Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 485
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Спазват се само на Олимпиадата по БЕЛ за 6 клас.
Иначе надали при класно някой учител ги спазва, то и няма как да стане при учебен час от 40 Мин

Здравейте, някой беше споделил, че класната работа по БЕЛ ще е сбит преразказ на непознат текст.
 Имате ли идея дали при такъв вид задача  се спазват правилата на НВО - времетраене 90, изслушване 1 път на текста, самостоятелно запознаване с разказа продължение на 15 минути, след
което връща текста с преразказа или има друг ред на провеждане?

# 31
В някои училища предметите са на блок и с междучасието има възможност. Т.е. ако правилно разбирам, форматът е по преценка на учителя?

# 32
  • София
Да, учителят решава. Предполагам, че може да го питате в Школо, ако ще имат такова класно по БЕЛ.

В някои училища предметите са на блок и с междучасието има възможност. Т.е. ако правилно разбирам, форматът е по преценка на учителя?

# 33
Със сигурност имат час подготовка за класна и там им обясняват какво ще има ... Иначе всичко е по преценка на учителя.

# 34
Може да се обяснява, но има деца с други приоритети, които в това време са заети да мислят за резултата на някой тенис мач, на мача, който играе Реал Мадрид, някоя нова стратегия на Brawl Stars….

# 35
Beeps , златна си! Сърдечно благодаря за линка! ❤️
Имаше дори любимата кола на съученика, поръчах. Надявам се да му хареса.

# 36
Това чудесно, ама приоритетите няма да му се променят според формата на класната в Хасково или Благоевград, така или иначе ...
Да пита някой от класа какво са им казали, имат си всички групи във Вайбър или някъде другаде. Или ти питай директно г-жата.
В различните училища има различни практики, различни по сложност и по съдържание.

# 37
  • shumen
Фортуна,и за моето дете математиката тази година е трудна.И аз съм забравила някои неща и не мога много да помагам.Наложи се и го записах и на уроци един път седмично.
По БЕЛ утре госпожата им е казала,че ще правят подготовка и Вторник класно.
По Математика уж господина им е казал,че утре и Вторник ще ги подготвя,а Сряда контролно на степени.На 6.01.ще им е класното,но тук малко ме съмнява,защото няма да са взели почти нищо.
Моя сега ми заяви,че са се организирали в групата и ще събират по 5 лева за Коледен подарък на класната.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 21:11 от danaeka

# 38
Ние днес цял следобед с дъщерята пекохме сладки за учителите. Направихме 5 вида коледни сладки, утре ще ги опаковаме и ще им ги дава в последния ден преди ваканцията. Миналата година много се зарадвали.
Базарът им ще е в петък. Миналата година направихме 10-на коледни играчки за елха, но дъщерята изтърва срока за предаване. Тази година ще ги занесе тях, та поне това не го мисля.
За размяната на подаръци я оставих сама да мисли какво ще вземе. Падна ѝ се момиче, но не са особено близки и е в чуденка. Май ще ходи да ѝ търси мърч на любима група. Утре и без това е на английски, та ще пообиколи магазините по центъра.
В петък ще имат и конкурс за най-хубава стая, но нашият клас нещо не се организираха особено тази година, та май само ще маркират участие и после ще се почерпят. Аз уговарям дъщерята да организира децата след това да отидат на кино да гледат "Wicked", но тя нещо се дърпа - искала само с нейните приятелки да го гледа.

# 39
  • shumen
Нашите вчера си разменяха подаръци,а в Петък им е базара.Вчера направихме няколко коледни венеца,а днес пекохме сладки и в Петък ще ги носи.
По Математика днес са правили контролно и има 5.Доволни сме и двамата.
По Български класно.Оценки им е казала след ваканцията.Утре ще правят по История.
Сега видях,че по Математика са излезли резултатите от Олимпиадата.Моя има 2 точки и не се е класирал за областния кръг и не само той,а и всички явили се от техния клас.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 02:09 от danaeka

# 40
Мале, нагледно какви са дечковци момчетата, и какви са кифита момичетата в 6 клас ☺️
Наистина е голяма разликата на тая възраст 🙄
Моята утре последно класна по МАТ и разпуска ...

# 41
Да, повечето момчета са си все още дечковци. Ето, моето чукна 32 кг. 😆 Хлапе отвсякъде.
Двете класна минаха, резултатите са очаквани, чакаме вече ваканцията.

# 42
Дани, аз реших, че това е млада учителка Simple Smile
Въпросът с най много точки на класното по БЕЛ е бил за разбирането на изкуството в живота на човека. Според мен това е по-общо и тезите в НВО, повече писане е трябвало и неговият отговор е оценен с 4 от 10 точки. И някои други грешцици тук там и 5. Но аз винаги му казвам, че по-добре 5 на трудни контролни, отколкото 6 на лесни.
А когато изкара 6 на трудни тестове, както по математика му се случи, удовлетворението е още по-голямо.
Все още не знае кой ще му подарява. Наистина ще е таен Дядо Коледа

# 43
  • shumen
Да,момчетата са още дечковци,а момичетата са големи кифита.Иначе моя вика специално за това от снимката хич не и се учи и е пред изключване.Но подаръка много и е харесал особено гримовете.

# 44
Danaeka, нищо лично, но получила ли си съгласие от родителите на съучениците на детето ти да публикуваш снимка на децата им в публичен форум?
На твое място, освен при изрично съгласие, бих ги изтрила.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:43 от silan

Общи условия

Активация на акаунт