Отговори
# 45
Петенцето, Ситроен, +дизел, и +2010г. са три негатива. Не бих си го причинила.
Кажи на мъжа ти, че стар дизелов автомобил не се купува.
Ти нали си купи Тойота, това са колите, какви френски нафтови печки Grinning

# 46
За годината и марката и аз съм на същото мнение. Но защо пък дизелът да е негатив? Сериозно питам. Аз също в скоро време обмислям покупка на нов автомобил и ще ми бъде полезно да взема смислено решение дали да е дизел или бензин. За електро все още не мисля. За газ тотално съм против.

# 47
В момента административните "еко" ограничения върху дизела са многократно по-тежки от тези върху бензина.

# 48
  • Mediterraneo
Като какви ограничения?

# 49
За годината и марката и аз съм на същото мнение. Но защо пък дизелът да е негатив? Сериозно питам. Аз също в скоро време обмислям покупка на нов автомобил и ще ми бъде полезно да взема смислено решение дали да е дизел или бензин. За електро все още не мисля. За газ тотално съм против.
Ключовата дума е "нов" Wink единственото предимство на дизела според мен досега беше ниския разход. Сега всички нови бензинови са с приличен разход и не бих си взела дизелов, но това е лично мое непретенциозно мнение.
И аз не бях фен на електрото, но сега съм с новичък хибрид и съм във възторг.
Имаме две 13-15 годишни коли на газ, Корса и Шкода, никакви грижи. Като едната е с фабрична уредба (шкодата Румстер), и е перфектна вече стотици хиляди км.

# 50
Здравейте!
Може ли някой да сподели къде се намира "буксата"/входът за "закачане" към компютър за диагностика на Мерцедс ЦЛК /доста стар 2000 г/   или поне да споделите какво трябва да търся, за да ровя из нета и да открия къде е? Благодаря!

# 51
Като какви ограничения?
В София има ограничения за преминаване през доста централни улици, които тази зима и мен вече ме хванаха. https://gtp.bg/2023/12/02/eko-grupa/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA … kkUUaAtZZEALw_wcB

# 52
  • София
Тойотката си я карам. Да чукна на дърво, минала съм й вече 40хил км от миналата зима и е пушка. Ама ММ искаше да сменя колата и горкия си мислеше, че дизелчето 1.6 ще върви като неговата, която е 4.2 330к.с бензин Сам се отказа.

Шегата настрана, аз съм твърдо против дизел в България. Най-вече ме притесняваха именно ограниченията, освен това има един куп неща, които може да се развалят/счупят като егр клапани, дпф филтри, дюзи и тн, и тн. Та успях да го убедя и се отказа 😆

# 53
Аз също съм пред закупуване на ,,нов,, автомобил. Преди една година си взех един Сеат Леон 2008 1.6 бензин.....ми не ми харесва, не е моята. Идва ми една такава ниска....
Сега съм метнала око на едно Инфинити FX ама е дизел🥴 не мога да взема решение,нямам много възможности за кола над 20к

# 54
Като какви ограничения?
Ограниченията за влизане в централните градски части. В България, за сега, са само в София и само зимата, но пък за това разликата между бензин и дизел в изискваната година на производство за да влезе в категория стига до 10 години. Което няма директно отражение към екологията.
В други европейски държави ограниченията пък са целогодишни.

Здравейте!
Може ли някой да сподели къде се намира "буксата"/входът за "закачане" към компютър за диагностика на Мерцедс ЦЛК /доста стар 2000 г/   или поне да споделите какво трябва да търся, за да ровя из нета и да открия къде е? Благодаря!
Би трябвало да е при краката на шофьора, под волана, където е и ръчката за отваряне на предния капак. При повечето марки и модели е там.

# 55
Да, ей това е най-нечестното - разлика в годината на дизелов (2007 г.) и бензинов автомобил (1998 г.)

# 56

Я да питам за мнения за гуми Hankook. Някой ползвал ли ги е?

Добри са. Много даже.
Смърдят ужасно. Взех такива  летни за колата, която не карам често, нищо общо с другите гуми. Иначе от сервиза ми ги препоръчаха цена-качество.

# 57
  • Mediterraneo
Смърдят Simple Smile Simple Smile Няма да ги слагам до главата си, много яко изказване. Като няма какво да кажеш, що говориш?!

Аз за момента нямам ограничения за моя дизел. Даже на пъпа на Мадрид мога да вляза с него, 2019 година е, та докато ме хване някоя рестрикция, ще мине време и сигурно ще съм го сменила. Засега моята лепенка ще я ограничат 2040 година Simple Smile

# 58
Аз също съм пред закупуване на ,,нов,, автомобил. Преди една година си взех един Сеат Леон 2008 1.6 бензин.....ми не ми харесва, не е моята. Идва ми една такава ниска....
Сега съм метнала око на едно Инфинити FX ама е дизел🥴 не мога да взема решение,нямам много възможности за кола над 20к
Едната ми кола е Инфинити FX30S, карам я четвърта година и не я сменям за нищо на света. Взимай смело дизела и после ще ми благодариш. Наистина!

П.П. Червената буквичка S след цифрите е важна!

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 19:22 от The Stranger

# 59
За съвсем същият модел говорим 😀 ама е 2012 година...не ,че ми пречи сега карам 15годишен бензин

Общи условия

Активация на акаунт