Отговори
# 450
Влизам с още въпроси. Simple Smile
Карам предимно на къси разстояния. Колата загряваше бързо до сега, но вчера ме изненада - чаках я пред блока обичайните пет минути и мислех, че като тръгна, ще изгасне лампичката Cool. Обаче за първи път не стана така и даже след 10-тина минути, като пристигнах и паркирах, си беше още студена.
Колата е Ярис, 2009, бензин.

Лампичката cool означава че моторът ти е low on coolant, нищо общо с това дали е студена/топла. Долей антифриз и я закарай на сервиз да проверят откъде е течът.

редакция - гугъл каза че вярно cool било за студен мотор, игнорирай ми постинга.

# 451
Здравейте, моля за съвет откъде да взема евтин антифриз? Каква е разликата му с по-скъпите и мога ли да навредя нещо на колата си с него?
Не съм я сменила още и затова не искам да наливам нещо скъпо (а, и периодично сипвам, че отнякъде тече, и ще ми трябва голямо количество).
Благодаря ви! Simple Smile

# 452
Някой има ли предложение за сносен видеорегистратор? Не е задължително да е офертен, просто сега се сетих Simple Smile Не държа на хипер 4к качество, но да не е и с качеството на снимано с картоф Simple Smile Може от тук, от Амазон, нямам претенции.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 03:09 от Inferiya

# 453
Здравейте, моля за съвет откъде да взема евтин антифриз? Каква е разликата му с по-скъпите и мога ли да навредя нещо на колата си с него?
Не съм я сменила още и затова не искам да наливам нещо скъпо (а, и периодично сипвам, че отнякъде тече, и ще ми трябва голямо количество).
Благодаря ви! Simple Smile
За кое населено място?

София не е България, а ако ти кажа къде има Пловдив, едва ли би се вдигнала от Русе до тук, че да си вземеш евтин антифриз.

# 454
  • София
Къде в Пловдив има, да ходя да си купя?

По спомен със Зафира беше - повечето са със син. Не доливайте от различен цвят.
Купувал съм от ТУК наливен. Но по-добре отстранете теча.

# 455
Някой има ли предложение за сносен видеорегистратор? Не е задължително да е офертен, просто сега се сетих Simple Smile Не държа на хипер 4к качество, но да не е и с качеството на снимано с картоф Simple Smile Може от тук, от Амазон, нямам претенции.
По това описание 70mai A500S. Пусни в Гугъл "70mai A500S цена" и ще ти излязат магазините в България. Не записва 4k

# 456
Къде в Пловдив има, да ходя да си купя?

По спомен със Зафира беше - повечето са със син. Не доливайте от различен цвят.
Купувал съм от ТУК наливен. Но по-добре отстранете теча.
Моят е розов. 🤔 Син ли трябва да бъде? Марките на колите имат значение ли? Отивам да чета в Гугъл, че съм много боса явно по този въпрос 😳

Exter, много ти благодаря! Simple Smile
Clo - camille, за София става въпрос.

П.п. течът няма смисъл да се оправя, в процес на смяна на колата съм

# 457
  • София
Значи търсиш от червения, той е по-хубавия, съответно по-скъпия. Не го сменявай целия. Не е до марката, други са критериите, но няма значение при теб, с по-качествения си.

# 458
За антифриза си има стандарти и трябва да вземеш такъв, покриващ тези необходими за твоята кола. В книжката ще ги пише, а и в сервиза трябва да знаят.

Оправи си теча, че по-зле ще стане. Дори да я продаваш тая кола, с теч ще е по-трудно. Дано не мислиш просто с допълване да излъжеш следващия собственик.

# 459
  • София
За ужас на някои - сложи една лъжица червен пипер в казанчето, при циркулацията той си намира теча и застава там. Временно спира теча и така продаваш- да му мисли следващия 😜

# 460
Това с червен пипер или пясък е да стигнеш до сервиза.

# 461
Да стигнеш до сервиза и директно да си поръчаш нов радиатор... а пък теча да излезе другаде.

# 462
Ако знам какво да поръчам, няма да ходя в сервиз.

# 463
Благодаря на всички за мненията ви! Simple Smile

И аз не знам какво да правя. Карам я вече 12-та година, толкова да съм свикнала с нея, че ми е голям сантимент.
Скрит текст:
Колата е много добра - лъскава, здрава, поддържана, голям багажник, 7 седалки, няма грам ръжда... Който я види, се чуди, че е 2004 година, но си стана старичка и ако сега оправя теча, не се знае с тези стари маркучи къде какво ще стане. Подозирам, че наближава моментът едно след друго да тръгне. Не си струва да се наливат пари в скъпи ремонти по нея.
Или ще я дам на символична цена, колкото да отворя пари за нова кола, или по-скоро подозирам, че ще я оставя на майка и докъдето изкара.

Но, понеже си върви и не прави проблеми, освен че доливам антифриз от време навреме Grinning, си я карам и си трая. Пуснала съм търсене на нова по моите изисквания, но още чакам оферта (ще ми я карат отвън).

# 464
Я кажи каква марка и модел е колата, че с това  "много добра - лъскава, здрава, поддържана, голям багажник, 7 седалки, няма грам ръжда" нищо не казваш.

Общи условия

Активация на акаунт