Отговори
  • Другата България
Безаварийно пътуване на всички, независимо къде, независимо кога, независимо с кого!
Шофирайте внимателно и спазвайте ЗДвП!

Линк към старата тема.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1610799

# 1
Благодарим за новата тема.
Какви са симптомите при проблеми с коляновия вал?

# 2
  • София
На първо място шум - от разбити/запекли лагери, разбита ролка, хлабава мотовилка. На второ място скъсан вал - симптомите са права линия Blush

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:08 от Exter

# 3
  • София
Благодаря.
Мен ми протече радиатора, смених го веднага де. Но като почна да пуши в първоя момент си беше не ок.

# 4
Защо със закон задължават покупката на кола втора употреба да минава през нотариус? В Европа нямало такова задължение.

# 5
Защо със закон задължават покупката на кола втора употреба да минава през нотариус? В Европа нямало такова задължение.

Заради таксите към нотариуса и общината. Това са 4% + 3% = 7% от стойността на колата.
Някой да знае къде отиват парите от "екотаксата"?

# 6

Заради таксите към нотариуса и общината. Това са 4% + 3% = 7% от стойността на колата.
Някой да знае къде отиват парите от "екотаксата"?
Не е ли като предпазна мярка срещу измамниците? Евтините коли не са обект на измамниците,но има скъпи коли втора употреба (по 20 000+ лева),които може да ги изкушават... Или вече отминаха времената на масовите автокражби...?

# 7
  • Mediterraneo
В Испания покупко- продажбата на автомобил втора ръка става буквално на улицата- ето ти документите, подписваме един договор, ето ти парите. После купувачът има задължението да прехвърли колата в КАТ на свое име. Това, ако сме приятели, напр. Последно купих кола за 1200 евро. Преведох парите на два пъти( имаме инстантни преводи за секунди), но в една адвокатска кантора, които завериха подписите ни и бяха свидетели на сделката. Платих такса от около 40 евро. Та не е съвсем да няма подобно нещо, всеки се страхува да не го измамят по някакъв начин. Но пък продадох стария си скутер на напълно непознат, за 5 минути пред блока. Човекът ми даде парите, подписахме договора, снимахме си личните документи един на друг, дадох му талона на мотора и по живо, по здраво.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:46 от Тарталета

# 8
Само на мен ли ми се струва или трафикът в София е потресаващо ужасен последните дни. Явно всички са в някаква предпразнична еуфория и всеки се е качил на кола…

# 9
В Норвегия си продадох колата за 2 минути вкъщи! Докато попълвах бланката за покупко- продажба, клиента ми преведе парите. Не съм се занимавала с нищо след сделката.

# 10
  • София
Началото на ноември продадох автомобил, който новия собственик още не е прехвърлил на негово име, но в системата на КАТ излиза като предстояща смяна на собствеността, с датата на сделката и данните за новия собственик. Явно нотариусите  предоставят информация за сделките с автомобили. Дано подават инфо и в данъчното, че още ми виси една кола, дето съм я продал 2008г. Добре че съм я отписал там още тогава Grinning

# 11
Как се завежда щета по каско? Някой хубавец добре ме е ударил с врата, та целия калник е вдлъбнат. Трябва ли да се информира Кат, когато извършителят е неизвестен?

# 12
  • Другата България
Как се завежда щета по каско? Някой хубавец добре ме е ударил с врата, та целия калник е вдлъбнат. Трябва ли да се информира Кат, когато извършителят е неизвестен?
Когато аз завеждах такава паркощета, от неизвестен извършител, направо се свързах със застраховател.
Закарах колата, снима я, попълни си каквото трябваше /документална част в офис/, и това беше.
По принцип когато е неизвестен извършителя КАТ не посещава такива инциденти, но ако има камери в района или на съответния паркинг, могат така да го установят. За целта обаче ти трябва да си подадеш...заявление в КАТ или съответното ОД на МВР.

# 13
На някой случвало ли му се е да му дойде фиш по пощата, но като се провери в е-услуги мвр, да не излиза нищо? В чуденка съм имам ли фиш, нямам ли? Минал е месец от нарушението

# 14
  • Другата България
На сина ми.
Не един, а три фиша.
Като първия е от април 2024 година.
Но на него не му дойде нищо по пощата, проверихме директно в КАТ.
А проверихме там, защото в Болерон, където съм регистрирала и неговия автомобил, да ни подсеща за изтичащи прегледи и застраховки, “светна“, че има фишове.

Общи условия

Активация на акаунт