Кое име за момиче предпочитате?

• 1 804
  • 29
  •   1
Отговори
Кое от 2-те имена ще заеме първа позиция?

# 1
Гласувах за Рая, макар да не ми е любимо. Райна ми звучи грубо. Предлагам Радина.

# 2
Рая, макар да е много разпространено.
Райно го свързвам с нещо не много хубаво

# 3
  • Melmak
Гласувах за Райна. Името е старо, красиво и вече не така популярно.

Рая е поредната мода, популярна сред човеци и кучета. Като викнеш в парка Рая и се обръща половината парк, заедно с 4-5 кучета.

# 4
Гласувах за Райна, защото се среща по-рядко в наши дни, а на галено пак може да е Рая.

# 5
  • Телиш/Плевен
Райна ми харесва повече.

# 6
И двете са много хубави имена. Райна обаче съдържа в себе си и двете, и така детето ще има не само хубаво име, но и хубаво галено име.
Погрешка гласувах за Рая и не мога да го променя.

# 7
Райна и предлагам едно, което не е долюбвано в този форум, но аз много харесвам - Раяна.

# 8
Твърдо Райна. Много го харесвам. Докато Рая   за мен е от тези модерни трибуквени извращения...
Иначе и двете звучат ужасно, ако детето не може да казва Р...

# 9
Райна. Познавам една прекрасна Райна и една още по-прекрасна Раяна.

Рая за мен е продукт на една съвременна мода, фокусирана върху трибуквени имена - Деа, Дея, Теа, Мия, Ема и т.н. Сами по себе си са хубави имена, но вече има много деца, кръстени така и някак се губи индивидуалност като се събератмного деца с едно и също име.

Райна на галено може да е Рая, Рени. Докато Рая или си остава Рая, или Райче.

Харесвам имена, които отдавна са “излезли от употреба” в някаква степен - Райна, Божана, Рада, Лазара, Люба…

Скрит текст:
Имам и няколко познати двойки (различни семейства, несвързани едни с други), на които им се родиха момичета и ги кръстиха Сияна, Сиана, Сиена. 🤯

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 14:52 от Rebel Rebel

# 10
Рая  е хубаво, но вече има доста кучета с това име. Имам колежка със сестра Рая (на 18 г е). Знаете ли как са я обиждали в училище? С ударение на Я. Sad

# 11
И двете ги харесвам много. За мое дете, може би, бих избрала Райна.

# 12
  • София
Райна е прекрасно име с много хубаво значение, доколкото знам идва от архангел, празнува на св.арх. Михаил. Докато Рая е безлично, в общи линии нищо не значи и много разпространено вече.

# 13
Райна.

# 14
Райна.

Общи условия

Активация на акаунт