Отговори
# 315
А, то въобще има ли кеф?! Grinning
Аз съм им свикнала и си карам такава, но всички мои познати, които са се качили един път на автоматик, после не се връщат на ръчна.

Има, има. С ръчката превключването става на мига, докато при автомата има забавяне 1-2 секунди. Дори и с перата.

# 316
  • Mediterraneo
А, то въобще има ли кеф?! Grinning
Аз съм им свикнала и си карам такава, но всички мои познати, които са се качили един път на автоматик, после не се връщат на ръчна.

Сменям ръчна и автоматик без никакви проблеми. Известно време карах автоматика на ММ, върнах си се на моята и ми е същият кеф, даже повече се наслаждавам на карането.

# 317
В английският сериал "Златото" сюжетът е от 80-те години и показаха полицейски коли ЛАДА в...Швейцария!!! Възможно ли е това? Швейцарците да закупят лади за полицията си? Или е художествена измислица?

# 318
Едва ли са били Лада седан, по-скоро са били Лада Нива.
И да, възможно е. Наистина западни фирми купуваха такива, защото Нивите, въпреки отвратителния комфорт и липса на екстри, имат страхотна проходимост. Освен това са евтини и за покупка, и за ремонт. Тоест идеални за планинската полиция, където им е важно да газят сняг по баирите, а не да са бързи и икономични.
Освен това между Лада за износ на Запад и Лада, продавана у нас, имаше голяма разлика в качеството.

https://carmarket.bg/drugi/sysipaniiat-biznes-na-edinstveniia-do … ki-avtomobil-6264

# 319
Лада 1600 бяха. По улиците на Цюрих.

Може би е било някаква политическа сделка. Швейцарците са закупили лади в замяна на нещо,което са поискали от СССР...

# 320
По-скоро са снимали сериала в Русия или някъде в Източна Европа и Лада е бил най-достъпният ретро автомобил.

# 321
Едва ли са били Лада седан, по-скоро са били Лада Нива.
И да, възможно е. Наистина западни фирми купуваха такива, защото Нивите, въпреки отвратителния комфорт и липса на екстри, имат страхотна проходимост. Освен това са евтини и за покупка, и за ремонт. Тоест идеални за планинската полиция, където им е важно да газят сняг по баирите, а не да са бързи и икономични.
Освен това между Лада за износ на Запад и Лада, продавана у нас, имаше голяма разлика в качеството.

Разликата едва ли е била голяма защото преди 15 години купих в Австрия за 100 евро 8-годишна повредена Лада 2105, като повредата беше в бобината за високо напрежение, брандирана ЗЕЕ (Завод за електроавточасти Елхово). Смених на място бобината и си дойдох с нея в България.

# 322
  • Велико Търново
Здравейте, имам книжка, но не шофирам. Скоро реших да си търся кола и съответно ще взема някой опреснителен курс.  Искам автоматик по принцип. Как ви се струва тази кола? https://www.cars.bg/offer/67fd615ca3c2d324e7002b64

# 323
Цената не е ли малко височка за толкова стара кола?
Ако са така цените, аз да взема да стегна Корсата и да я продам. С 4 врати, 1200 куб., газова уредба, 2011, ще изкарам маса пари Grinning

# 324
И според мен е малко надута цената, реално такъв модел може да се намери за под 3000 лв. Друг е въпросът в какво техническо състояние ще е.

# 325
Хечбек, но друга марка, произведен 2005 година купихме преди 10 години на тази цена. Първите 7 години никакви ремонти не сме правили. Но това е автомобил на повече от 20 години, твърдо Нье от мен.

# 326
Цените вече са такива, в Европа колите поскъпнаха, нормално е и у нас да поскъпнат.

# 327
  • София
Вярно е, за първи път си продадох колата по-скъпо отколкото я купих преди 4 години.

# 328
Здравейте, имам книжка, но не шофирам. Скоро реших да си търся кола и съответно ще взема някой опреснителен курс.  Искам автоматик по принцип. Как ви се струва тази кола? https://www.cars.bg/offer/67fd615ca3c2d324e7002b64
Това е с роботизирана механична скоростна кутия, проблемни са. Търси нещо с конвенционален автомат, дето е с хидридинамичен съединител (torque converter), те могат да изкарат голям пробег.

# 329
Аз предпочитам ръчна скоростна кутия. Чиста работа. Другото се чупи и прави проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт