Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 387
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Loveangel
С тези антититела сте с Хашимото.
За да уточните автоимунното заболяване, трябва да пуснете: ANA, ENA панел, C3, C4 и Anti-SSA,
За синусите и обонянието: ЯМР на синуси и глава
За стомашните проблеми: гастроскопия и изследване на калпротектин
Пропуснах да кажа изкарах ужасен грип 2019 години, но не беше КОВИД, никога не съм карала ковид( правила съм си тестове, даже не съм го помирисвала). Хашимото не могат да ми сложат за диагноза, ТСХ е в норм( но пък имам почти всички симптоми).
ANA, ENA панел, C3, C4 и Anti-SSA., калпротектин - Благодаря тези ще ги направя
Правиха ми и колоноскопия и гастроскопия ( лениви черва имам) нищо друго.
Правиха ми рентген на синусите-  нямам синузит, на база не на снимката, а на текст от този, който е гледал снимката( дават ги на диск- никой не го отваря да види). Превираха ми ЯМР на  Хипофиза- всичко е наред, на база не на гледане на диска, а на текст от този, който е го е гледал( дават ги на диск- никой не го отваря да види).  Та това ме дразни- дават ти един диск и никой не го гледа, и не те питат искаш ли ги на диск или на на друг носител.
Не съм хипохондричка, всеки си познава и зае тялото, усеща го и  знае кога нещо не е наред. - Давам пример как ме отпрати една  ендокриноложка- с кръвоизливи,  ниска захар и висок инсулин.- и да противно на всичко това при мен се случи(при висок инсулин- спира цикъла)- и според тях нямам проблем с инсулина и захарта.
Ходила съм при много ендокринолози, но все още не съм намерила правилния( това е много тежка и трудна специалност).  Просто лично наблюдения лекарите чакат нещата да станат много зле, че да се вземат мерки и да се започне " лечение". 
Ако ви е интересно, като открием инфекцията и я излекуваме ще ви пиша.

# 721
Здравейте,
Бременна съм в 32 седмица, като към момента приемам аспирин акарт, магнерот, витамини Сюпле Маман и след резултатите от изследванията и желязо.
АГ ме праща на консултация с гастроентеролог, заради завишените нива на АСАТ и АЛАТ.
Имайте предвид, че е деня на изследването се сдобих и с настинка, за която приемах хомеопатични лекарства.
Трябва ли да се притеснявам за нивата на двата чернодробни ензима?
Благодаря на всички отзовали се!

# 722
На мен кардиолог ми беше казал, че при бременност се сгъстяват жлъчни сокове (дано не бъркам, сигурна съм беше свързано с жлъчката), което повишава АСАТ и АЛАТ.

# 723
Трябва да се проследи с гастроентеролог, за да се прецени дали няма холестаза на бременността, други усложнения с черния дроб и жлъчните пътища, натрупване на жлъчни сокове и прочие. Състоянието не е за подценяване.
Тези изследвания обаче не са достатъчни. Трябва да се пусне и билирубин (общ и директен), ГГТ, ЛДХ и АФ.
Завишението не с голямо, не се притеснявайте. Но задължително трябва да направите консултация.

# 724
Здравейте,
Може ли мнение за тези резултати, мъж, на 21 години .

# 725
Здравейте. Днес си направих  профилактично изследване- пълна кръвна картина. Всичко е в норма, освен Аф., което е на стойност 115 ( граница -до 105).  Много се притесних, защото  прочетох какво ли не неща за тумори, саркоми и.т.н. Някой има ли подобен проблем?

# 726
Наличието на тумор по един леко завишен показател е малко вероятно. Има ред други причини за това. Какви други изследвания имате за чернодробната функция? Някакви оплаквания?
Обсъдете с личния лекар и посетете гастроентеролог.

# 727
Всичко друго е е норма- Алат, Асат, ГГТ. Имам колит иначе, често ми се подува корема, може би има връзка...

# 728
  • София
Здравейте. Днес си направих  профилактично изследване- пълна кръвна картина. Всичко е в норма, освен Аф., което е на стойност 115 ( граница -до 105).  Много се притесних, защото  прочетох какво ли не неща за тумори, саркоми и.т.н. Някой има ли подобен проблем?
А какво е Аф?

# 729
Алкална фосфатаза сигурно. Споко, нямаш тумор, но спри да четеш за болести в интернет.

# 730
Здравейте! Може ли коментар на изследване за Херпес Зостер.

Предварително благодаря!

# 731
maq-mi Изследванията показват, че сте го прекарали

# 732
IgG е миналата инфекция с плоожителен резултат *И в момента няма активна инфекция IgM - отрицателно

Тези пусти херпеси няма отърване. Ще е чудо да измислят цяр

# 733
Аз в момента имам съмнения, че съм.

# 734
maq-mi Само да уточня, че тези показатели са за генитален и орален херпес. Ако се съмнявате за Херпес Зостер, трябва да пуснете Varicella zoster IgM (HZV, VZV)

Общи условия

Активация на акаунт