Семейни модели при разведени родители?

• 7 219
  • 167
  •   1
Отговори
# 90
Така е, благодаря ви 🙏

# 91
Fiore6767
Аз съм най-малко човека който би ти давал съвет, но искам само да ти споделя че при нас беше същотото и от там започнаха и големите скандали, раздели събирания докато не стигнахме грозните убиди придружени вече и с побоища! Внимавай пази се и се съхранявай живота ни е един и ние сме длъжни да бъдем добрия пример за децата си!
Бих искала да споделя и още нещо на всички дами, които ме подкрепиха оказахте се прави снощи съпруга ми отново ме потърси да се видим да види детето аз му отказах, след което беше поканил гости и отново ми звънна да отида отказах разбира се, след това посреднощ ми изпраща снимки от дискотеката в която са били с покана да отида, даже и не отговорих. На сутринта мили дами ми изпраща снимка на целия ми багаж и багажа на детето изхвърлени пред вратата при положение, че се разбрахме да го прибера след като се възстановя! Дойде в дома на майка ми блъскаше по вратата рано сутринта отворих и започна да ми крещи да му върна ключовете веднага. Бутна ме
с детето на ръце изплю ми се в лицето и започна да ме обижда през това време извиках полиция и сега е в ареста задържан!
От тук натък няма да е никак лесно, но успях да отреагирам със 112 цял ден писахме показания беше ужасно той отрича всичко, но все пак аз имам документи медицинско!
Не знам вече какво следва от тук нататък освен ,че в понеделник подавам за ограничителна заповед! Чувствам се ужасно и имам нужда от подкрепа, чувствам се празна и тъжна!

# 92
  • Далечният изток
Само не се отказвай!
Вижда му се истинското лице, когато не му се подчиняваш.
Ще получиш ограничителна заповед, само не се отказвай. Сега пак ще обърне плочата и ще се моли и ще се кълне, че те обича, и ще направи всичко за теб, каквото искаш - това ще направи, само да си оттеглиш сигнала и молбата. Разбира се всичко е прах в очите и манипулации. Не се връзвай!

# 93
  • Paris, France
Веднага намери кола и иди да прибереш багажа докато е в ареста! Идеално с доста хора и ти стой в някоя кола! Само им казваш кое да прибират. Направи снимки и снеми видео за да не каже, че си отишла да окрадеш доставките на коледни подаръци! Да има и свидетели! Обади се в полицията и е добре и те да са там като прибираш бохчите.

Послушай AIDA_N! Подай молбата веднага, че идват празници!

Чустваш се празна, защото ти липсва багажа! 🤣 Отивайте да го приберете и у вас ще имаш пълна къща.

Трудно е в началото и ще си тревожна. След година всичко ще си е отишло по местата. Дай си време! Плачи, крещи, оплаквам се тук, на приятелки! Сега в главата ти е каша. След време ще се успокоиш.

# 94
AIDA, Nevenka,
Казвам Ви днес беше кошмарен ден на всичкото отгоре взе ключовете за апартамента пред полицаите и те казаха, че не мога да му ги задържам! Моя багаж не е важен, но на малката всичко и е там при мен има само едно сакче което взех за нея от първа необходимост, всичко друго е там и той сега като излезе от районното ще е побеснял, че е лежал там и аз съм го вкарала- не ще изхвърли всичко ами мисля, че ще го и запали! Вярно е че всичко се купува важното е да сме живи и здрави, но наистина не очаквах такова нещо, кой нормален баща ще изхвърли на детенцето си дрешките,играчките и всички аксесоари?! Кажете ми кой? Защото на мен все още не може главата да ми го побере и как се държа с нея днес за малко да я простуди беше отворил външната врата течение изобщо не попита как е тя пък камо ли да я гушне… Бяха само мръсни обиди и закани отвратително!

# 95
Не можеш ли да отидеш с някой и да ги вземеш тия неща?

# 96
В никакъв случай не отивай там. Прати някой мъж да отиде да ти вземе багажа когато е възможно, роднина или близък и да не е сам, за да има свидетел, ако онзи почне да буйства и агресира. Въобще с него срещи без свидетели и подкрепа не прави, под какъвто и да е претекст. Ако багажа е изкаран наистина, прати някой да провери и да вземе каквото е изкарал, или просто поискай помощ от някой - назаем дрешки и пособия за детето докато се стабилизираш. Сега вече си видяла истинското му лице, това е неадекватен изрод и насилник. За съжаление и за баща не става, освен за съпруг. Ако ти се обажда му казваш, че не искаш да разговаряш с него и всеки се разговор ще се записва, той сам ще се откаже да звъни като знае, че го записваш.

# 97
  • Paris, France
Ivelina, пишеш, че багажът ви е пред вратата. Ключ не ти трябва. Вземи 2 таксита с двама познати мъже и идете да го приберете веднага!

Не знам с какъв акъл отваряш на мъж, който крещи пред вратата и може и да те заколи. В подобен случай се вика полиция и отваряш чак като дойдат. Липсва ти съобразителност.

Вчера като че ли писахме на грамофон.

Ясно е, че си уплашена и не разсъждаваш трезво, но:

1. Отиваш и прибираш багажа. Всичко ти трябва, не само на бебето нещата. Бебешките дрешки до дни ще умалеят, но твоите вещи също са важни. Иди и го прибери! Не е нужно да разопаковаш същия ден.

2. Никакъв контакт ти казахме, а ти си чатила с него по нощите и си му отворила
WTF? Следващият път може да си новината на деня. Ти знаеш, че е насилник. С насилник се къса завинаги от първия път. Няма следващ, няма чатове, няма виждане или чуване.

Вземи си адвокат и нека с него да контактува ако има нещо около детето! По-евтино е от загубени дрехи, счупени чаши или счупени зъби, ръце, гръбначен стълб, пръсната тиква.

Нямаш никакъв инстинкт за самосъхранение и това те прави лоша майка. Хубаво са разведени родителите ти, ама май са и абдикирали като родители, и двамата.

Ядосвам се като те чета, но се и радвам. Знак е, че си жива ☹.

Мъжът, че е лайно е ясно, ама и ти не си цвете, да ти кажа. Какво те интересува сега дали е нормален? Той за тебе вече не трябва да съществува.

# 98
Вместо да го блокира, тя си чати.
Белята си търси, ясно е.

Почвам да си мисля дали това не е някакъв трол.

# 99
  • София
Ivelina_B, това с полицаите силно ме озадачава. Ключовете са  от семейното жилище, чието и да е по документи, дори да сте под наем. Но не това е важното. Потърси Анимус или център Надя, или друга такава организация и да ти обяснят стъпките, ако е нужно и да те настанят в защитено жилище, за да не си на адрес, който той знае. Иначе сега го блокираш и гледаш да не го срещаш. Ако си по майчинство е най-лесно, защото няма да те причаква пред работата. Ограничителна заповед вземи и за детето, и подай сигнал в Закрила на детето.
Няма да се лъжем, няма да е лесно, затова ти трябва помощ, адвокат и терапевт, в тези центрове ще ти осигурят. Ако имаш и роднини или приятели в друго населено място им отиди на гости за известно време. Не казвай къде си на никой, който може да му каже. И не се обяснявай с никой, който не те подкрепя. Има и хора от близкия ти кръг, които няма да те подкрепят и ще те обвинят.
Гледай си детето и де дръжте далече от насилника.

Вместо да го блокира, тя си чати.
Белята си търси, ясно е.

Почвам да си мисля дали това не е някакъв трол.
Не мисля, че е трол. Това е типично. Страх я е било да го блокира, защото усеща какво ще стане и виждаме какво е станало. Той я е пребил, по нейни думи един-два пъти, но вероятно я е шамаросвал и заплашвал доста повече пъти. И си има тя Стокхолмски синдром, както и много други неща.

# 100
Да положението излезе извън контрол, никога не съм очаквала подобно отношение или действия, винаги съм гледала всичко да е наред преглъщала съм много а сега в името на детето се опитах за пореден път да простя, но уви след побоя и изневярата това няма как да стане! Със сигурност има хора, които ме обвиняват както и тук нормално е аз имам огромна вина за това, защото в името на любовта си към него допуснах всичкото това да се случи! Исках да чуя и вашето мнение на хора, които са преживели подобни неща и хора с опит, тъй като близките ми ме подкрепят разбира се,защото ме познават и знаят какъв човек, но едно различно мнение и гледна точка не ми беше излишно, напротив казахте ми неща,които за мен определено бяха полезни и за това мога само и единствено да Ви благодаря!
Относно състоянието ми вчера след полицията отидох и на психолог-тя ми каза, че с мен трябва много да се работи, защото съм се влюбила в насилник или поне си мисля, че съм влюбена но когато ме попита какво точно обичаш в един насилник аз не успях да отговоря а него определи като Нарцисит. По някакъв начин сама съм си го привлякла в живота и сега е времето с терапията да осъзная много неща и думите и бяха цитирам “ И повярвай ми след няколко месеца ще се чудиш как си обичала такъв човек и какво си правила толкова много време с него”!
Колкото до багажа не го е изкарал на вън,само ме заплашваше, че ще го направи пред врата е вътре и ще опитам да си го взема с полиция мисля, че това е най-добрия вариант утре когато отида за ограничителна заповед ще поискам съдействие от полицаите за да си прибера всичко, което е мое и на детето. Не съм за вещите тъй като се купуват, но ми е толкова мило за нейните играчки, дрешки, проходилки, креватче, мултикукър за пюренца, активна гимнастика, шезлонг и всичкото това си е нейно и няма никой правото да и го взима или изхвърля да не говорим ,че повечето неща са и чисто нови има дрешки почти до годинка! И като знам с колко любов са купувани и подарявани и сега да отидат в боклука не е честно! А той като излезе утре от ареста съм сигурна, че ще е откачил и не знам какво може да направи, омразата му ще се е засилила още повече!

# 101
  • Далечният изток
Чакай, чакай. Къде ще ходиш за ограничителна заповед? Те да не ги раздават някъде ограничителните заповеди?
Води се дело по Закона за защита от домашното насилие. Подаваш молба до районния съд. Искаш задължително и заповед за незабавна защита. За тази цел ти трябва адвокат. Направиха промени в закона и дадоха право и чрез полицията да се подаде молба, но категоричният ми съвет от опит е да не искаш полицията да го прави. Не са компетентни, не знаят как да я напишат и как да приложат доказателства. Намери адвокат и действай.

# 102
Вчера полицаите уведомиха главния прокурор за случващото се, тъй като в момента това е водещ проблем в страната и мерките в момента са безпощадни, а в града в който съм в момента е малък и всички се познават както и да е след приложените доказателства за побои медицински и прегледи главната инспекторка ми каза, че веднага подава документите и ще докладва за да могат по бързо да се придвижат нещата отделно ме посъветва още в Понеделник да отида в полицията и да поискам ограничителна заповед! Иначе в понеделник имам и среща с адвокатката и тя ще ми разясни всичко!

# 103

Не мисля, че е трол. Това е типично. Страх я е било да го блокира, защото усеща какво ще стане и виждаме какво е станало. Той я е пребил, по нейни думи един-два пъти, но вероятно я е шамаросвал и заплашвал доста повече пъти. И си има тя Стокхолмски синдром, както и много други неща.

Не знам, просто някой да я бие, па тя си чати с него, отваря му.
Сякаш си го  проси. Или е трол.

Ивелине, повече не пиши с този.
Блокирай му номера.
Ако нещо се виждате. Да има свидетели.
Нещо на теб ти има да си влюбена в такъв. Не си наред и ти.

# 104
  • Далечният изток
Разбира се, че така ще ти кажат. Аз ти казвам, понеже това работя, адвокат съм, че полицаите не могат адекватно да съдействат за заповед за защита. Поне в моя район. Дано при вас да са ги обучили и да са се научили.
Мерките колко да са безпощадни, той законът в това отношение има няколко леки козметични промени.
При теб е добре (от юридическа гледна точка де, иначе от човешка не, разбира се), че има и физическо насилие и могат да го подведат под наказателна отговорност, освен мерките по ЗЗДН. Дори и да е лека телесната повреда, когато е в условията на домашно насилие, става по-тежко наказуемо престъпление и се преследва по общия ред.

Общи условия

Активация на акаунт