Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 330
  • 736
  •   2
Отговори
# 195
Пише Магнезий, но е някаква форма на минерала, на просто магнезий.

# 196
  • Пловдив
Твоята добавка е магнезиев оксид. Други са магнезиев сулфат, магнезиев цитрат, магнезиев таурат и така нататък, има понякога и смес от две или три съединения на магнезия.
Магнезият в чист (елементарен) вид е първо, метал, и второ, както подсказа Натка - неустойчив, реагира с другите вещества наоколо, по тази причина няма да е добре дори да има откъде да вземеш такъв, да го лапнеш.

# 197
  • София
Трябва да се положат усилия, за да се прочетат съставките на тази добавка на сайта им.

# 198
Благодаря Магдена за изчерпателния отговор. Под чист магнезий исках да кажа без добавени други витамини като Б6 и т.н.

# 199
То хубаво без добавени други, но пак са различни съединения на магнезия и пак различно действат и те.
На Допелхерц повечето са с оксид, на някои на опаковките даже не си го и пишат на много очевидно място, ама то и не е за хвалене де.
А това за "чист магнезий" за съжаление съм се наслушала и в аптека... и то не от страна на клиентите. Повтарят като папагали, то малко умисъл ако вложиш няма да кажеш такава глупост, особено ако си фармацевт. И те гледат и в очите и ти заявяват че има еди колко си в таблетка, дето също не е вярно. Абе трагедия са повечето, специално за добавките. А не са толкова глупави иначе, не познавам фармацевт дето би си купил Допелхерц за себе си, всичките сумтят и се обръщат на другата страна Grinning

# 200
Аз съм доволна от това. Много ме спасява от мускулни крампи. Има и в по-малка дозировка мисля че беше 750 мг но той ми е за ненатоварени дни. а този и да се събудя от крампи като го пийна и ме отпуска веднага.

# 201
  • 1st floor
Аз преди време бях чела, че магнезият действа с натрупване. Не е ли така? Тоест едно хапче не оправя веднага нещата, като да те боли главата и да глътнеш един беналгин. Ако греша, моля, поправете ме.

# 202
Как да няма, на допъл херц чист магнезий 500 мг..... Аз лично съм го пила, че и други чисти форми има.

най-лошата форма. Оксид. По-добре, не го препоръчвайте и не го пийте.

# 203
Аз преди време бях чела, че магнезият действа с натрупване. Не е ли така? Тоест едно хапче не оправя веднага нещата, като да те боли главата и да глътнеш един беналгин. Ако греша, моля, поправете ме.
Той и не е като беналгина да го вземеш за определено нещо само, той за много неща трябва. И ако си в дефицит, което повечето сме... ти може да си мислиш че примерно крампите ти или каквото там са най-важни от всичко предизвикано от това, но тялото ти може да е на друго мнение и да не усетиш веднага точно там подобрение. Той участва в стотици процеси.
Пък и никоя добавка не действа от един прием, поне аз не се сещам за такава.

# 204
То в този магнезий формата му е най-малкият проблем.
Докато четох всички съставки, лошо ми стана.

# 205
Търся магнезий- разтворим, на желирани бонбони или сашета за децата ми, които не искат да пият хапчета.Спортуват и им трябва допълнително.
Честно казано и аз се затруднявам вече с хапчетата.Предпочитам да изпия две пред тези огромни таблетки.

Децата са големи😀, на 22 и 15, забравих да кажа, но то все тая, като не искат да гълтат хапчета.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:49 от ДХ3

# 206
ето магнезий, колкото искате
https://galen.bg/catalogsearch/result/index/?q=%D0%BC%D0%B0%D0%B … D0%B7%D0%B8%D0%B9

/не правя реклама на сайта, но само от него пазарувам добавки, витамини и други неща. над 50 лв доставката е безплатна, много коректни и точни/
например желирани дражета
https://galen.bg/mium-magneziy-zhelirani-drazheta-h-42
предполагам, че и това ще е много добро
https://galen.bg/algosors-magneziy-morski-ampuli-10ml-h-20

# 207
Не казваш децата колко са големи и какви дози търсиш или каква форма... Иначе има варианти за разтворими или сашета директ, сипва се от пакетчето в устата направо.
За детски ако наистина са деца, може да питаш и в темата за iHerb дали Денис няма да придложи нещо.

# 208
  • Пловдив
предполагам, че и това ще е много добро
https://galen.bg/algosors-magneziy-morski-ampuli-10ml-h-20

Надали...тук не е оказана формата, вида на магнезия...дали е Оксид, Хелат, Цитрат и т.н...има значение.

# 209
Може би защото е морски извлек от водорасли май:

Общи условия

Активация на акаунт