Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 398
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Привет, може ли да споделиш как те диагностицираха с естрогенова доминантност. Какви изследвания се правят за това, прогестерон и естроген в кои дни?

Пускала съм естроген и прогестерон на 7-ми ден от доказана овулация, с ленти за овулация се следи . Резултатите вкарайте в този калкулатор, но следене за мерните единици да са същите. Всичко под 100 е Естрогенова доминантност. Оптималното съотношение е 200, но само 20-годишните имат такова. Жена на 35+ е добре да е около 100-120

Ето линк за калкулатора
https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio

# 256
^^^ т.е. с вечерната иглика вдигате естрогена, със прогестероновия крем - прогестерона. А цикличен ли е приемът им (1-ва половина на МЦ иглика, 2-ра половина - крем)?

PS Извинете ме, ако сте го коментирали, не съм имала възможността да изчета темите!

# 257
La farina, препоръчвам ти пробиотик Биозин феме. На мен ми го изписа гинеколожката, изпих както ми каза 2 опаковки и резултатите са прекрасни. Иначе и аз бях с такива оплаквания почти година.

# 258
La farina, препоръчвам ти пробиотик Биозин феме. На мен ми го изписа гинеколожката, изпих както ми каза 2 опаковки и резултатите са прекрасни. Иначе и аз бях с такива оплаквания почти година.
Благодаря ти от сърце! Но ако знаеш колко пробиотика съм изпила, слагала съм и вагинално, просто не е за разправяне. В момента съм добре, качила съм си много лактобацилите, над 10 на пета степен са, а преди нямах нито един.

# 259
  • Бургас
Вчера четох задълбочено проучване относно пробиотиците. Няма никакви клинични данни, че помагат. Даже могат и да навредят.
Всичко е маркетинг и реклама.

Agent, игликата я пия постоянно, прогестерона мажа по схема от 10 ден на цикъла.

# 260
Вчера четох задълбочено проучване относно пробиотиците. Няма никакви клинични данни, че помагат. Даже могат и да навредят.
Всичко е маркетинг и реклама.

Ако сте чели д-р Стефан Митев, той има фикс идея по този въпрос и лееко манипулира фактите. Иначе е добър специалист.

Впрочем, вечерната иглика и самопредписания прогестерон-добавка са на същия регистрационен режим и също няма достатъчно клинични данни, които да подкрепят т.нар. им "показания". Колкото са безполезни или опасни пробиотиците, толкова и те. На база това, което знам, бих казала, че рисковете от тях са по-големи.

Конкретния препарат не коментирам, говоря за пробиотици по принцип. Има включително и такива, регистрирани като лекарства, с доказани по всички правила на науката резултати.

# 261
  • Стара Загора
Преди 2-3 месеца пробвах да пия пробиотик, уж да си регулирам метаболизма. Такъв запек ми докара това чудо, че не бих повторила. Може да е от самия продукт, но видях основно вреди вместо ползи.

# 262
По принцип пробиотици през устата не влияят по никакъв начин на вагиналната микрофлора, ако ще с тонове да ги пием. Те са полезни за червата. Но аз ги пиех, защото имах гъбички в червата, заради грешна терапия с антибиотици. За там ми помогнаха, за влагалището се ползват вагинални пробиотици в комбинация с млечна киселина.

# 263
О, аз съм категорична, че на мен точно този пробиотик ми оправи проблемите, които бяха от доста време. Други пробиотици не съм пила и не пия. Препоръчвам го от личен опит, и защото е изписан от гинеколог. Естествено, че като цяло подпомага и имунната система ( знаем за червата), но допълнително е колонизирането на Lactobacillus във вагиналния микробиом. Вкарване на определен брой бактерии само във влагалището на мен не ми допада, като идея. В далечното минало, като бях малка са ми изписвали разни безумни гигантски глобули, които съвсем оплескваха нещата и в крайна сметка всичко ми минаваше, като ги спра, от самосебе си. И съм сигурна, че пробиотици се пият за това, за което пише, че са, а не просто така да си пием всякакви. За този пробиотик си пише в упътването какъв е, как действа и за какво е.
За да не остана грешно разбрана, категорично съм против по всяко време човек сам да си преценява, купува и пие антибиотици и пробиотици...антимикробната резистентност е бичът на днешното време, до което се докарахме точно от неправилно пиене точно на антибиотици и пробиотици.

Tintina,, нормално е да няма. Контрол и пълни систематични проучвания върху хора, т.нар. клинични изпитвания има за лекарствата. За останалите- хранителни добавки, които заляха аптеките се прилагат някакви  методи на проучване, които нямат нищо общо с методиките за изпитвания на лекарствата, а и се разчита на контрол само от производителя.

Човешкият микробиом е нещо, което влияе на здравето ни, а пробиотиците с техните милярди видове бактерии приети през устата няма как не му влияят. Говори се за микробиом на мозъка. Та, вече се правят локални изследвания на баланса на ендометриалния микробиом, за да има успешни инвитро процедури...и това се оправя с пиене на пробиотици.

# 264
Извинявам се за включването от никъдето, но следя редовно темата. Разбира се, че влияят оралните пробиотици на вагиналната микрофлора и на още куп неща вкл мозъка. И какво значение имат проучанията щом човек на себе си го изпробва и вижда, че помага. Когато си познаваш тялото се усеща. Не обаче всеки пробиотик става за всеки. Особено ако има хистаминова нетолерантност, някои бактерии могат да влошат нещата.
Иначе има куп проучвания вече, че помагат 😀

# 265
Точно този пробиотик изписаха първо на колежката ми, после на мен. И на двете помогна. Сега съм го сменила с друг, който подпомага хормоналния баланс и също съм много доволна.

# 266
  • Бургас
Кой Мими, bactolodgy ли?

# 267
Да, но фемин!

За измиване, това. Отървах се от сухотата!

# 268
  • Бургас
От групата във ФБ Simple Smile

Скрит текст:

# 269
  • София
Минавам да мрънкам. Пак не ми идва, подула съм се, гладна, пак започнах да се потя....
Като видях Сърбежка - под гърдите са ми излезли червени петна. Мажа, ама пак е кофти.

Общи условия

Активация на акаунт