Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Капките са Мукосептонекс Е и Ринолекс маз. Не е чист ефедрин, а ефедрин хидрохлорид. Доста ми учестяват пулса. Мислех си, че след будуването сега ще съм скапана, но съм си свежарка. Луда работа Simple Smile

# 151
Ринолекс е маз, не капки, иначе Мукосептонекс Е ползвах и аз, но поне от 12 години ги няма на българския пазар.
Къде се продават?

# 152
Параход, да и аз това написах- Ринолекс е маз Smiley
Маз слагам за през нощта, а през деня- капките.  Капките ми ги даде приятелка, след като другите капки не успяха да ми отпушат носа за повече от 1час, но тя от къде си ги е купувала не знам. Лично аз не намирам разлика между двете, освен в поставянето. 

Честита нова година! Да бъде здрава, щастлива и много успешна!  Tada

# 153
  • Тука, под липите стари...
Записвам се и аз при вас.
Много полезна тема за всички, които минаваме през този особен период.
Бих искала да попитам, може ли да препоръчате лекар (АГ или Ендо), който се занимава с проблемите на пери и менопаузата, т.е. разбира от хормони? Някой, от когото сте доволни или такъв, за който сте получили добри отзиви. 
Благодаря предварително на всеки   който би споделил впечатления.

# 154
Маз слагам за през нощта, а през деня- капките.  Капките ми ги даде приятелка, след като другите капки не успяха да ми отпушат носа за повече от 1час, но тя от къде си ги е купувала не знам. Лично аз не намирам разлика между двете, освен в поставянето.  
Да, моля те при възможност да попиташ приятелката си откъде ги има, ако не са с изтекъл преди 12 години срок на годност Simple Smile. Информацията би била много ценна за мен, защото на българския пазар отдавна ги няма, нямат регистрация в ИАЛ.
Мазта не ми действа по същия начин.

Честита нова година на всички! Да донесе спиране на цикъла на тези, които го очакват с нетърпение, и редовен такъв на онези, за които още е рано Simple Smile

# 155
За много години и от мен, много здраве и късмет на всички ни!

И с пожелания за възможно най-леко и спокойно преминаване през този период, който така или иначе е неизбежен Simple Smile

# 156
Днес щеше да е ден 70-ти без цикъл, но... О, чудо! Реши да се появи, бистър и много оскъден, но все пак го има. Само леко кръста ме пристяга и ми е сънливо много. Тъкмо се чудих дали да не ходя на лекар за един ехограф поне. Оплаквания нямам кой знае какви. Спя като бебе, тренирам редовно, ако мина на диета свалям килограми. Лакомията си я имам от как съм родена.
Мислех да спирам добавките за месец или два, но май ще ги продължа, че си ме държат в кондиция. Отлагам още меното и гинеколога, да видим как ще е в следавщите няколко месеца. Последната година бях веднъж с три месеца липса, после за 3 беше редовен, пак почти три месеца без него. Обещах си, че вече няма да чакам и изнервям, ако дойде, добре.
Спокойна и здрава да ви е годината момичета!

# 157
  • Пловдив
ЧНГ! Да сте здрави!

Мен ме боля кръста, подух се кат плондер, пъпчасах и след седмица зацапване пак съм циклична Head Band Та не знам кво следва...дано спре и е нормално, че да пия пак Примолут. Инак не знам.

# 158
Днес щеше да е ден 70-ти без цикъл, но... О, чудо! Реши да се появи, бистър и много оскъден, но все пак го има. Само леко кръста ме пристяга и ми е сънливо много. Тъкмо се чудих дали да не ходя на лекар за един ехограф поне. Оплаквания нямам кой знае какви. Спя като бебе, тренирам редовно, ако мина на диета свалям килограми. Лакомията си я имам от как съм родена.
Мислех да спирам добавките за месец или два, но май ще ги продължа, че си ме държат в кондиция. Отлагам още меното и гинеколога, да видим как ще е в следавщите няколко месеца. Последната година бях веднъж с три месеца липса, после за 3 беше редовен, пак почти три месеца без него. Обещах си, че вече няма да чакам и изнервям, ако дойде, добре.
Спокойна и здрава да ви е годината момичета!
Кави добавки пиеш?

# 159

Мислех да спирам добавките за месец или два, но май ще ги продължа, че си ме държат в кондиция.
Кави добавки пиеш?

Изброявам тези, които имат отношение според мен за състоянието ми в момента, и с които аз се чувствам добре. С Хашимото съм и около 3:30-4:00, зависи кога ще се събудя, вземам Еутирокс (в последно време май нещо все към 5-6 се случва, та малко по-късно и кафе пия, не знам колко действа. Грешно е, но пък няма да си разбивам съня с аларма) Та: вземам сутрин около 9:30 Инозитол 500mg, Omega-3 с обяда, Pro DIM 200, B12 Метилкобаламин, Ашваганда 450м, Куркума, и вечер Калций, магнезий, цинк + D3. Последно преди месец пусках изследвания, повече от чудесни. Така написани, за някой сигурно са в повече, но както казах аз се чувствам добре. Мозъчната мъгла и нервните изблици са контролируеми, не че ги няма, но по-лесно мога да си наложа фокус и контрол. Цикълът не е редовен, но се надявам да не стигам и кръвоизливи. Така кратък и бистър, ще го приживея. Подуване и болки в гърдите, тежести също нямам. Кръст и яйчници се обаждат, но в рамките на поносимото. Мислех да си направя тренировката днес, обаче пусти мързел Simple Smile извиних се пред себе си с цикъл Grinning а и мускулна треска имам... Надявам се да останат тези симптоми до менопаузата, че като чета някои момичета тук, косата ми се изправя.
Да минава при всички леко!

# 160
Здравейте мили момичета,
Моля помагайте,на 49г и все още ту ичам ту нямам цикъл,но вече с тези адски вълни и неспане е ад,как се справяте?
От известно време нощем е ад,ту ми е адски студено ту умирам от жега,трябва да е студено в стаята ,за да се облекча от тия адски вълни.
Сън няма,пия чайове за съм уж ,лайка спрей на бах и нишо,нищо.
Моля ако някой е намерил решение да сподели,ад е

# 161
Включвам се и аз в темата.На 48 год.съм .Септември с цикъл за последно,после на АГ през октомври ,изследвания и изписа Дуфастон за 10 дни.Естествено след това ми дойде.Но декември отново липсва цикъла и до сега вече стават 50 дни .АГ ми каза вечерна иглика да пия и ако не дойде до 4 месеца ,отново да съм пиела Дуфастон.Имам и огромни болки в гърдите от напрежението.За тях нищо не каза.Ще приложа и резултатите от изследванията си ,ако можете да ми дадете съвет от вашия опит.

# 162
GVH, какъв Pro DIM пиеш? Снимка или линк ако ти е възможно ще дадеш ли?

Все обмислям и аз да включа DIM за детоксикация на "токсичния" естроген и все така не съм го направила Grinning

И инозитол мисля пак да почна. Дълго време го пих заради ИР, после го спрях, но виждам, че добре се отразява при премено.

# 163
GVH , веднъж DIM за изхвърляне на естроген и веднъж Ашаваг., която го стимулира и активира. Сама ли си назначи добавките?
Моля, другите момичета - не се подвеждайте, мислете първо.
Витамин Д , не се пие вечер, по-добре го сложете на обяд, след храната, заедно с Омегата.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт