Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 540
  • 754
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте.
След като бях диагностицирана с HPV (високорисков щам,но не тип 16,или 18) ми беше направена течно-базирана цитология.
Изследването беше взето преди над 2-3 седмици,но се чака 15 дена. Резултатие излязоха днес.
За съжаление лекуващият ме гинеколог е в почивка. Ще му е възможно да ме прегледа и да обсъдим всичкко чак след около 1 месец.
Може ли да ми помогнете с разчитане на резултатите? Не моля за подробности,а просто за информация, дали има нещо притеснително за което да трябва да се реагира по-бързо.
Аз и моя приятел приемаме Хупавир,Витамин Ц и Котешки нокът от около месец и половина.

П.П Малко преди да се разбере,че съм HPV позитивна, ми правиха цинонамазка,защото имам друг геникологичен проблем (нередовен,болезнен цикъл,зацапане и.т.н).Резултатът беше пак ПАП2 . Правиха ми и кръвни изследвания и се оказа,че прогестеронът ми е изключително нисък. Имам час за ендокринолог скоро,за да може да лекуваме и този проблем.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 12:52 от bebeson

# 751
Няма притеснителни резултати, изискващи незабавно лечение.

# 752
Помощщщ

# 753
Нищо притеснително. Яжте повече кисело мляко и си вземете глобули с лактобацили, за да предотвратите повторно активиране на лоши бактерии.

# 754

Общи условия

Активация на акаунт