Смешки от форума - 43

• 94 130
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Майничка
4-5 за едно място не е голям процент. Сорбоната е държавен университет, за него се кандидатства през общата френска платформа, няма допълнителни изпити. За повечето специалности се изисква ниво на езика В2.
Таксите за студенти от ЕС са като за французи - ок.180Е годишно за бакалавър и ок.250Е за магистър. Издръжката в Париж е скъпа, но в периферията наемите са по-ниски, а студентите имат право на помощи за наем и режийни.
Вече за трудността - фунията е широка отгоре и тясна отдолу, но умните и амбициозни деца се справят.

# 181
  • France
Сорбоната се дели на няколко факултета и не всички са на едно ниво. Едно е да си с право или приложна математика/програмиране, друго е да си с някаква "разказвателна" специалност. Като цяло във Франция не е трудно да те приемат, защото имат квоти за чужденци, но после трябва да изкараш. В моето уни бяхме над 200 първата година, завършихме 55.

# 182
  • Майничка
... Като цяло във Франция не е трудно да те приемат, защото имат квоти за чужденци, но после трябва да изкараш. ...
Именно. Но истината е, че момиче с много добър (не отличен 6.00) успех и DALF може по-лесно да влезе право или психология в Сорбоната, отколкото в СУ. Завършването е друга работа.

# 183
  • France
Нормално, това са две различни системи. В момента точно я променят във Франция, защото струва скъпо на държавата да издържа студенти, които нямат потенциал

# 184
Жалко, защото потенциалът не винаги се вижда от един изпит, често нямащ много общо с предмета на обучението.

# 185
  • Сред мелниците
Цитат
Аз пея всичко друго,освен детски песни.Рядко "Зайченцето бяло","Зеленчуци,който не яде".
По принцип ретро Преслава,Ивана,Азис😁и народни песни.Ама и то вие с мене,мъжо иска да ни гони
Може ли контекст? На младо майче ли е цитата?
Хайде пък и вие! Може да говори за кучето.

# 186
  • Down south
Цитат
Жена ми не е лош човек , даже е прекрасна .

# 187
  • София
Ама само е прекрасна или е и човек? Че отсвириха човека покрай лош, та знам ли...

# 188
Цитат
!!!!!!ВАЖНО!!!!!! ТОВА Което ще напиша няма да се хареса!!!!!

То нищо, написано от тази потребителка, няма шанс да се хареса на когото и да било, но все пак добре е, че предупреждава Smiley

# 189
Ха-ха, това с предупреждението ми хареса Simple Smile Коя е темата?

# 190
Ха-ха, това с предупреждението ми хареса Simple Smile Коя е темата?

https://bg-mam.ma/p/1747182/49376709

# 191
Погледнах и мога да отбележа, че все още идеята с предупреждението ми харесва, но предупреждението трябваше да алармира за неграмотност, не за нехаресване.

# 192
Цитат
За немския - определено да. Преди няколко месеца ми се изплъзна нелоша позиция точно заради него. Но и той на разговорно ниво (т.е С1 поне), просто английския в тази сфера е основния език и не се брои за чужд.

разговорно, колко да е разговорно С1 Smiley

# 193
Хаха и то не просто С1, а поне С1 - ей тъй, за общи приказки, за нищо го нямат Joy

# 194
Цитат
Пилешките шийки са фенерите или?

То е малко като да объркаш ръка с дупе, ама хора разни. Joy

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 10:17 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт