Отговори
# 270
Здравейте! Не знам дали това е правилната тема, но искам да си купя кола за градско шофиране. Проблемът е, че нямам много опит и не разбирам от модели.

Мои познати ми предлагат да ми продадат Шкода Фаворит в добро състояние за 2500 лв. Някой има ли мнение за този автомобил? (чупи ли се лесно, намират ли се части и т.н.). Всяко мнение ще ми бъде от полза. Благодаря!

# 271
  • София
... Шкода Фаворит в добро състояние за 2500 лв.
Сериозно ли искате кола на 30 години?
Модела е отпреди да ги купи VW, не съм чувал нищо добро за тях. Да беше поне Фелиция Confused

# 272
... Шкода Фаворит в добро състояние за 2500 лв.
Сериозно ли искате кола на 30 години?
Модела е отпреди да ги купи VW, не съм чувал нищо добро за тях. Да беше поне Фелиция Confused
Наистина не съм много в час с колите.
Ходих да я видя веднъж, добре изглежда, държана е в гараж, няма ръжди (основно за това гледах). Моделът ми се видя доста ръбчоват, аз харесвам по-загладени.

# 273
Здравейте на всички.
Предстои ни покупка на автомобил, не знам защо но ми е фикс идея да си взема Волво, харесах си XC60, но много красноречиви мнения чета из групите. Искам да чуя и вашето мнение какво е?

# 274
  • Out of the Mix
Маргарита, определи си бюджет. Хвани познат, който разбира, да ти нахвърли няколко варианта, и избирай на външен вид, каквото ти хареса, за тези пари все едно, подготви се за постоянни ремонти и колата да виси по майстори. Ако ли не, събери поне още толкова, и още малко, за да вземеш нещо по-ново.
И аз мога да ти предложа, но не знам доколко ще са ти полезни, а и ще трябва да вдигнеш бюджета поне по 3.

no_name, какво четеш по форуми и групи, кое е красноречиво?

Лично мнение - по едно време ми беше любима джипка, и красива, и сигурна за семейна. Поддръжката е според зависи, за някои може да е скъпа, ако не е гледана, ще се киха, ако е гледана може да служи вярно дълго време.
Щом си си я навила и ти харесва, търси запазен екземпляр с желан мотор и си ти. Не мога да ти кажа бензин, или дизел, сякаш за такива тучове дизелът е винаги по-добре, защото са тежки коли и нютоните винаги са добре дошли, особено натоварени.
Фикс идея ти е, защото се водят най - сигурните коли. За семейна си е от най-добрите избори.

# 275
Волво бяха надеждни коли, вече не са. Често чувам за проблеми с главите на моторите.

# 276
  • София
Много я пазете, че едрогабаритните части... мъка, предния капак е алуминии...мъка. За капак Ровър и те са бъркали там...
За моторите не знам, те имат много богата гама и бензинови, и дизелови. Ама личното ми мнение - шведско - само тройка Blush

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 21:19 от Exter

# 277
Благодаря за съветите, честно казано се лутам. Вчера обиколхме авто къщите, за да пробвам и видя какво ще ми допадне. Изненадващо обаче за мен много ми харесаха Nissan qashqai 2016-2017. За тях какво ви е мнението?

# 278
Ето тази кола се опитват да ми продадат.

# 279
Извинявай, ама аз лично не бих се качила в такава кола. Изглежда, че не е използвана от много години и че може да те остави на пътя.

# 280
  • Mediterraneo
Стига, де, това е несериозно. Наистина ли се карат такива коли още? Това коя година е, 90 и някоя?

# 281
Казаха ми, че е 1992 г.

# 282
Кога последно е минавала технически преглед тази кола? Съмнявам се сега да мине такъв. Аз не бих я купила. Твърде стара е и не се знае колко живот има в нея.

# 283
  • София
Че тя на Христова възраст. Ако искате да чуете поне едно положително мнение за нея, то аз ще ви го дам - колата е чудесна, ако ще ходите с нея на ретропарад Blush

# 284
Grinning защо ли си мисля, че е пързалка.
Кой би се качил в такава кола да се вози, камо ли да я кара...
Ако това ти е годината на раждане - 1976, не вярвам, че и ти би се качила.
Евентуално някой дядо да си кара зимнината на село.

Общи условия

Активация на акаунт