Лидл 187 - Нова тема, Нова зима, Нова година, Нови трепети :)

• 109 804
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 515
Аз преди ходех поне по 3 пъти на седмица в Лидл. Вече само веднъж. Определено се замислям дали да купя това или онова.
Честно казано, преди купувах пилешко от Лидл и Кауфланд, но последния път взех от Билла и много приятно ме изненада. Не беше воднисто ,а много по- крехко . Пилешкото в Лидл много сериозно ми мирише на лекарства , докато го пека.  
Зеленчуците са скъпи, според мен. Като цяло, определено преосмисляне пазара си всеки път. Преди бях по- ларж  и по- често в магазините им.

# 1 516
Не се чудите за цените в Германия в Лидл. Вижте колко е тяхното ДДС на храните и колко е нашето. България е второ място след Дания ( където ставката е единна) с най-високо ДДС на храните. Дори в бойкотираните държави тези дни са с намалени ставките на ДДС на храните.

# 1 517
По-големички разлики има отколкото тези в ДДСто, струва ми се че другаде е причината.

# 1 518
Точно днес казах на ММ ,че 2 седмици не съм ходила до Лидл. Дразнят ме измислените им промоции. Купон -20%, и през следващата седмица, същия продукт пак -20% без купони. И най-тъпата промоция -40%на всеки втори. Ами това не е ли пак -20% на двата продукта. Но трябва да купиш 2. И хората се заблуждават. Виждат намалението -40%, изгодната цена и в "еуфорията"си (ако мога да се изразява така) не виждат дребния шрифт "за всеки втори.
Няма и да ходя скоро. За януари имам изхарчени 108лв. Предните месеци по 400лв

# 1 519
Тези промоции с -20%/-30%/-40%/-50% на всеки втори са си минавка обикновено. А и много удобно ниската цена е с едър и натрапващ се шрифт, а "подробността" за всеки втори е с миниатюрни буквички.

# 1 520
И ние им правим ''бойкот'' по 5-6 дена в седмицата ,така че за мен няма проблем да се включа Grinning Последно време цените са толкова нагоре,промоциите са толкова фалшиви,че може да станат и 7/7 Grinning Важи и за кф.

# 1 521
Какво ДДС какво 5 стотинки. Вече го играхте с хляба и ресторантите. Не се ли научихте че не работи? Имате къса памет или нещо друго ви става?

# 1 522
Не е нужен масов бойкот, за да се намали или спре пазаруването от верига/вериги. И лично решение е достатъчно. Все пак с касовата си бележка (или липсата й) всеки от нас отправя послание.

# 1 523
Моля някой да пусне нова тема.

# 1 524
Някой знае ли как се пуска нова тема? Опитах да копирам първия пост, но не се получава. А без въвеждащата информация няма да е както трябва новата тема

# 1 525
не я копирайте, цитирайте я

# 1 526
https://www.bg-mamma.com/?topic=1736430.new#new

Заповядайте в новата февруарска тема

Общи условия

Активация на акаунт