Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 474
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Моята твори меденки за базара.. имала още 4 дози 🤣 😊

# 16
При нас базарът мина. Тя прави някакви снежинки. Аз ѝ казах да купи нещо, обаче тя се отказала. Според нея нямало нищо интересно и цените били много високи... Парите ги похарчила на Арт базара...

# 17
  • София
Миналата година рисувах картини 10/10 с разни гномчета и зимни пейзажи. Опаковах ги, сложих им малки картички и казах “10 лева без значение колко ти се молят” 😂 Иначе у нас още се мотае от някой предишен базар дървен моливник-конче, на който с пирограф пише “Марти”. Нито един вкъщи не се казва така 😄

# 18
  • София
При нас поне има избор - може да носиш нещо за базара и/или просто да пазаруваш до определен от родителите бюджет (сложна е организацията). Това с рожден ден в събота в Мол преди Коледа току-що го изживях😁 Добре че знам, да се паркираме на десетина минути от мола и оттам пеша.

# 19
С моите две леви с артикули за базари не мога да се излагам. Участват като си купят по нещо, за предпочитане сувенир.
За вкъщи основен помощник са ни готовите смеси на Лидл. Който ги е изобретил тях, ведно с кухненската хартия за печене, заслужава Нобелова награда за улеснение живота на несръчните.

За ваканцията се очертава голямото историческо четене. Има план за преговор и контролно за януари. Реално, като се има предвид, че идният петък няма да учат, а това е ден с блок ЧП и блок история, по тези два предмета губят общо 6 учебни часа. Не е малко.
По математика към средата на месеца също ще има контролно, както и по български, макар и по двата предмета класните да минаха, а и имат достатъчно оценки.

# 20
  • София
Кои са тези смеси и петък е неучебен ден ли? (в четвъртък съм на коледно парти и явно светът свършва тогава в главата ми🍾)

# 21
  • Бургас
Учат си в петък
За базара не правя нищо, малката ми дъщеря прави гривни и двете носят. Даваме им пари и казваме да си купят нещо,тъй като са благотворителни. Тази година събираме за дете от съседно училище

# 22
При нас Коледното парти е в петък. В четвъртък класно по математика, до последно ги изискват... Учители - мъчители😃

# 23
Един съученик имах в 7 клас, вместо учебник винаги казваше мъчебник, имаш ли мъчебник по литература, викаше...и естествено винаги вместо учител казваше мъчител и вместо училище - мъчилище...до обяд съм на мъчилище, вика, следобед може да излезем😂

# 24
Нямат базари моите. Още от ДГ свикнахме с коледния дух на "приготви и купи", тази година нямаа. Да не вземе да ми липсва? 😆
Само подаръци за размяна има за измисляне, но липсващото ми въображение ражда само ваучери за шестокласник и осмокласничка. Осми, логично, са нов клас, а наборът е изтеглил "тотално не знам какво"

# 25
Биипс, Вече 3, 4 години Лидл пуска есенно време смеси за коледни сладки - елхички, човечета и коледен линцер. От нас се иска само масло, 1 яйце, а за линцера и сладко.
В четъртък ще разменят подаръци, петък, 20.12 не е неучебен, но в някои училища ще бъде.

# 26
Тази година не се чува нищо за размяна на подаръци, коледно парти ... Само самочувствието на класната ни е в повече.
😀💥😁

# 27
Благодаря за темата, Danaeka!

Коледни базари никога не е имало в училище (включително и при голямата ми дъщеря, всъщност при нея само един в детската градина). Има базари в града.

Мислех, че ще е лесно с подаръка за съученика, който харесва и се интересува от коли, но ударих на камък. Не намерих нищо подходящо онлайн, питах и в  книжарницата в града, но вече нямало тираж на този тип енциклопедии. Купих "Белият зъб", дано да му хареса. Ще добавим и още нещо. В класа ще празнуват в петък.
В сряда ще имат коледно парти за всички прогимназиални класове в училище, същия ден ще празнуват и в школата по английски. Там ще подарява на приятелката си, купихме светещ коледен гном, ще и' направи и гривничка.

Във вторник правиха класно по математика. Има 5 и сме доволни. Имало една задача, за която не се е сетила (със степени, като знаменателя е отрицателно число), но такива не срещнахме в сборника и съответно не сме упражнили.
В сряда я лепна някакъв стомашно - чревен вирус, прибра се от училище, на следващия ден се чувстваше отпаднала, в петък вече беше добре. Научи си по история и география. Вчера мъчихме математиката (и тя нас измъчи). Бяха прескочили стандартен запис на число, докато я е нямало са взели този урок. Това изобщо не си го спомням. Прочетох урока, разбрах го долу-горе, ами като не мога да го обясня? 😃 Гледахме в "Уча се", схвана материала. С по-сложните задачи и аз се затруднявам. Дотук добре, после идва преговор и госпожата дала лист със задачи. В началото тръгна добре, ама после едни обикновени дроби, па отрицателни, па на отрицателна степен, ужас. Днес пак ще ги бистрим. Тази година математиката е трудна за дъщеря ми. И на мен ми е трудно (не помня да сме учили такива задачи, степенуване, да, но с отрицателна степен 🤔, не помня. Е, аз съм завършила средно образование през 1988, тогава нямаше матури по математика, само по БЕЛ, после не съм се занимавала изобщо с математика, не помня и с голямата такива задачи, тя пък завърши средно образование през 2013). Миналата година като прочетях урока и се сещах за задачите. Тази година сякаш и учебника е по-лошо написан, и материала ми е по-труден. Ще отиде на консултация, че да не остават неизяснени неща.

Във вторник ще правят по БЕЛ класно. Трябва да преговаря местоимения, някои произведения, биографията на Елин Пелин.

Оплаках ви се рано сутринта. 😃

# 28
  • София
Фортуна, знаеш ли как добре върви деня, след като си се оплакал 😂 По телевизията гледах преди време реклама на някакви списания за коли, които вървят с модел на ретро автомобил. Виж това, ако ще ти помогне с нещо; все още има Жигули за 3 лева 🤞 В Олх също се намират за петнайсетина лева от същата серия. https://ndbg.net/hobi/legendarni-avtomobili.html

# 29
Здравейте, някой беше споделил, че класната работа по БЕЛ ще е сбит преразказ на непознат текст.
 Имате ли идея дали при такъв вид задача  се спазват правилата на НВО - времетраене 90, изслушване 1 път на текста, самостоятелно запознаване с разказа продължение на 15 минути, след
което връща текста с преразказа или има друг ред на провеждане?

Общи условия

Активация на акаунт