Семейни модели при разведени родители?

• 7 206
  • 167
  •   1
Отговори
# 120
Иначе смятам, че нещата не са за психолог.
Живееш с агресивен идиот.
Тук няма какво да спасяваш.
Не би трябвало да искаш да спасяваш.
Би трябвало себе се и детето да спасяваш.
А ти зорлем го навираш в отровна среда.

Елора, вероятно наистина не съм прав за много неща. В този форум нещата са разказ по един текст писан от някой си в интернет. Няма как да знаем цялата картника, но не знам как така с лека ръка я надъхвате да си развали семейството и да си съсепи живота на детето. Нали се сещаш, като се почнат да се съдят за родителските права, колко грозно ще екскалират нещата между тия двамата. Виждал съм такива 'семейства' в съда не веднъж и накрая децата го отнасят. Мен за тях ми е жал най-много. Какво ще загуби, ако пробва с психолог да загладят нещата за следващите 3 месеца примерно !?

Нещо ти има на теб при описания индивид да го защитаваш.
Знам, че мъжете се защитавате. И непознат да е, ще го направите. Но насилник да защитаваш?
Пиявица, агресор, смукач, използвач, психопат.
Това не го приемам.
Ама вземи прочети пак постовете и помисли с какъв психопат я караш да живее.
Да не би да се припознаваш в този индивид?
Има бракове могат да бъдат спасени.
Има бракове не могат. Има хора като описания - бяга се с 200.

# 121

Елора, това го знам или поне с времето го осъзнах, защото аз съм човек, който е научен да помага и да не мързелува.
Скрит текст:
И от това позабрявам, че и другите около мен трябва да са така, за да функционираме праивлно като двойка/семейство. В период сме на раздяла и уреждам първо финансовата част за мен и детето, защото това ми е важно. Още няколко месеца имам да събера нужната сума и ще се преместим. Исках просто да видя себе си "острани" във форума. Ама то е повече от ясно вече. Благодаря ви!
Има много хора правят същото, но не позволяват да им се качват на главата, да ги тормозят, да ги тъпчат, обиждат, използват и т.н.

# 122
Жената заделя пари, за да се изнесе.
Защото имала труден живот, защото мъжът й не мие чинии и защото не прави с парите, това което тя иска. Накратко този мъж си позволява да живеехне така, както тя иска.
Интересно е откъде е това самочувствие - дали е вродено или се дължи на по-високия й доход.
Ще се разведе и мъжът ше се отърве направо, но за детето има много време.
Че и казарма няма.

# 123
  • София
Нещо ти има на теб при описания индивид да го защитаваш.
Знам, че мъжете се защитавате. И непознат да е, ще го направите. Но насилник да защитаваш?
Пиявица, агресор, смукач, използвач, психопат.
Това не го приемам.
Ама вземи прочети пак постовете и помисли с какъв психопат я караш да живее.
Има бракове могат да бъдат спасени.
Има бракове не могат. Има хора като описания - бяга се с 200.

Защитевам интереса на детето им, според мойте вярвания и разбирания. За едно дете е най-дорбе да има двама здрави родители, които да се разбират помежду си!

Второ, Фиоре писа, че няма физическо насилие. Да вика ѝ, да ядосва се бързо, но после и се извинява. За мен насилник, значи нещо съвсем друго. За теб може и това да е насилник.

Не мисля, поне със сигурност не е съзнателно. Реално и моята житейска ситуация е много по-различна от неговата.

# 124
Върни се и прочети всичко Лудсмен от авторката за да разбереш, че за едно дете е вредно да живее с такъв баща.
Психическото насилие викаш не е нищо. Ма ти добре ли си?
Айде малко по-сериозно, може ли?
Не ми се четат глупости.

# 125
  • Далечният изток
Насилник е само когато бие?!
Хммм, чети още за насилниците, липсват ти доста познания по темата...

# 126
Естествено, че искам да е подредено и изчистено, FB590525BGM ти да не живееш в мизерия случайно? Някои мъже са научени от мама само да им е слугува и после и жената да ги обслужва. Нека се отърве от мен, лошото е, че трудно аз ще се отърва от него, защото е свикнал на хубавото. Блъскането на врати и крещенето не са никакъв вид насилие, така ли? Какво като ми се извинява после след като ми е скъсал нервите за отрицателно време? Потребителката  ми го каза директно по-горе, че не съм го преценила правилно хубавеца по-рано. То от толкова "добри" мъже затова има толкова убийства на жени последните 2-3 години.

# 127
Ако блъска по врати е много вероятно да е способен и на шамари..

# 128
И детето е свидетел на тия неща.
После и то ще е сбъгнато и ако е момче я се държи като тати, ако е момиче,ще си избира идиоти като тати.
Защото има пример от мама.

# 129
Естествено, защо не ги правеше тези неща преди да се роди детето, а изчака почти 3 години. Защото знаеше, че ще ми е по-трудно са взема това решение.

# 130
Да Фиоре, много мъже си мислят, че жената като е бременна и роди, няма къде да ходи и ще търпи глупости.
Пак ти казвам - границите всеки сам си ги поставя.
Ти е трябвало да го насметеш отдавна.
Оправна си, не си финансово зависима от него, че да го търпиш.
А има честно казано жени в твоята ситуация са зависими.
Честно казано не разбирам тоз твоя какво е толкова стресиран.
Все пак ти си поела всичко - бременеене, раждане, дом, че и финанси.
На него му е широко около врата. И пак.

# 131
Завижда й.
Подаъзнателно не може да си обясни как такава прекрасна жена би била с мъж като него. И затова се стреми да я срине до неговото ниво,за да "я заслужи" в изкривеното си съзнание.
Детската му травма е от отхвърляне от родителя от противоположния пол и затова слага маската на бягащия. Отхвърля преди него да са го отхвърлили. Подсъзнателно иска да бъде отхвърлен, за да преживее отново травматаси и да си докаже, че жените го отхвърлят и е недостоен.
Отхвърли го и го травмирай още, Фиоре. Той от това има нужда. Wink може пък да вземе да се осъзнае и да си лекува травмите. Това е важно, защото те са родови и се предават докато някой не ги осъзнае и излекува. Но не си ти човека, който ще го спаси. Всеки сам е отговорен за своето спасение. Ти можеш да си само катализатора. Бъди катализатора! И едновременно спасяваш себе си и детето си.

# 132
Абсолютно, той е бил свидетел на изневери от страна на майка си и смятам, че това го е озлобило още повече. Преди не правех много връзка, защото изневерите не са нещо ново както преди, така и сега ама  като виждам как това се отразява И на техните отношения като син- майка, още повече ми се нарежда картинка.

# 133
Големи психологии, големи обяснения за насилниците...
И защо всичко това?
Искаш детето ти да е дете на разведени хора. Ами добре. Че иначе щяло да попие от психическото насилие от тръшкането на врати. От баща си.
Просто ще попива от други.

# 134
  • sofia
По-добре дете на разведени, отколкото да растеш в непрекъснати скандали и разправии...дори и да няма физическо насилие.
То вечното напрежение вкъщи не е за подценяване и също се отразява зле на децата.
Не ми се обясняват причините, поради които се разделихме с моя мъж, но той не е пияница и прахосник, винаги сме били на едно мнение за възпитанието на децата, не лежи на дивана, работи, добър е в леглото...мъж мечта! Ама има и други неща, които с натрупване през годините ескалират и съвместния живот става непоносим.
Децата живяха една година само с него и усетиха това напрежение, което аз поемах. Не издържаха, големият се изпокара с него и се махнаха и те.

Общи условия

Активация на акаунт