Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
duhi_puhi и аз съм с вас! Същите работи без виене на свят.

# 106
За съжаление и аз така, и при мен същите симптоми. Вчера щяхме да ходим на гости у сестра ми, обаче аз се събуждам с главоболие, вие ми се свят. Измерих кръвното, високо, а аз по принцип съм с ниско. Цял ден ми беше зле. Скоро ходих на отоневролог, искаше да ме вкара в болницата, сега след Нова година ще се наложи да вляза. А, да не забравя, за капак имам и шум в ушите, най - вече заради него ходих на преглед.

# 107
Интересно ми е какво точно ще ти правят в болницата ..
Аз пих месец някъде бетасерк и винпоцетин. Сега последно УНГ каза гинко Билоба някакъв и вит Б, за подобрение циркулацията на периферията .. имала съм и пропаднало тъпанче, ама не било проблем. Понякога чувам като в аквариум 🙄

# 108
Мисля си че никой не пише,а то имало нова тема.Благодаря

# 109
Къде е тази нова тема?!

# 110
Къде е тази нова тема?!
 това е новата тема

Аз лежах в болница със световъртеж. Бях много зле.
Правиха ми скенер ,доплер ,ямр , очен, ушен, отоневролг, защото бетасерк и подобни не повлияваха, неврологът се почувства тотално безсилен , имах влошаване на нещата, не можех да стоя на крака. В крайна сметка подметнаха някакъв псевдомениер, но ме откриха точна причина.  Смятаха че съм получила и микроинсулт. Въобще шега не бива, глава е това.

# 111
Какво точно ще правят незнам, мисля, че изследвания. Преди време бях ходила при доктор Райнов УНГ за шума в ушите, той категорично каза, че причината не е в ушите. Сега си мисля, че може да е от кръвното. Представяте ли си, аз доскоро не знаех какво е да си мериш кръвното.

# 112
Аз лежах в болница със световъртеж. Бях много зле.
Правиха ми скенер ,доплер ,ямр , очен, ушен, отоневролг, защото бетасерк и подобни не повлияваха, неврологът се почувства тотално безсилен , имах влошаване на нещата, не можех да стоя на крака. В крайна сметка подметнаха някакъв псевдомениер, но ме откриха точна причина.  Смятаха че съм получила и микроинсулт. Въобще шега не бива, глава е това.
Да де, за това говоря. 101 изследвания и като свършат пътеките те пращат вкъщи с някаква налучкана диагноза.
И се оправяй ..
Не знам и аз ... Майка ми като мен някъде 40-50г беше сефте като почна със световъртежите, изследвания хапчета, нищо... На 65 е и пак си ходи с лекарства по темата.
Ма не мога да си представя да се влача така оттук нататък, не ми е оферта нещо... А изследванията са ток и за нищо няма къде да се хванеш ..

# 113
Какво точно ще правят незнам, мисля, че изследвания. Преди време бях ходила при доктор Райнов УНГ за шума в ушите, той категорично каза, че причината не е в ушите. Сега си мисля, че може да е от кръвното. Представяте ли си, аз доскоро не знаех какво е да си мериш кръвното.

И аз доскоро не знаех какво е това, бабетка ми го е мерила само на шега когато е мерила и на себе си. Цял живот 90 на 60, през едната бременност даже бях ударила дъното от 50 на 70, честно. А сега трайно 110-120 на 80-90, а понякога и 135 се качва. Не е много по принцип, но за мен явно е много на фона на предишното. Чак от всичките промоции в Кауфланд вместо тиган например, си купих апарат за кръвно. 😄
Шумът в ушите си го имам многп отдавна, но го обичам, някак ме успокоява и приспива.
Помня бабетка като беше към 50те, тя е млада баба, станала е такава на 39, и веднъж от световъртеж при ставане да се подпре на нощното шкафче, беше паднала и си беше ударила скулата в ръба, тогава й бяха казали миниероподобен синдром, ама според мен си е било баш критическата.
Имам понякога световъртежи, но е по-ското рядко, за разлика от другите красоти. 😄

# 114
При мен световъртежите са от шиповете във врата...имам си ги от 20- годишна. Тогава лекарят ми каза, че е добре да нося яка за известно време, ама аз....на 20, мацка, наконтена, по барове и дискотеки...яка ще нося. И сега се ядосвам, ама това е. Откакто си намерих хубава възглавница световъртежите спряха. Преди от сутринта до обяд залитах наляво или надясно.
И миниерен синдром бях получила от преумора в работата...20 дена на лекарства и лежане на тъмно и тихо. От тогава много внимавам с работата, защото съм работохолик и се увличам.
В болницата ме бяха пратили при отоневролог, защото  по пукането в дясното ухо разбирах, че вдигам кръвно. Нищо ми няма, но останах впечатлена, че има и такъв лекар. Даже ме тества за някакви болести/синдроми, не помня какви.

А от днес имам нов проблем със здравето. Не знам, не знам...тази година нещо станах тотална щета. Болна съм- с хрема и гърло, но си движа из къщи. И както си движа кихам, и сякаш цикъла ми е дошъл...тичам в банята, но какво да видя?? Прозрачно...явно съм се изпуснала. Хора, няма такова чудо, каквото ми се строполи тази година. Сега ще започвам да чета и за изпускането, басиму.

# 115
На мен ми минава нещо близко до нерва на ухото и си чувам пулса като се развълнуван откак се помня. Що касае кръвното от много ниско-до припадък през перименото съм трайно при високото. За разлика от повечето хора високото го усещам. Като се качи над 130 ми се вие свят (ако не пия нищо ходи и нс 150), лошо ми, мъжделее ми , вее ме. Точно като при майка стана.  Трябва да се науча да различавам симптоми на високо и ниско кръвно и да ги разделвм от тези , които са ми предвестник на мигрена. За сега не ми се получава. Меря кръвно и ако не е ниско нито високо значи ще имам мигрена след 4 часа.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 15:20 от _re_ge

# 116
tridigi, наистина басимуси. 😄 Аз от доста време съм с ринит, бистро си ми тече носа, сутрин, обед вечер се духам като някоя сополана, нищо не взимам, викам си мено алергия е 😄, какво друго да е като всичко иде на куп. Обаче сутрин клепачите ми мега подути, продължавам да слагам капки сълза, обаче има дни, в които очите ми са толкова сухи, че стават свръхчервени, направо викам си пак хроничен конюнктивит ще развия. И подобрението не зависи изобщо от това дали слагам капки, слагам ги всеки ден, ами май пак от тъпите хормони дето си правят каквото си искат. 😤

# 117
tridigi, каква възглавница си си купила за шиповете? И аз имам този проблем, та допълнително ми усложнява световъртежа. Въобще последните 2-3 седмици световъртеж, сърцетуп, нервност, вътрешно напрежение, после пък ми се доревава... Абе нито ми е до празник, нито ми се говори. Най ми се ще да се завра някъде сама и да си чета книжка.

# 118
Проблемът със сухите очи и мен ме спохожда от време на време. Свързан е с общата сухота на лигавиците, която настъпва с възрастта. Още повече и това висене пред компютъра 8 часа на ден… Сега, като съм в отпуск, не съм усещала сухота в очите. А има дни, в които със ставането не мога да гледам.

# 119
Доста автоимунни заболявания водят до екстремна сухота на лигавиците. Може да е добра идея да посетите ендокринолог или ревматолог с това оплакване.
Иначе е каквото е казала Arwen. На екран съм 12-14 ч. на ден, с очила съм от 12-годишна и познавам добре проблема.

За световъртежите могат да са много неща. Най-често се оказва нарушен нервен ток в шийните прешлени. Много, много малко са хората с добра стойка и достатъчно целево движение в тази зона (аз също не съм от тях). И хормоните имат пръст, също и сърдечно-съдови проблеми, кръвно, стрес, други неврологични заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт