Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 393
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Може ли да погледнете щитовидните? На 53 год съм и възможно ли е на тази възраст да са оптимални без прием на хормон? Нямам оплаквания, с изключение на нещо като депресия, тъга, не мога да го опиша точно, но го отдавам на възрастта…

# 706
Има хипофункция, вероятно имате и дефицити на витамини или поне на Д, В12. Това което казвате за депресията също е симптом на хипофункцията, но и едва ли нямате други просто ги отдавате на други неща. Симптомите са доста като се почне от най-разпространения умора/липса на енергия и се мине през суха кожа, студени крайници, запек, забавен матеболизъм, лош холестерол, фибромиалгия, понижено либидо и т.н.

# 707
Здравейте тъй като в Русе има само една инфекционистка и тя няма часове за утре а изследванията ми са готови чак понеделник мога да отида при нея можете ли да ми кажете горе долу какво има на резултатите особенно на микробиологията какво значат?

# 708
Микробиологията е чиста, няма изолирано нищо.

# 709
Със сигурност има някаква инфекция, която може и да е инфекциозна мононуклеоза в начален етап. Но лекар ще каже окончателно какво е

# 710
Здравейте на всички! След направена ПКК има малки отклонения в лимфоцитите и неутрофилите. Лимфоцитите са 52 % (реф.стойност 20-48%.) , а неутрофилите 36% (при реф.стойност 40-70%). Според личния лекар няма нищо притеснително, но не разбрах тогава защо се получава такова отклонение, макар да не е голямо. Моля за акъл

# 711
  • София
Не бива да се чака понеделник, crp-то е доста високо. Предвид това, че няма открити бактерии: преглед при читав лекар веднага! Може да е нещо сериозно. Дето се вика - такива са стойностите на crp-то преди перитонит... В никакъв случай не чакайте!

# 712
Може ли да разчетете тези изследвания?-Според личния всичко  е ок, само за желязото да хапвам повечко месо./непосредствено след чревен вирус са/.Та според вас има ли проблем и тромбоцитите ме притесняват също?

/не успявам да прикача снимка, не ми позволява/:confused:

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 21:41 от Kaira12344

# 713
А боли ли ви нещо?
В момента показанията ви покзват, че имате силно възпаление. Какво ви е?
Утре на лекар - не е нужен инфекционист. Личния лекар или хематолог.

# 714
Здравейте,
може ли мнение и информация и евентуално насоки къде и каква може да е инфекцията и какво да изследвам и при какъв специалист да отида за лечението и.

# 715
А защо смятате, че има инфекция? Аз не виждам никъде маркер за наднормена или поднормена стойност.

# 716
Завишените стойности близки до максимума на референтните стойности на лабораторията, и симптомите ми .
WBC, RBC, BA, NEU и BAS -  са над или почти на горна гранична- Трябва да се има предвид, че стойностите на лабораторията са осреднени (аз съм жена референтните стойности са други).
Почти постоянно съм болна, главоболие, секрет от носа( уж нямам синузит), проблеми със стомаха и червата, гърло и нос, хрипове, трудно дишане и т.н.. Почти пълна липса на обоняние от 5г. вече почти пълна липса и на вкусове.
Като цяло за мен положението е страшно вече, имам  Автоимунно неопределено( това ми е последната диагноза). Търсиха инфекции, но не ги намериха( ако изобщо са търсили).  Антитела над 1000 и  тат  и мат( показващи възпалителни процеси). НЕ мога постоянно да пия противовъзпалителни и лекарства( това е всеки ден). Не е алергия( противоалергичните не действат).
Надявах се тук да има някой разбиращ, не гледаш само референтните стойности на лабораториите, които са: избираме  100 човека, изглеждат здрави, дай да ги тестваме, вземаме резултатите им, средно аритметично = референтните ни стойности. Гледам реалните оптимални, но не мога във всичко да се просветя инфекциозните не ги разбирам.
Не мога да приемам  неща повдигащи имунитета след като имунната ми система ме атакува- а без нея как се живее...

# 717
Това твоето на хипохондрия ми изглежда.
Нормални са ти изследванията.
Зорлем се чудиш каква диагноза да си поставиш.

# 718
Loveangel
С тези антититела сте с Хашимото.
За да уточните автоимунното заболяване, трябва да пуснете: ANA, ENA панел, C3, C4 и Anti-SSA.
За синусите и обонянието: ЯМР на синуси и глава
За стомашните проблеми: гастроскопия и изследване на калпротектин

# 719
Loveangel, забравих да напиша, че ако си изкарала ковид (дори и преди 4-5 години), това може да обяснява част от симптомите ти. Мои познати семейство лежаха в интензивното в пика на пандемията и почти си бяха заминали, но някак оцеляха, към днешна дата вследствие на пост ковид синдром - мъжът разви хипертония и диабет, а жената отключи автоимунно заболяване и е с постоянно сърцебиене.

Иначе пак ти казвам тези изследвания са наред. Отиди на ендокринолог да ти види щитовидната жлеза, ако се притесняваш от нивата на ТАТ и МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт