Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 470
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Точно това си помислих и аз, момичето до него си е направо млада жена, спокойно може човек да й даде 18-20 години. А той си е дете. Направо е невъзможно да се повярва, че са на еднаква възраст 😂
После защо имало квоти, колко било несправедливо към момичетата....Ами че те изпреварват момчетата със светлинни години в развитието в тази възраст. От тази снимка по-голямо доказателство здраве му кажи.

# 46
  • София
При нас вече сме се настроили за ваканцията. Засега има за през ваканцията само проект по география и няколко странички със задачки по математика. Надявам се да не им дадат още много неща да правят. Обикновено обаче учителката по БЕЛ дава нещо да пишат.

# 47
  • shumen
Нашите за сега за ваканцията имат проект по Математика,3 листа задачи и по Литература стихотворението.По Математика обаче със сигурност ще им даде още задачи,за да преговарят за класното,което ще е на 7.01.
По История на писменото има 6,но моя тя му е любима и учи с лекота там.Записал се и на Олимпиада по История на 12.01.

# 48
Впечатлявам се от деца, на които им върви историята!
Проектът с животно насред координати е оценен за 6, значи не е било важно да е шарен, а верен. Оценката отива по мат ИУЧ, тамън да неутрализира 4 от контролно с последна задача за проценти, от която скромно е взел о от 10 точки Simple Smile
Да е жив и здрав, ще има още едно контролно по задължителната математика през януари.

# 49
  • shumen
Blueeyes,аз се възхищавам на деца,който им върви географията.
По История имат прекрасна госпожа и моя още от 5 клас е заобича и учи с лекота,но по География и ЧП не е така.

# 50
  • София
А тези оценки по предмети ИУЧ за какво служат? Имат ли значение за срочните и годишната оценка по съответния предмет - напр. Мат?

# 51
А тези оценки по предмети ИУЧ за какво служат? Имат ли значение за срочните и годишната оценка по съответния предмет - напр. Мат?
Никакво значение нямат. Служат за средноаритметичния успех в Школо. 😆 Дори често се случва по ИУЧ дете да има по-висока оценка от тази по ЗУЧ. При набора няма разлика, но при баткото имаше, и то в най-важния 7 клас.

# 52
Да, точно така, математика ИУЧ се води една идя по-трудно, решават от сборник, надграждат учебника, но само с 1 час седмично. Затова им дават и проекти, да имат поне 3 оценки за срока.
По БЕЛ ИУч също имат отделно помагало, отделни контролни, един проект на срок и оценка, която е статистика, но не и решаваща за матурите. Засега.

# 53
  • shumen
И при моя са точно така задачите и оценките по ИУЧ Математика.За сега има 2 оценки по ИУЧ и проект за ваканцията,който ще оценят след това.

# 54
При нас минаха всички класни и контролни преди ваканцията. По математика има 6, по БЕЛ уж 1.5 точки не ѝ стигнали да има 6. По история също имали контролно и там е с 5-ца.
И от олимпиадата по математика излезнаха резултатите днес - там е с 19 точки.
Сюрпризира ме, че се била записала и на олимпиада по астрономия, ама там първият кръг се правил вкъщи  с родителите о.О
За ваканцията ще имат май само по математика и български домашни, но пък те ще са предостатъчно.
Утре ще прави някакви сладки (кръмбъл кукис) за съученичката, на която ще подарява подарък. През уикенда пък се разбрали с друга нейна съученичка да идва да правят коледни меденки вкъщи.
А аз осъзнавам, че и като дете не съм чакала толкова ваканциите, колкото сега като родител Grinning

# 55
И аз чакам с нетърпение ваканцията, за да се изнесем на вилата 😁
С батко й ги оставям каквото искат да правят. За Бъдни вечер и Коледа ще се съберем с родата, после, ако не ме ядосат ще идем малко на ски. Иначе ще се отдам на заслужен айляк насред нищото ☺️
По мат има 6 на класната, по бел не ги е проверила... Прави проект по математика вчера. Като цяло с оценките няма драма. Меденки изпече за цяла казарма, стига толкоз 🤣 Аз минавам на кето сладкиши.

# 56
  • София
Мишленце, ако правилно помня, ти беше писала, че вашето училище е определено да участва в някакви формати на нво-та/изпити- има ли някакви новини там, които да можеш да споделиш?

# 57
  • Бургас
Класната по БЕЛ мина, също и по математика, но дъщеря ми се разболя и я пропусна. Така че ще я прави след Нова година.
Много и е трудна историята. Географията пък и е много интересна.Имаха да правят проект за Куба ,който да представят в средата на януари,но тя и момчето ,с което го правят много се запалиха и вече са готови

# 58
И аз намирам историята за драма. Добре че, сега нещо по - познато - за България. Аз лично не мога да имам трайни знания по история - забравям почти веднага фактите. Виж, по природинте науки има логика и тя се ползва и се прехвърля веднъж научена и върху други уроци. В който и континет да си, планинският климат е планиски, екварториялният е влажен и горещ целогодишно, кислородът образува оксиди и т.н
Духи - пуки, след като минаваш на кето, позволявам си да поздравя теб и другите "колеги по съдба" с моето кето литературно произведение

Кулинарен кордон

Наложих си гастрокордон!

Допуснах пържола. Салата

похапвам. Без захар, бонбон!

Тъй хем ще пестя от заплата!

Наглеждам се зорко, чрез дрон –

от глад чак си пуснах соната.

С гримаса предъвквам лимон,

защото у мен е вината!

# 59
Мишленце, ако правилно помня, ти беше писала, че вашето училище е определено да участва в някакви формати на нво-та/изпити- има ли някакви новини там, които да можеш да споделиш?

Beeps, все още нищо конкретно не са казали. Предполагам, че пак в последния момент ще се разбере за жалост..

Общи условия

Активация на акаунт