Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 908
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,дали някой има критериите за оценяване по математика-къде се отнема точка,кога се вади т.н., може да е и валидната за НВО тъй като госпожата я следвала. Как процедират при вас примерно има 5 и 6 за срока 5 или 6? Госпожата твърди че ако в електронния дневник се получава примерно 4.5 се оставя 4ка. Благодаря

# 676
Как са наборите?
Моя е здрав за сега само леко подсмърчащ.
Тази седмица Четвъртък контролно по Математика,а по БЕЛ ще е в Понеделник.
И ето малко снимки от снега при нас.

Дани, прекрасен ти е младежът! Да е жив и здрав  и много радости да ти носи!🤗

# 677
При нас закръглят към по-високата оценка.

Danaeka, да ти е живо и здраво момчето, много да те радва! И ние най-после видяхме малко сняг. Щерката се радва. Вчера след английския с приятелка правили снежен човек, върна се щастлива и зачервена. В голямото междучасие слизат на двора да играят със снега.

Имахме РС миналия четвъртък. Голяма хвалба беше за класа. Добра дисциплина, нямало оплаквания от учителите, първа по успех е паралелката от прогимназиален етап.

Много ми е странно, че учат химични реакции, без да пишат химичния знак.
Ние започвахме да учим химия от 4 клас (това беше първи прогимназиален клас) и си спомням, че ни беше много интересно, като правехме опити. Изписвахме със знаци реакциите.

# 678
Здравейте,дали някой има критериите за оценяване по математика-къде се отнема точка,кога се вади т.н., може да е и валидната за НВО тъй като госпожата я следвала. Как процедират при вас примерно има 5 и 6 за срока 5 или 6? Госпожата твърди че ако в електронния дневник се получава примерно 4.5 се оставя 4ка. Благодаря
В Школо има възможност да се нанесе оценка, закръглена до стотните. При набора няма учител, който нанася по този начин, но при баткото да. И ако е нанесена така - примерно 4.25 и 4.50, то средноаритметичната идва под 4.50 и е логично да е 4. Обаче при 4 и 5 да остави 4 е гадно.
Иначе оценката зависи от преценката на учителя. Не е нарушение да остави 4 при 4 и 5. Аз лично бих възприела такова оценяване като заяждане, тъй като винаги има възможност да се изпита ученик, който е на кантар.

# 679
  • shumen
При нас зякръглят към по високата оценка.Но има учители,който ако искат да се заядат не го правят.Моя сега ми заяви,че имат да правят по Математика проект Моята лятна екскурзия за другия Четвъртък.Търсихме нещо подобно в интернет,но нищо не намерихме.
Благодаря на всички за пожеланията за набора.

# 680
При нас зякръглят към по високата оценка.Но има учители,който ако искат да се заядат не го правят.Моя сега ми заяви,че имат да правят по Математика проект Моята лятна екскурзия за другия Четвъртък.Търсихме нещо подобно в интернет,но нищо не намерихме.

[/quot
Много е пораснал младежът!Заинтригува ме с този проект..какво трябва да включва,дала ли е насоки.Предполагам,че е свързано нещо с материала ,който изучават..
Девойката е с грип Б от петък...не можем трайно да свалим температурата...до 39,9 стига..И е с непрестанна кашлица,пие Та...у..Утре ще ходим до ЛЛ отново..
Правят и те доста тестове.За сега два пропуска,сигурно ще ги прави като се върне на училище.Най я е яд,че пропусна областния по география в събота...Тази е по история,но и там не се знае...

# 681
Бързо оздравяване! Състезание ще има да не се ядосва детето, а да си почива, течности, плодове.....

# 682
Много подобен случай. 4 на входно ниво (т.е. знания от 5и клас след ваканцията), три шестици и 1 петица, 5 за срока... 5.40 средно, но реално за работата в срока - 5.75...
От контролното по ЧП - нужно условие за провеждане на хим реакция било... стриване... Глупости на търкалета! Мога да дам на даскалицата да си стрива тебешир и готварска сол колкото си иска и да видим...

# 683
И при големия ми син се получи така по история. Любим предмет, знае повече от някои учители (не го казвам с ирония, наистина по този предмет знае много и чете, за разлика от мн др предмети). 4 на входното, една 5-ца и три 6-ци. Пет за срока. При условие, че е 8 клас в ново училище и не е присъствал на преговора - да, може 4 да е изкарал на входното, но после се виждат резултатите. На РС се съсипа да го хвали. Добре, че му е все тая за оценките вече, каза ми само, че иска да спори по някои въпроси, по които възгледите им не съвпадат. Щом и възгледи се коментират, вероятно и се оценяват...

# 684
  • shumen
Деси,дала им е насоки за проекта.Ще търсим пак уикенда и ще видим какво ще направим.
Аз съм меко казано бясна.Уж казаха,че няма да учат 2 дни и след обяд се появи нова заповед,че ще са онлайн.Досега се мъчихме да влезем в Тиймс,но дава грешна парола.

# 685
От мои наблюдения на някои учители не им е приятно, когато дете знае повече от тях. Така че трябва по внимателно да си знае, да си има мнение, но да го запази за друга трибуна..... В повечето случаи учителите не подкрепят чуждо мнение  особено на ученици.

# 686
  • София
danaeka, жив и здрав да е наборът!
Пораснаха вече дечковците. Вчера се мерихме на височина с моя юнак...Ами, леко ме е подминал! А аз хич не съм от дребните, 174 см съм.
Доволна съм от първият срок. Не е отличник, но се старае. Не е и от тези, които много се задълбочават, но е много съвестен, засега. Гласувала съм му пълно доверие, не го следя, не го изпитвам. Предлагам му помощ, но последно м.г съм го изпитвала и помагала. Много държим да е самостоятелен.
Вторият срок започна ударно с шестици по география, ЧП, английски и БЕЛ, и четворка на теста по МАТ. Утре и в петък - тестове по БЕЛ и МАТ.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 20:53 от sofyia

# 687
  • shumen
София,и моя не е много дребен.Но и аз и баща му сме доста високи.
С туй онлайн 2 дни съм бясна.Ще попълвам молба по семейни причини и това е.

# 688
Три дни затишие. Викам си сигурно има нова тема .... Ама не.
И при нас започнах оценките за втория срок. Контролни, тестове, презентации, изпитвания ...

# 689
  • shumen
Панди,тук сме.
Моя успя да се включи в онлайн обучението в крайна сметка.Два дни бяха,но му се сториха като 20.То не беше викане,то се заглушаваха,то се караха един на друг и пречеха повече на учителите.По История госпожата вчера им каза,че ще пише оценки на участие и моя има 6.По Технологии правиха сандвичи и също им писа 6.
В Понеделник контролно по Математика на пропорции и по Български на причастия.
По Литература днес писа за домашно характеристика на литературен герой на главата Радини вълнения за Бойчо Огнянов.
Утре остана проекта по Математика.

Общи условия

Активация на акаунт