Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 474
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Освен неподсладени билкови чайове вместо кафе напоследък придобих един друг навик -  топла вода през целия ден (топла към доста топла, не много гореща!) - по-по-най любимата препоръка на практикуващите китайска медицина. Та сега съм се екипирала със термочаши вкъщи/офиса/колата... Преди години бях впечатлена, че пиенето на топла вода беше препоръчано на моя приятелка, която страдаше от сезонни алергии (+ 2 комбинации от кит. билки) - при нея имаше сериозна редукция на пристъпите, макар, че тя не спазваше дословно препоръките и направи само един билков курс.

PS Скоро се майтапех, че да слушаш препоръките на практикуващ китайска медицина лекар е като да слушаш наричанията на бабите ни, лека им пръст! Не пий студено! Никога не ходи с гол кръст, етц.!  Не се шегувам Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 17:36 от Agent Provocateur

# 451
Преди години бях впечатлена, че пиенето на топла вода беше препоръчано на моя приятелка, която страдаше от сезонни алергии (+ 2 комбинации от кит. билки) -...
Агент, какви билки? Не успях да разчета съкращението.

# 452
Китайски Simple Smile

# 453
  • София
При мен всичките пъти причината за цистит е била стоене на студено.

# 454
  • Стара Загора
Имам развитие по темата. Току що усетих болки, като от цикъл и установих наличието на по-сериозно зацапване. Може и напразно да съм се притеснила, че е от цистита, а да си е било просто бавно стартиращ цикъл. То вече да не знаеш какво да очакваш...

# 455
  • През девет планини в десета...
Здравейте, косопада преди менопаузата дали ще се повлияе от Анакапс -  капсули за реактивен косопад, някой има ли преки наблюдения 🙂

# 456
  • Стара Загора
Срещу косопада аз пия Биотин и ползвам ето този шампоан от Турция.

Доста се възстановиха нещата и вече не капе така, но ефекта започнах да усещам след около 2 месеца. Последно като ходих на фризьор ми каза, че целия ми скалп е с нови косми в основата. Явно започва възстановяването.

# 457
Срещу косопада аз пия Биотин и ползвам ето този шампоан от Турция.

Доста се възстановиха нещата и вече не капе така, но ефекта започнах да усещам след около 2 месеца. Последно като ходих на фризьор ми каза, че целия ми скалп е с нови косми в основата. Явно започва възстановяването.
Шампоана не мога да купя, че съм далеч от Турция, обаче по колко биотин на ден? Ако е комбинирани В, ще даде ли резултат? Досега само биотин много пъпки по лицето, си викам - косата е по- важна, то взеха, че и по гърба налазиха.

# 458
  • Стара Загора
Ето това пия. По едно на ден.
Не съм имала проблем с пъпки, но може различно да действа. На мен не ми се отразява негативно.

# 459
Аз изпих опаковка и половина от този и използвах този шампоан .Но това беше след ковид.Пусни си изследвания за евентуални дефицити и всички показатели за анемия и щитовидна жлеза и насочи усилията си там.Каквото и да пиеш и правиш отвън,докато не решиш проблемите вътрешно все ще е така.

# 460
Този пия аз!

# 461
Биотин може ли да се приема с колаген? Пия колаген от 1 месец вече.

# 462
Може на отделни приеми.Колагена,възможно най-изчистен(без разни добавки) на гладно.Хубаво е да се приема и вит.С.

# 463
Може на отделни приеми.Колагена,възможно най-изчистен(без разни добавки) на гладно.Хубаво е да се приема и вит.С.
Колагена ми е на прах, разтворим. Него го пия на гладно сутрин преди работа. Биотина освен към обяд да го вземам?

# 464
При косопад много съм била доволна от Приорин и на Дюкре шампоана за реактивен косопад. Имаше и серум към него, прилагала съм го също.

Общи условия

Активация на акаунт