Отговори
# 60
За съвсем същият модел говорим 😀 ама е 2012 година...не ,че ми пречи сега карам 15годишен бензин
Взимай го, Инфинити е тежката артилерия на Нисан, това е много кола!

# 61
Двигателя на Инфинити е на Мерцедес...

# 62

Не позна. Опитай пак.

# 63

Не позна. Опитай пак.
Информацията е на един клик разстояние...

# 64

Не позна. Опитай пак.
Информацията е на един клик разстояние...

Че си и упорит/а. Аз карам такава кола и знам с какъв двигател е.

# 65
Възможно е точно твоят модел да не е с двигател на Мерцедес...

# 66
Смърдят Simple Smile Simple Smile Няма да ги слагам до главата си, много яко изказване. Като няма какво да кажеш, що говориш?!

Аз казах, че нямат нищо общо с другите ми гуми-мишелин, бриджстоун, гудиер, но си мисли, че нямам какво да кажа.
Смрадта е отделно. И се усеща като доближиш колата.

# 67
  • София
Днес моя милост в потрес. Във фитнеса съм, правя кардио с гледка към паркинга и какво виждам. Мерцедес комби, от старите, жива катафалка, маневрира да паркира назад и тамън си помислих как нещо много скоростно маневрира и само видях как колата зад мерцедеса се разклати. Жената (се оказа) паркира на друго място, излезе си от колата, дори не погледна какво е направила и си продължи по пътя.

Моята будна съвест, разбира се, първо успях да направя снимка докато все още мерцедеса седеше неподвижно, чудейки се най-вероятно какво се случва, после отидох на рецепция да питам дали записват номерата на колите на клиентите, които имат абонамент - уви, не. Което не е лоша идея като се замислиш. Провървях аз до пострадалата кола да оставя бележка на какво съм станала свидетел.

Разказвам всичкото това аз в офиса, тъй като офиса и фитнеса един до друг, та още ми беше прясно, превъзбудена и възмутена как въпросната дама дори не погледна и просто подмина, при което една колежка каза ''много ясно, и аз съм удряла коли, как ще си призная, че съм аз, директно си тръгвам'' Това ме ядоса още повече да ви кажа честно, разви се една яростна дискусия, аз видимо силно възмутена и как ''затова сме на това дередже'' и ''кой ви дава книжки на вас'' и ''как спите нощем спокойно'' и всякакви от рода. Ама честно, как може такова нещо..

Хубаво, на всеки се случва, без значение каква е причината за инцидента - ами, остави един номер, ако нямаш време да пишеш протоколи и се разправяш. Какви са тия хора, наистина не знам....добре, че си плащам каско.

# 68
  • Mediterraneo
Аз сигурно съм разказвала как в един проливен дъжд се опитах да преместя скутера, който се хлъзна и го забих във вратата на едно Ауди. Обадих се на полицията, отказаха да дойдат, защото си признавам вината, нито пък ми дадоха информация на кого е колата. В съседния магазин написах една бележка с това какво се е случило, опаковахме бележката във прозрачно фолио и много тиксо и я мушнах под чистачката. Минаха няколко дни, никой не ме потърси, нямаше какво да направя повече. След сигурно 2-3 месеца ми звънна телефона и една жена се представи като собственичката на Аудито. От дъжда бележката по някакъв начин е влязла под капака на колата, сега дошло рез да си пълни течност за чистачки и учудена открила пакетчето Simple Smile Не можеше да повярва, че някой е оставил данни за връзка! Още не беше оправила вратата, то и не беше нещо голямо, вдлъбнатина и одрано, но си е щета. За 5 минути оправихме нещата по телефона, жената не спираше да ми благодари, а за мен това е повече от нормална постъпка.

# 69
Ако собственикът на ударената кола подаде жалба в КАТ и има запис от охранителните камери или ти отидеш да се подпишеш като свидетел, ще я глобят и ще ѝ вземат книжката за 1 месец. Но става бавно и задължително трябват записи или свидетели.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 16:03 от bboiko

# 70
Отивам по работа на непознат адрес в нищото. Влизам на глух паркинг и излизам на задна. Гледам в лявото огледало но не и дясното. Ударих една кола отзад. Разбих й фара.

Да, можех да си тръгна. Мястото е в нищото, по обед, жив човек не се вижда. Но не е честно! Виновен си, поне си признай! Още няма бонус малус при ГО.  Оставих си телефона под чистачките и обясних ситуацията. На другия ден ми звъни момичето. Отидох, попълнихме протокол. Ходих при моя застраховател за подробностите. Платиха й фара.
Но тя ми каза че същото й се е случило и другата година на друго място. Сама си платила фара а не бил често срещан. Шофьора избягал.

Аз предпочитам ако ударя някой - протокол. Не знам къде отиват парите от гражданска и каска но по - добре потърпевшия да ги вземе ако има протокол. Не застрахователните компании да си пълнят гушите.

# 71
Здравейте, един малко технически въпрос от мен.
Вчера поради глупост, невнимание (понеже тубите бяха 1 до друга и не погледнах етикета) си налях антифриз в казанчето за течност за чистачките Grinning
Пръснах 1-2 пъти, стори ми се мазно нещо, погледнах етикета иии да..
Та въпросът ми е има ли лесен начин да се източи цялото казанче и да си налея правилната течност Grinning
Предполагам нищо не съм развалила, понеже доколкото знам няма датчици или сензори..

# 72
Можеш да изсмучеш течността с помпа, по сервизите си имат специални за това. После ще трябва да промиеш добре системата щом е стигнало чак до дюзите, иначе доста време ще ти маже по стъклото.

# 73
Притеснява ли ви да оставяте автомобила си на автомивка? Могат да копират ключа и да сложат gps. Сещате се какво следва.

# 74
Какво следва, не се сещаме?
На съвременен автомобил ключа не се копира толкова лесно и с компютърна диагностика може да се провери колко ключа са регистрирани в компютъра.
Но винаги можеш да седиш и да ги гледаш през цялото време.

Общи условия

Активация на акаунт