Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 313
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Лотос и аз съм без жлеза от 4г и още имам антитела, само че всеки път са все по-ниски - автоимунитетът си остава, имай го предвид и за други потенциални автоимунни заболявания.

Имам и тромбоцитопения, хематолога каза, че щом има едно автоимунно е много вероятно да си повика и второ. Вече съм с две, надявам се така и да останат. Надявам се поне тромбоцитопенията да влезе в ремисия

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 00:42 от Лотос

# 676
Здравейте,може ли помощ в разчитането на резултатите. Изследванията са на майка ми 70г. с Хашимото от 20години . Рязко напълня последните две години без промяна в храненето.
При обременяването инсулин не е ли изследван? Дори на мин 0?
Ендокринолог трябва да прецени дали е напреднала ИР или диабет вече Thinking
Щитовидни хормони не са ли изследвани? Само едните антитела виждам...
Коригирайте снимката и махнете личните данни!

# 677
  • Варна
Лотос и аз съм без жлеза от 4г и още имам антитела, само че всеки път са все по-ниски - автоимунитетът си остава, имай го предвид и за други потенциални автоимунни заболявания.

Имам и тромбоцитопения, хематолога каза, че щом има едно автоимунно е много вероятно да си повика и второ. Вече съм с две, надявам се така и да останат. Надявам се поне тромбоцитопенията да влезе в ремисия

Aз си открих антитела за диебет на шега малко.. да, теорията е, че едно автоимунно и шансът да се развие друго в бъдещ е много голям.. заради това каквото можем, правим.. стискам палци всичко да е наред при теб и да няма повече!

# 678
Здравейте, може ли някой да хвръли едно око на тези изследвания - бременна съм, правих ги преди 3 седмици в началото на 14 г.с. Малко ме притеснява MCV на горна граница и фактът, че никога не съм пила метилирана фолиева киселина, тъй като никой не ми е предписвал такава. Чак преди няколко дни разбрах за нея. Пия си обикновена. Опасявам се, че има вариант да не съм я усвоявала съвсем правилно, но АГ каза, че със сигурност усвоявам нещо. Пия откакто решихме да правим опити, т.е. 3 месеца преди забременяването до ден днешен. Може ли някой да коментира това MCV? Благодаря предварително!

# 679
MCV и MCН на горна граница и над граница, обикновено сочат дефицит на В12 или на фолиева или и на двете. Сега обаче и да се изследвате, при условие, че сте пили до сега фолиева, резултатът няма да е реален. Изследване се прави без прием на добавки. Но според мен има някакъв  дефицит гледайки и ниския хемоглобин, а желязото не е много ниско към момента. Хубаво е да се вземат мерки защото сте още в началото с напредването на бременността дефицитите ще се влошават.

# 680
Здравейте, левият крак при бедрото ми посинява, на места отделни синки поради това пуснах изследване... стоя повечко на крак но от 3 4 месеца изпитвам болки в краката. Видях завишени някакъв седимент уритрат. Възможно ли е да е подагра

# 681
Здравейте, може ли някой да ми разчете тези изследвания, доктора пак утре ще ми обърне внимание

# 682
Здравейте! Може ли някой да ми обясни на прост език резултатът от мамография ?

# 683
Bubulechencence Имате кисти в двете гърди, което е много често срещано и не е опасно, но е препоръчително да се наблюдава периодично

# 684
Ако имате съмнение за подагра, изследвайте пикочната киселина

# 685
Аз бих добавила и второ мнение. На каква възраст сте?

# 686
Ако имате съмнение за подагра, изследвайте пикочната киселина

Как се изследва с обикновенна урина ли

# 687
Не, с кръв от вената

# 688
  • София
Може ли коментар на тези резултати?

# 689
Здравейте! Моля, за разчитане на резултати от гърлен секрет.
Напоследък доста често ме боли гърлото, но в рамките на 3-4 дни се оправям. Преди седмица пак се разболях, дразнене в гърлото, отпадналост, но пих Трахизан и за няколко дни се оправих, чайове, лимони, нищо силно не съм пила. Обаче дразненето мина, но си остана един дискомфорт в гърлото като преглъщам, даже не мога да го опиша, не е типичното дразнене като се разболяваш. Сутрин гърлото ми е сухо и след час се оправям, но като преглъщам е дискомфортно. Отидох на лекар и ми пусна гърлен секрет, преди години ми откриха стрептококи, защото доста често ме болеше гърлото. Резултатите днес излязоха и това умерено количество, възможно ли е оттам да ми идва проблемът. Виждам, че за Кандида е отрицателно, предполагам в такъв случай нямам. Нямам умора, нямам температура и т.н.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт