Семейни модели при разведени родители?

• 7 195
  • 167
  •   1
Отговори
# 75
  • София

В университета имах една приятелка, на която баща ѝ, забележете, я научил, че като си хване мъж първата работа е да го напие и да го ядоса. Да види, как ще се държи с нея, с околните като е пиян и раздразнен. Беше си я инструктирал и за какви сигнали да внимава.

По същият начин си е отношението към парите, което си е номер едно причина за раздели. Връзки, където единият е тип спестовник, а друят тип прахосник могат да функционират, само ако 'прахосника' даде пълен контол на финансите на 'спестовника''. Сещам се за 2ма мой прители мъже - единият на 35г, другият на 60г, на които буквално жените им им дава пари ден за ден. За техните семейства това работи и са ОК. За други хора ще е трагедия.

В една връзка, жената може да е както прахосник, така и спестовник, същото важи и за мъжа.

То така звучи много лесно, но на практика, дори хора, чиято работа е да са профайлъри, какъвто е случаят на моя милост, може да се разведат, защото са сбъркали. Хората се променят, обстоятелствата се променят, а най-невъзможните са, както казах, абсолютно съвършени преди да им станеш сигурен.

Съветите ти към авторката са супер, но съм сигурна, че тя се е сетила за тях, обаче мъжът не е склонен на диалог и промени. Тогава нищо не може да се направи.

# 76
  • София
То така звучи много лесно, но на практика, дори хора, чиято работа е да са профайлъри, какъвто е случаят на моя милост, може да се разведат, защото са сбъркали. Хората се променят, обстоятелствата се променят, а най-невъзможните са, както казах, абсолютно съвършени преди да им станеш сигурен.
Ако живееш живота си с този мироглед, не знам как ще влезнеш някога във връзка. Един вид, всички ще умрем някога, защо да живеем. Винаги има риск хората да разкрият по-лошата си страна в един по-напреднал етап на връзката, но това не значи че задължително ще е така.

Съветите ти към авторката са супер, но съм сигурна, че тя се е сетила за тях, обаче мъжът не е склонен на диалог и промени. Тогава нищо не може да се направи.
Не мисля, по-скоро авторката е питала някоя врачка и му е проверила хорскопа, а важните неща ги е проспала.

# 77
  • София
В този живот всичко е поправимо, освен едно - никога не можеш да върнеш назад времето. Но пък не е нужно до гроб да плащаш за грешния избор.

# 78
  • София
Ако живееш живота си с този мироглед, не знам как ще влезнеш някога във връзка. Един вид, всички ще умрем някога, защо да живеем. Винаги има риск хората да разкрият по-лошата си страна в един по-напреднал етап на връзката, но това не значи че задължително ще е така.

Живея си спокойно и не се товаря с отговорности, които не мога да нося. Очаквам добро от хората, които ми изглеждат хора и ако се окаже, че не са хора си е за тях. Пък и в повечето случаи разводите се случват, защото отношенията не са се развили успешно, не защото хората са кофти. Не знам откъде видя толкова негативен мироглед в моя коментар, който касаеше вината на авторката, т.е. че тя не може да е виновна, че не е преценила добре. Преценила е с информацията, която е имала. Именно, човек не мисли най-лошото и се доверява на очевидното. После какво ще стане не винаги зависи от нас, особено, когато са намесени други хора и не го мислим това, иначе ще живеем в подозрения и параноя, пък това си е болест.

# 79

Не е до късмет, а до избор.

Точно до късмет си е. Нагледала съм се на перфектни мъже, които променят поведението като се роди дете. В повечето двойки проблемите започват след появата на дете.

Да, възможно е след време да излязат психопатиите на някои мъже.
Но това не променя факта, че е избор.
Много жени избират да продължат да седят.
Както е видно от такива теми.
Просто се оправдават, че такова им се било паднало и търпят. А е избор. Избор да останеш или избор да си тръгнеш и да не търпиш простотии.

# 80
  • София

Да, възможно е след време да излязат психопатиите на някои мъже.
Но това не променя факта, че е избор.
Много жени избират да продължат да седят.
Както е видно от такива теми.
Просто се оправдават, че такова им се било паднало и търпят. А е избор. Избор да останеш или избор да си тръгнеш и да не търпиш простотии.
Да, това вече е избор. Не съчувствам на хора, които имат решение но търпят. Един шамар и сбогом е универсално правило. И за други неща се отнася, с които не бива да се прави компромис.

# 81
Имала съм познати и без работа са оставали.
И мъжете им не ги тормозят, не ги бият, не им пилят, че са без работа.
Просто защото явно си ги обичат. Не ги смятат за съквартиранти с облаги, които само да използват, а ги обичат и не им е проблем да издържат.
В случая даже той е останал без работа също и тя е издържала, но не е правила мизерии.
А тя като и се е случило, грам подкрепа.
Още тогава е трябвало да разбере какъв изрод има за мъж.

# 82
  • София
Имала съм познати и без работа са оставали.
И мъжете им не ги тормозят, не ги бият, не им пилят, че са без работа.
Просто защото явно си ги обичат. Не ги смятат за съквартиранти с облаги, които само да използват, а ги обичат и не им е проблем да издържат.
В случая даже той е останал без работа също и тя е издържала, но не е правила мизерии.
А тя като и се е случило, грам подкрепа.
Още тогава е трябвало да разбере какъв изрод има за мъж.
Хората са си и партньори, не само любовници, нормално да се подкрепят. Тук съм съгласна. Спорех само за първоначалния избор. Може човек да сбърка, някои неща не се виждат даже в първите години, пък и хората се променят. Виж като се променят по описания начин вече работата е ясна.

# 83
Абе тя е ясна работата, ама е видно от темата, че на тези жени пак не им е ясно Grinning

# 84
Не е до късмет, а до избор.
Кое е до избор? Виждаш човек чудесен, обичате се, разбирате се и после като му стане сигурно и се окаже идиот, който никой не би избрал. Не всичко се вижда, даже най-невъзможните са абсолютно съвършени в лов бомбинг фазата.
По твоята логика жените жертви на насилие са избрали насилници. Не са знаели, че са такива, не е да са ги избрали. Човек не знае какъв ще е другия, когато се появи дете и други обстоятелства, често се оказва непознат човек, доста неприятен.

В университета имах една приятелка, на която баща ѝ, забележете, я научил, че като си хване мъж първата работа е да го напие и да го ядоса. Да види, как ще се държи с нея, с околните като е пиян и раздразнен. Беше си я инструктирал и за какви сигнали да внимава.

По същият начин си е отношението към парите, което си е номер едно причина за раздели. Връзки, където единият е тип спестовник, а друят тип прахосник могат да функционират, само ако 'прахосника' даде пълен контол на финансите на 'спестовника''. Сещам се за 2ма мой прители мъже - единият на 35г, другият на 60г, на които буквално жените им им дава пари ден за ден. За техните семейства това работи и са ОК. За други хора ще е трагедия.

В една връзка, жената може да е както прахосник, така и спестовник, същото важи и за мъжа.

Ето, например, Fiore6767 - останала без работа и се наложило той да я издържа. Един голям спестовник веднага би си направил следните изводи:
1. Нямаш спестявания и не си подготвена за кризисни финансови ситуации
2. Ако се наложи непредвиден разход на теб не може да се разчита за това
3. Сигурно харчиш много за глупости и живееш от заплата до заплата.

Хубаво е отношението към финансите да е изчистено между партньорите още преди появата на детето. Защото детето допълнително ескалира вече съществуващия конфликт.

Стана прекаленно дълго, затова ще кажа, че според мен проблемите ВИ са преодолими, но изискват и двамата да израстнете и да немерите път един към друг. Намерете си допът терапевт, според мен има много неща, с които може да се подобрите.

Аз да харча за глупости? Ние имаме спестени пари, благодарение на моята равносметка как да се харчат парите. Именно аз ги контролирам финансите и когато останах без работа аз можех само със спестени пари да си живея едно 6-7 месеца без проблем и пак щяха да останат. Но идеята беше да не ги харчим, при положение, че той работи. Уви, нещо Его ли го удари, не знам ама никак не му беше кеф да дава на моменти. Той даже харчи повече от мен, при положение, че аз съм изкарвала повече пари от него. Мен това ме ядосва, че все едно не живея на моменти с партньор, а с непознат, който не е наясно, че има мъжки задължения. Казарма си трябва и родители, които да са им казали какви са им задъкженията като съпрузи. Това е.

# 85
Реално освен дете че гледаш, поддържаш дома, отглеждаш напълно и мъжа си.
Който с нищо не допринася за дома и семейството, освен да мрънка и да агресира дори.
И за какво си с него?
Сори, но ти сама си си виновна.
Това са твои избори, всичко е избори.
Нищо не те задържа при този.
Има жени търпят от финансова зависимост, а ти и това нямаш.

# 86
И друг път съм го писала, но 'хората се държат с нас както им позволим'. Ако сама не си очертала граници на поносимост, търпение и принципи, не си ги отстояваш когато трябва, не е виновен само мъжът ти, нито родителите му, нито липсата на казарма. Да търпиш да ти удря по врати и да ти агресира защото не си му поднесла закуска, е все едно да си плюеш сама по достойнството, а после търсиш уважение.

# 87
Абсолютно съм съгласна с написаното по-горе. Това ми избива агресия към мен самата, че границите ми не са поставени. То ще се случи тази раздяла, просто ме е яд за детето, че ще трябва да има различни къщи и прочее

# 88
По-добре различни къщи отколкото да вижда този семеен модел и да и сгомнясаш и нейния живот.

# 89
Животът на всички ни е осеян с травми и няма как да избегнеш това да се случи с детето ти. Не можеш да го опазиш напълно. Всяко решение има последствия, сама можеш да прецениш кое е по-малкото зло. От това, което описваш, ми се струва че този човек не ти помага особено, не ти прави живота по-хубав или по-лек. Явно и в трудни моменти не можеш да се опираш на него, щом мрънка като си била безработна. Ако искаш партньор в живота и да даваш такъв пример на детето си, не е той човекът за теб. Предвид и скандалите, подозирам, че ще ти е много по-спокойно без него. И на детето също.

Общи условия

Активация на акаунт