Семейни модели при разведени родители?

• 7 196
  • 167
  •   1
Отговори
# 60
Да, те всички са еднакви. Даже репликите, думичките са едни и същи. Гледай, има клипчета с разиграни сцени с нарцисисти в ежедневни ситуации. Едно към едно, все едно по калъп са правени. Думичките даже са еднакви! Спасявай си детето навреме докато е малко и няма да помни травмите! И себе си спаси! Не можеш да си предствиш облекчението после. Hug

# 61
Ами щом приказката си я казвала много пъти, трябват действия.
Дела, дела и пак дела, не само думи.
Дръж се реципрочно с него. Той като ти се зъби и вика, и ти също. Той като си харчи парите за себе си, и ти също. Той като не пипа нищо вкъщи, и ти също.
Пък, ако не схваща, решението почти си го взела. Остава само емоционално да се освободиш от него. А това може да стане като и ти тръгнеш да го тормозиш. До тогава той ще те мачка. Мъж и куче, как ги научиш.

# 62
  • Най-красивата страна
Flore,сложи край на това безобразие.
Бъди твърда.
Не даваш всичките си пари.
Плащаш само половината разходи.Толкоз.
За домакинската работа-не позволявай повече да ти държи тон.
И му кажи какво трябва да свърши той.
И двамата работите,значи и двамата трябва да вършите домакинска работа.
Ти не си му слугиня.
Да,вероятно ще се развика,но нека да разбере,че ти няма да търпиш повече.

Ивелина,момичетата назад в темата ти дадоха много добри съвети.Надявам се да ги послушаш.
Направила си първата стъпка,напуснала си насилника.
Сега изобщо не се връзвай на приказките му,не го съжалявай.
Изкарай си медицинско.Заведи дело за домашно насилие.Точно заради детето го направи.
Не се връщай при него,за да не те четем после не дай Боже в криминалните хроники.Няма да си първата..Той е опасен и за теб и за детето.И няма да се промени.Удари ли веднъж,ще има и втори и трети път....
Бъди силна и продължавай напред.
Никое дете не трябва да живее в такава отровна среда-щом има насилие,това не е семейство.
В семейството има уважение,обич и рабирателство.
Твоята грешка е била,че не си зарязала насилника веднага след първия побой.Но всеки се учи от грешките си.

# 63
Правилно ли съм разбрала?
Ти издържаш цялото семейство. Твоята заплата се харчи, а той своята само за себе си и там някакъв бизнес.
И ти още си с този?
Недоумявам защо?
Явно си мазохист.

# 64
Важно е спокойствието, моделът да се живее заради детето не е решение, не само заради детето, а заради в случая майкат, тя къде, къде е нейното щастието. Дори и да се играе "театър" за пред детето, то усеща на подсъзнателно ниво, че няма любов, че семейната среда не е добра.

# 65
Ами моите родители са разведени и мисля, че това беше най-доброто им решение. В интерес на истината и като дете бях на това мнение. Има хора, които не са един за друг - не си пасват като характери и темперамент. В някои случаи и като ценности, което е още по-лошо. И колкото по-рано го осъзнаят, по-добре.
Мен лично никой не ме е карал да се чувствам зле или като някакво по-низше същество заради това, че родителите ми не са заедно. Към днешна дата и двамата са щастливи с други хора и много се надявам това да се запази така. И самите отношения между тях са супер, което се съмнявам дали щеше да е така, ако бяха останали заедно.
Не знам дали точно раздялата им ме е направила несигурна. По-скоро причината за нея ми остави по-трайни впечатления още като малка и едно наум за хората, обещанията им и тн.

# 66
За съжаление е така, като човек не внимава и не гледа добре червените флагове, ще си пати като мен.

# 67
  • София
За съжаление е така, като човек не внимава и не гледа добре червените флагове, ще си пати като мен.
Че ти какво ди виновна?! Като човек ди е показал рогата д много лесно да си мислиш какво е трябвало да видиш, но тогава не се е виждало. Виждала си нормален мъж, с положителни качества, влюбила си се и толкова. В тоя неща си трябва и късмет.

# 68
Че ти какво ди виновна?! Като човек ди е показал рогата д много лесно да си мислиш какво е трябвало да видиш, но тогава не се е виждало. Виждала си нормален мъж, с положителни качества, влюбила си се и толкова. В тоя неща си трябва и късмет.

Да, за някои неща си е така, мъжът може и след бременността на жената тотално да откачи и да започне да прави проблеми, които преди не ги е имало. Имаше си доза мързел в началото на отношенията ни, както и "Аз'' съм прав.  Имали сме и хубави моменти, не споря. Извинявал се всеки път като греши.
Но след бременността, не знам какво им става на някои мъже, честно. Дали защото грижите са ни повече около децата и се дразним повече или защото те си мислят, че животът пак си е същият и жените им могат да се справят с всичко, пък те по старому се държат, без да полагат грам усилия.

# 69
Не е до късмет, а до избор.

# 70
Да, това е най-гадното, както казах по-рано, че нереалната оценка води до това.

# 71
  • Paris, France
Няма шанс насилник да не е бил и предишните си жени. И не само това, но и излязла тя лоша, за да си знаеш, че като те бие и ти си в грешка. Това е типично за манипулативните насилници. Както и образът на мил и чувствителен човек, но това е само образ, може да ти е трудно да приемеш, че е лъжа много от това, в което вярваш, но като се възстановиш ще го приемеш.
Скрит текст:
И сега имаш Стокхолмски синдром и само се чудиш какво оправдание да намериш, за да го допуснеш обратно. Не го виждай повече този човек, потърси закрила, и като се избистрят нещата ще се реши със специализирана помощ кога и как ще общува с детето.

На предишната му жена бащата бил някакъв мастит бизмесмен, та може и да се е държал прилично. Не всички насилници са насилници навсякъде и с всяка. При някои насилието се проявява при конкретни ситуации. Трябва им trigger (спусък).

Има и бащи, които много се грижат за някои от децата си и никак за други. Най-интересното е, че детето, за което се грижат много повече от другото не винаги и по-кроткото, по-умно, по-успяващо, по-красиво, по-здраво итн.

Той като не пипа нищо вкъщи, и ти също.

👍. Много добър съвет, но трудно приложим когато има деца.

Точно до късмет си е. Нагледала съм се на перфектни мъже, които променят поведението като се роди дете. В повечето двойки проблемите започват след появата на дете.

# 72
И при мен нещата се влошиха чак след появата на детето. И преди това е имало знаци, но не така интензивно и много прикрито. А след това се отприщи в пълна сила.
Получава се така, защото след детето, започват да си мислят, че са вързали вече жената и тя ще стои заради детето.
Също, друг момент е ревността от собственото им дете. Че вниманието и грижите на жената вече са към детето. В повечето случаи такива не успяват да се включат в семейната динамика с бебе... Сами се изолират от средата и после вменяват вината на майката. Детето го възприемат като съперник за внимание и като загубят, още повече се озлобяват и тормоза започва да става непоносим. Тогава обикновено вече идва и раздялата.
Ние, жените сме способни много да търпим, но замесят ли се и децата в схемата, ни се отключват неподозирани сили. Защото сме длъжни да ги защитим и да им осигурим сигурна и спокойна среда.

# 73
  • София
Кое е до избор? Виждаш човек чудесен, обичате се, разбирате се и после като му стане сигурно и се окаже идиот, който никой не би избрал. Не всичко се вижда, даже най-невъзможните са абсолютно съвършени в лов бомбинг фазата.
По твоята логика жените жертви на насилие са избрали насилници. Не са знаели, че са такива, не е да са ги избрали. Човек не знае какъв ще е другия, когато се появи дете и други обстоятелства, често се оказва непознат човек, доста неприятен.

Няма шанс насилник да не е бил и предишните си жени. И не само това, но и излязла тя лоша, за да си знаеш, че като те бие и ти си в грешка. Това е типично за манипулативните насилници. Както и образът на мил и чувствителен човек, но това е само образ, може да ти е трудно да приемеш, че е лъжа много от това, в което вярваш, но като се възстановиш ще го приемеш.
Скрит текст:
И сега имаш Стокхолмски синдром и само се чудиш какво оправдание да намериш, за да го допуснеш обратно. Не го виждай повече този човек, потърси закрила, и като се избистрят нещата ще се реши със специализирана помощ кога и как ще общува с детето.

На предишната му жена бащата бил някакъв мастит бизмесмен, та може и да се е държал прилично. Не всички насилници са насилници навсякъде и с всяка. При някои насилието се проявява при конкретни ситуации. Трябва им trigger (спусък).

Има и бащи, които много се грижат за някои от децата си и никак за други. Най-интересното е, че детето, за което се грижат много повече от другото не винаги и по-кроткото, по-умно, по-успяващо, по-красиво, по-здраво итн.

Тия нямат страх, насилника си е насилник, ще я е насилвал по по-невидим начин, за да не изяде боя и той.
Иначе бащи има всякакви, децата са на майката и спрямо отношението към нея може и с едните деца да показват нула грижа, после с друга майка да изглеждат всеотдайни. Но може и само да изглеждат.

# 74
  • София
Кое е до избор? Виждаш човек чудесен, обичате се, разбирате се и после като му стане сигурно и се окаже идиот, който никой не би избрал. Не всичко се вижда, даже най-невъзможните са абсолютно съвършени в лов бомбинг фазата.
По твоята логика жените жертви на насилие са избрали насилници. Не са знаели, че са такива, не е да са ги избрали. Човек не знае какъв ще е другия, когато се появи дете и други обстоятелства, често се оказва непознат човек, доста неприятен.

В университета имах една приятелка, на която баща ѝ, забележете, я научил, че като си хване мъж първата работа е да го напие и да го ядоса. Да види, как ще се държи с нея, с околните като е пиян и раздразнен. Беше си я инструктирал и за какви сигнали да внимава.

По същият начин си е отношението към парите, което си е номер едно причина за раздели. Връзки, където единият е тип спестовник, а друят тип прахосник могат да функционират, само ако 'прахосника' даде пълен контол на финансите на 'спестовника''. Сещам се за 2ма мой прители мъже - единият на 35г, другият на 60г, на които буквално жените им им дава пари ден за ден. За техните семейства това работи и са ОК. За други хора ще е трагедия.

В една връзка, жената може да е както прахосник, така и спестовник, същото важи и за мъжа.

Ето, например, Fiore6767 - останала без работа и се наложило той да я издържа. Един голям спестовник веднага би си направил следните изводи:
1. Нямаш спестявания и не си подготвена за кризисни финансови ситуации
2. Ако се наложи непредвиден разход на теб не може да се разчита за това
3. Сигурно харчиш много за глупости и живееш от заплата до заплата.

Хубаво е отношението към финансите да е изчистено между партньорите още преди появата на детето. Защото детето допълнително ескалира вече съществуващия конфликт.

Стана прекаленно дълго, затова ще кажа, че според мен проблемите ВИ са преодолими, но изискват и двамата да израстнете и да немерите път един към друг. Намерете си допът терапевт, според мен има много неща, с които може да се подобрите.

Общи условия

Активация на акаунт