Отговори
# 465
Е, как да я напиша на фона на вашите марки коя от коя по-хубави и нови. Blush

Exter горе я каза Grinning
Скрит текст:
- Зафира, но не базов модел, а подобрена версия (но не помня Комфорт, Елеганс, нещо такова беше), с новия фейслифт и допълнителни екстри. Много добра кола, изключение от всеобщото мнение за Опел и ръждата Grinning, но годинките вече са доста. Ламарината е супер, но не съм сигурна за състоянието на маркучите. Иначе всичко й е правено навреме, като цяло много малко неща за 12-години каране в България от мен.

# 466
но си стана старичка и ако сега оправя теча, не се знае с тези стари маркучи къде какво ще стане.
Маркучите се сменят и не е толкова скъпо. Ако проблема е в маркучите това е най-добрият вариант.
Радиатор също се сменя, по-скъпо е заради цената на самата част, но пак не е безумно. Проблема е голям, ако теча е някъде по двигателя, където дори да е просто някое уплътнение или друго евтино нещо, работата е много и цената за труд ще е голяма.

Та първо намерете къде е теча, а после се чудете дали да го оправяте. Ако само теча ѝ е проблем на колата, то тя си има стойност и може да си кара още дълго.

# 467
Мазда 6, 2013 г., ръчни. При преминаване от висока към по-ниска предавка, се случва педалът на съединителя да остане долу. След спиране може да се включи втора (евентуално). Буташ педала с крак и караш докато пак не стане това.
Смениха помпа на съеднителя и спирачна течност, все тая. Някакви идеи?

# 468
Скрит текст:
но си стана старичка и ако сега оправя теча, не се знае с тези стари маркучи къде какво ще стане.
Маркучите се сменят и не е толкова скъпо. Ако проблема е в маркучите това е най-добрият вариант.
Радиатор също се сменя, по-скъпо е заради цената на самата част, но пак не е безумно. Проблема е голям, ако теча е някъде по двигателя, където дори да е просто някое уплътнение или друго евтино нещо, работата е много и цената за труд ще е голяма.

Та първо намерете къде е теча, а после се чудете дали да го оправяте. Ако само теча ѝ е проблем на колата, то тя си има стойност и може да си кара още дълго.

Бойко, забранил си си личните, а не ми се искаше да занимавам аудиторията с моята дилема Flushed, и теб всъщност, но понеже писа за ремонт - радиатор съм сменяла, не знам за какви маркучи и те ми говореха, дали само където върви антифризът, но
Скрит текст:
майсторите сами казват, че няма смисъл да я правя, защото маркучите са поизгорели с времето си и само ще си дам парите, а те няма да са малко. Споменаха, че трябва гарнитура на главата да се смени, някакви други дребни неща, течът не го откриха къде е точно, но са на мнение да я карам и докъдето изкара. Пък тя си върви и засега други грижи не прави.
Също казаха, че вече на тези години кола малко сервизи се навиват да ги правят. И че ако нещо друго стане, нямало да има части за нея...
А, аз не съм много наясно, макар че доста неща понаучих Blush
П.П. дописвам - забравих да спомена, че е дизел 2004. От тази година май и те бяха в рестрикциите за влизане в голям и малък ринг, явно май наистина няма смисъл да се прави. Дизелите ги затягат все повече.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 18:08 от aDream

# 469
Мазда 6, 2013 г., ръчни. При преминаване от висока към по-ниска предавка, се случва педалът на съединителя да остане долу. След спиране може да се включи втора (евентуално). Буташ педала с крак и караш докато пак не стане това.
Смениха помпа на съеднителя и спирачна течност, все тая. Някакви идеи?

Качеството на резервните части е под всякаква критика. Градската ми кола днес я закарах в сервиз за смяна на горната помпа на съединителя. Помпата я поръчах на сина ми от Испания, защото майстора каза, че два пъти му се е случвало нови помпи да не работят. Вероятно и при теб е така. Ако проблема е в долната помпа ще ти изтича течността. Отиваш в сервиза и рекламираш.

# 470
Може ли да препоръчате какъв парктроник да си взема?

# 471
Трактроник.
Сега сериозно. Габаритите на колата се научават за седмица лежерно каране.

# 472
Може и да има такива магьосници, но ако имаш по две педи отпред и отзад е хубаво да има някаква обратна връзка. Камера е най-добре. Аз поне повече кола без камера с изглед отгоре няма да си купя.

# 473
Ами и умения да имаш, понякога си уморен, разсеян, а и не всички коли са с габаритите на голф.

# 474
  • София
Гумено пате на бронята - евтино и върши чудеса!

# 475
  • София
Това е единственото нещо, което не мога да преживея на новата ми старичка селска кола - липсата на камера за заден ход. С всичко друго съм ОК - върнах се на ръчни скорости, нямам глезотии, но камерата си е камера, няма такова удобство.
Поръчах си, чакам да пристигне към края на месеца. Камера с дисплей, който се слага вместо средното огледало. Дано върши работа, 100-ина лева беше, китайско естествено.
Като проучвах майстори един каза, че слагат парктроници ако искам по-евтино да е, но аз си искам камера, не само да пищи. Не помня точно фирмата, но бяха в Младост до Балан някъде.

# 476
  • Mediterraneo
Ами не знам, имам задна камера само, но толкова съм свикнала да паркирам на огледала, че рядко поглеждам камерата. Предимно в случаите на много малко място за паркиране. Независимо от колата, просто огледалата са ми достатъчни. А камера с изглед отгоре направо ме изправя на нокти, губя всякаква ориентация.

# 477
Аз съм шофьор от около година. Трудно ми е при успоредно паркиране да преценя по огледала колко съм близо до задният автомобил и дали имам възможност да дам още назад за да прибера автомобила особено сега в тъмницата. Когато имам възможност и никой не ме чака слизам да проверя. Не се срамя и да поискам помощ от случаен човек.
Преди околко 2 седмици си поручах Камера с дисплей, който се слага вместо средното огледало + задна камера. Задната я сложих този уикенд и още не мога да кажа мнение. Сложих я на задният горен стоп идеята ми е да знам, че имам "спокойствието", че имам още една педя да дам назад без да ударя някого. Ще покарам и ще преценя дали да я сложа над номера. Качеството не е нищо кой знае какво ама за 35 лв толкова.

# 478
Страничните огледала за какво служат? Върху тях непрекъснато се прожектира картината от задната част на колата..

Служат за много работи и помагат, но не предлагат стереоскопично виждане за фино преценяване на дистанцията. А и когато колата е под ъгъл понякога задната не се вижда.

# 479
Аз си се и вдигам почти права да гледам през задния джам. Едно, да имам видимост, че винаги някой пешеходец притичва, второ че така мога и доста бързо да карам назад....
Но не рискувам да доближавам много другите коли. Ако ми поправят парктроника, ще се родя.

Общи условия

Активация на акаунт