Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 391
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Хубава форма си е, спор няма. Но по колко таблетки вземаш от това? Соленичко излиза да вземеш прилична доза.
взимам по една вечер и ми е много добре!

# 226
Момичета, някоя от Вас, откакто е в пременопауза да има болка в слабините и ако да как се справя с тях? Аз в чудо се виждам вече, като болката ми е по изразена в ляво. Бях на уролог и гинеколог, казаха че проблем нямам, невролог също посетих, каза,че имам дископатия,но от дископатия да ме болят слабините не ми се вярва. На какъв друг лекар евентуално да отида, личната вече я побърках 😁😁😁

В никакъв случай не казвам, че е това, но по принцип е възможно да боли в слабините от херния и други ставни проблеми в областта.

Аз дълго време имах оплаквания в областта на пикочния мехур. При АГ и уролог нищо не се откриваше, но урологът ми каза, че можело от болки в кръстта да рефлектирало отпред.

Иначе, и аз доста силно преживявам овулацията. Даже ми се очертава като по-тежкия момент отколкото периода преди МЦ Grinning

# 227
Хубава форма си е, спор няма. Но по колко таблетки вземаш от това? Соленичко излиза да вземеш прилична доза.
Тая доза за повечето хора е доникъде, затова попитах по колко вземаш. Не е никак рядко да се види 3 х 2 и от сорта което вече като цена не е много приятно.
В една таблетка има около 40мг ако правилно си спомням.

# 228
Тая доза за повечето хора е доникъде, затова попитах по колко вземаш. Не е никак рядко да се види 3 х 2 и от сорта което вече като цена не е много приятно.
В една таблетка има около 40мг ако правилно си спомням.
Ами, доколкото кардиолога ми обясни, Магнерота си е лекарство, не добавка, което се усвоява и натрупва бързо и това е причината да ми препоръча по 1 дневно, като поддържаща доза. Иначе за попълване на депа наистина има нужда по 3пъти по 2 за една седмица. После може известно време 3х1 и при достигане на нормални нива поддържащо по 1 таблетка

# 229
Не мисля,че магнезия се натрупва в депа.Има изследвания,но не са много показателни,защото показват моментните нива в кръвта.След няколко часа може да е друг резултата.Аз пия таурат при нужда само и веднага усещам действието му.

# 230
Не мислите, ама магнезият се натрупва в костите, мускулите и меките тъкани. Само около 1% циркулира в кръвния поток.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4455825/

Затова кръвните изследвания нямат особена диагностична стойност, но и приемът на високи количества магнезиеви добавки от хора с бъбречни проблеми е доста рисков. Здравите бъбреци са критични за магнезиевия метаболизъм.

# 231
  • През девет планини в десета...
Магнерот в аптеките не се продава без рецепта. Поне аз доколкото обикалях и питах преди време.

# 232
Така е. Но Магнерич и Магне Б6 се продават.

# 233
Той си е регистриран като продукт по рецепта, а не като хранителна добавка. Между другото, Вигантол също е така но за него по-често си затварят очите като че ли.

# 234
Всички споменати са на регистрационен режим като лекарства, просто не всички са с рецепта. Няколко пъти вече е коментиран този въпрос.

Вигантол е също с рецепта, да. Главно обаче го направиха така, за да се избегнат злоупотреби по време на ковида и да има за бебетата. Солигама например е рег. като лекарство, има същата концентрация витамин Д3 в единична доза и се продава свободно.

# 235
От преди това си е така, мисля, поне за Вигантол. Не искаш да знаеш на какво съм се наслушала ако някой фармацевт откаже да даде на някого дето и той не знае за какво му е. Съответно до него на същия рафт стоят други капки дето са същото но са без рецепта. То са псувни, клетви, как тъй може, все едно фармацевтът тая разлика си я носи у тях а не е на заплата.
За големи дози Д свободно на добавка и ма и с 5цифрен брой единици в капсула, никой нищо не им дири и си се продават както си иска, не е заради дозата.

# 236
  • Пловдив
Здравейте, дами! Пиша и тук, ако може да получа съвет и помощ. Четох от тук от рам по темите и виждам, че има доста различни симптоми в перименопаузата. Аз съм на 43 г съм, до преди година с редовен цикъл, но от година насам започна някакъв дисбаланс и не разбирам какво се случва. Цикълът ми винаги е бил на 28,30 дни, нормален. Постепенно започна да се скъсява и в последните 2 м ми е на 14 дни. Пих дори желязо с вит 9, че получих лека анемия. Върви си ми нормално, обилно на моменти. По принцип имам естрогенна доминантност от доста години, с всички екстри и симптоми. Започнах добавки преди 6, 7 г. и биоидентичен прогестерон преди 3 г. Новото, което започнах на пролет е DIM/Дииндолилметан и от тогава започна по бързото скъсяване на цикъла, но пък от него всички кофти симптоми намаляха до минимум или изчезнаха. Не знам дали е съвпадение или е от него, но определено още преди него започнаха аномалиите. Спрях го да пробвам и сега 2 седмици след като го спрях се завърна адската мигрена с гаденето, днес съм извън релси, не бях го преживявала това отдавна. Другото интересно са болките в гърдите. По принцип винаги е била преди цикъл, сега последните месеци е веднага след цикъл и продължава почти 20, 25 дни, което е до приключване на следващия. Ходих на гинеколог, видимо нямам проблеми, пусна ми FSH, който е 2,5 и каза, че опциите ми са или да слага спирала Мирена (което отказах) или да си продължавам с добавките, което и ще правя. В годините съм пила Див ям, вечерна иглика, плодове от адамово дърво. Сега съм на див ям и мака, най зле се чувствах от вечерната иглика. Спрях я след 2 седмици. Искам да ви попитам дали някоя от вас е имала подобни симптоми?

# 237
Не съм имала болки в гърдите, нито мигрена с гадене дори при най - страшните кръвоизливи  ( така го наричам, защото си беше страшно), направо мислех, че ще ми свърши кръвта. Но аз не съм мерило, всеки си има индивидуални особености.  Между другото съм загледала един добър продукт с див ям и черен кохош, препоръчаха ми го.https://cloudinary.images-iherb.com/image/upload/f_auto,q_auto:e … now03325/l/42.jpg

# 238
И аз търся информация за цикъл през 15 дни. На 49 години съм. Месец май имах такъв цикъл и сега отново. Ноември ми откриха и зародиши на миома (юни всичко беше наред при прегледа). Търся трето мнение в София или Бургас. Моля, препоръчайте ми болница с добра, модерна апаратура.

# 239
Сигурна ли си, че е цикъл? И аз така си мислех, ходих на АГ, каза перфектната овулация... И преди съм имала зацапвания, ама сега си беше баш бая. И аз с малка миома (някъде октомври-ноември), ама сега гледа гледа, каза нищо няма чиста матка...
Та не знам и аз вече 😵‍💫

Общи условия

Активация на акаунт