Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Някоя с високо кръвно вчера вечерта и през нощта?

# 526
Непокорна, а сигурна ли си, че лигавицата е дебела? Щото ако не е, е нормално цикълът, който имаш (зацапването през 28 дни) да е само зацапване, а теч.

# 527
  • София
Непокорна, моят съвет е да не приемаш нищо на своя глава.

# 528
  • Пловдив
Непокорна, аз за удебеляване съм пила еднократно 10 дни Примолут Нот, изписан от гинеколог. Но явно при мен на моменти си трупам и при цикъл си го чистя, че някои месеци е страшно изхвърляне. А ако го имате това удебеляване и не се изхвърля не е ок, потърсете професионално мнение.

# 529
  • 1st floor
Да, лекар ми отчете удебеляване на лигавицата. Но каза, че цикълът сам ще дойде и просто да чакам. Проблем било само, ако дойде и не спре след 7-8 дена. Тогава да отида при него. Вече не помняточно колко мм измери лигавицата, но май 9.
Най-разумно е да не пия нищо на своя глава. Но ме човърка това удебеление. Цикълът иначе хич не ми липсва.

# 530
Лигавица 9мм не е нещо притеснително. След овулация и за забременяване, за абсолютен минимум се счита лигавица 8мм и дори я водят тънка. Може да нарастне и до 12-14мм, което пак е нормално.
Така че, не ми се струва, че тябва да се притесняваш и да очакваш страшно обилен цикъл с лигавица 9мм.

# 531
Съгласна съм с vanesa_georg.
9 мм не се води кой знае колко голяма лигавица и не предполага да има изобилни течове.
Все пак, ако искаш, отиди на преглед в първите дни на цикъла за да те види дали лигавицата е тънка, т.е. излющила се е.

Аз от години имам тънка лигавица (7 - 9 мм) и кръвотечението ми е слабо.

# 532
  • 1st floor
Сега се върнах да се самопрочета какво съм писала декември, че хич не помня цифри:
...лигавицата ми е 9,8мм, което било доста дебела лигавица...

# 533
И аз бях няколко месеца без цикъл или с леко цапане...Започнах Инозитол и метафолик и тоя месец ми дойде както обичайно със всички екстри и неудобства🤣🤣🤣🤣. Само да кажа ,че докато нямах цикъл, нямах и ония чревни неразположения,от които се оплаквах. Сега се появиха пак....Баси,трябва да избирам между по малкото зло🤔

# 534
  • София
Минавам за отчет. Дойде ми на 40 тия ден и ми се влачи една седмица вече. Екстра - ежедневно главоболие. Обаче този път кръвотечението е леко.
Имам и разстройство.
Ами това е.

# 535
  • Пловдив
И на мен ми дойде на четиридесет и осмия ден, иначе нормално като течение и продължителност. За пръв път ми закъснява толкова, не е готино така да не знаеш кога. Даже взех да си мисля: бе, то на теория, понеже нали имало, казват, жени, при които спира изведнъж, аз може да съм вече в менопауза и да не знам. Wink
Ама кво да се прави, ще си караме непредвидимо и всеки път непредвидимостта ще ни напомня, че одъртяхме безвъзвратно. То не че няма един куп други неща (стави, стомах, сила, външност, какво ли не) да ни го напомнят, но тука е рязко някак.

# 536
  • София
Ми аз вече съм 3-4 години със закъснения. Явно при мен ще е така, свикнах. Може би има връзка, че става през месеци, когато има по-голям стрес.

# 537
  • Пловдив
Те много жени са така, аз само на теория знам, че при някои спирало от раз. Grinning

# 538
Покрай мен предимно са за кратко време с такива прескачания и закъснения, почне ли така да прави скоро спира съвсем. Но повечето казват че намалява като време и като количество кървене преди това, а иначе все още е редовен цикъл. Пак казвам, това около мен доколкото е ставало дума с някого, все пак не е най-обсъжданата тема.
Та, явно всякакви комбинации могат да се получат.
От тази тема тук разбирам колко са чести пък обратните случаи с прекалено силно и/или прекалено продължително кървене.
За съвсем от раз и аз почти не познавам такива случаи, но има де.

# 539
  • Пловдив

...лигавицата ми е 9,8мм, което било доста дебела лигавица...
Аз сега погледнах моите изследвания от
август и видях, че е дебела 13,5 мм и също ми каза, че не е добре. Наблюдава се просто, така че според мен няма за какво да се притеснявате. Просто като ви свърши веднага идете, да се види дали се чисти по време на цикъла. Ако се задържа вече е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт