Кое име за момиче предпочитате?

• 1 733
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Най-красивата страна
Райна ми харесва повече и е по-рядко срещано.
Раяна е мюсюлманско име и означава ,,плодовита,,.

# 16
Рая. Не ми е любимо,не съм фен на трибуквените, но Райна не ми харесва.

# 17
От двете Райна.

# 18
В яслата на децата ми има Райна, викат и Райчето

# 19
И аз съм за Райна. Тези дни си мислех за това име покрай оперната певица Райна Кабаиванска. Има някаква годишнина.

В българския фолклор Райко е название на слънцето: https://www.facebook.com/bulgarisme/posts/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0% … 1290417551036357/.

# 20
игнорвам трибуквените, и съм за Райна

# 21
  • на последния етаж
Райна.

# 22
Аз също гласувах за Райна. Името свързвам с Райна Княгиня. По принцип харесвам нормалните имена, а не измишльотини без значение. Други имена с тази буква, които ми харесват са Росица, Рада, Ралица, Румяна, които за модерното стадо са стари и не знам още какви. В крайна сметка човекът прави името, а не обратното.

# 23
  • Sofia
Райна – много ми харесва как звучи, звънко е, създава ми асоциация за слънце и радост. Рая може да го ползвате за галено в семейството, щом се двоумите точно между тях.

# 24
Четейки коментарите, оставам с впечатлението, че сред участниците  доминира предпочитанието за Райна. Но като погледна анкетата, Рая води убедително. Явно повечето хора не си правят труда да оставят и коментар.

# 25
Името Райна ме разсмива, откакто гледах един холивудски филм сниман в България, където една от героините беше Райна и като прецакаше някого, прецаканият ѝ викаше предсмъртно "Майната ти, Райна!".

# 26
Ако трябва да избирам между Рая и Райна, бих избрала друго Simple Smile

# 27
  • Банско
Рая гласувах. Райна е малко като на мома от село. Нищо лошо за селата, просто не е толкова съвременно и според мен може да има подигравки.

# 28
Ние имаме много деца, кръстени Крум, Самуил и т.н., около нас. Добре че хората възраждат хубавите вечни имена. Никой не си и помисля да се подиграва, какво остава за Райна, което, поне аз не зная, да е остарявало някога. Никога не съм си представяла, че Райна е селско име.

# 29
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт