"Пролет на вратата чука, декемврийчето ни сладко гука!"

• 13 776
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Честити тримесечки на всички сладурчета love001tedy_mishka аз го излагам директно на слънце в количката-мажа преди това с 50 фактор на Мустела,все пак още не е толкова силно слънцето,но като се затопли и стане по-силно няма да го излагам директно.Аз още от болницата го почнах с плажа Embarassed-стаята ми беше ъглова и сутрин печеше от единия прозорец,следобяд от другия и аз само местех креватчето му CrazyВсе пак бебетата са ни зимни и слънцето е важно за тях,все пак всяка мама си решава-то е като захранването WinkЗа цикъла-на мен вчера ми дойде за втори път Rolling EyesПървия път още кърмех като ми дойде и ми продължи повече от седмица

# 121
  • София
Честити 3-месеца на днешните бебоци!

Честито на Елисавета на мама Sarra, тортичката е супер Simple Smile

Ние ще ходим на море, защото лятото ще водим Алекси да го запознаваме с гръцката рода отблизо, а пък и май ще се вземем с нашия татко на морето Blush...та ще ги съчетаем.

За пътуването с бебетата - много ми е странно, как взимате всичко необходимо! Просто не виждам как ще набутаме в колата количката, сгъваемото легло, другите му багажи...а там къде ще го къпем...какво взимате вие?!

# 122
 newsm59Честит 3-ти месец на Eлисавета - на мама Sarra, Теодора- на мама iva-bebe, Александра - на мама vi_ki, Владислав - на мама Net, Живко- на мама Елито, Микаела - на мама Vessito и Петя - на мама avella!  bigdance2

Добре дошла на новата мама
И ние живот и здраве на планина ще бъдем,това със силното слънце нещо не ми е как трябва.

Поли,като чета за твойта приятелка и нейното детенце май ако направим таблица с ръст и кг. мойто ще да е най-отзад.И в този случай пак да се оплача мойте родители само за сокчетете питат-започнах ли,от кога ще почна,ето за това детето не наддава....

А още едно въпросче- мамите,които дават вода на стайна темп. ли държите шишето,или притопляте водата преди да пие детето?

И пак да се оплача вчера мъжът ми купи памперси с изтекъл срок на годност,вътре целите са на топчета и сега незнам какво да правя.Може ли да стане нещо на детето newsm78

А на всичкото отгоре май ми имам запушени канали на едната гърда,защото ме боли и много малко изцедих от нея.

# 123
# 124
  • София
За пътуването с бебетата - много ми е странно, как взимате всичко необходимо! Просто не виждам как ще набутаме в колата количката, сгъваемото легло, другите му багажи...а там къде ще го къпем...какво взимате вие?!

Да, а и освен написаното от pontes, pо колко комплекта дрешки взимате? Стигат ли ви дрешките или там перете (та то трябва да се изсушат, изгладят... newsm78).  На мен това ми е основния проблем. На ден горе-долу по 3 пъти се преобличаме изцяло Sad и не виждам как да взема толкова дрехи да стигнат за няколко дни.

# 125
  • Варна
ние ходихме на село само за една вечер,та взех само дрешки, памперси и количката, пропуснахме къпането.
ама за по-дълъг период не знам как става номера  Thinking

ето ни "на живо" - 1 клип4е   Mr. Green
(не обръщайте внимание на майката идиотка която се чува на заден фон  Crazy )

http://www.vbox7.com/play:9e7e9fc9

# 126
хехехе Вержи, браво на вас, сцепи ми се устната от смях и сега тече кръв Simple Smile Това клипче е идейно, ще хвана и аз да се маскирам на оператор Simple Smile Много целувки на сладката Лорка Simple Smile

# 127
ina_nk водата я вариш веднъж и после да ти стои на стаяна температура. Сменяй я всеки ден. Пак вариш и така. По принцип трябва дас изпивате по 150 - 200мл. на ден. Ако си решила да даваш по толкова де.

# 128
Вержи,клипчето ти е супер,Лорка направо да я намачкаш и нацелуваш от мен.

smile3514Да ви се оплача:моята мадама отказва да яде,нито от цицата,нито от шишето,нито АМ дори,само спи и се напъва и пръцка,Ще се гръмна вече,нямам нерви а малката толкова жално плаче като и бутам на сила да яде.Незнам какво да правя,сега лежи гладна и е пред заспиване. newsm45

# 129
Нас с този проблем ни пратиха на гастроентролог и се оправихме. Теа не ядеше една седмица почти.

# 130
Аз моята девойка я излагам директно на слънце. Даже тен сме хванали. Е, като я напече много я скривам де. Иначе с нищо не я мажа засега.  Но за морето си имаме едно защитно кремче, на Ейвън фактор 30, него за баткото съм го взимала.  Пък и на плажа винаги стоим до 10-11 най-много и следобяд чак след 4.30-5. С баткото така беше, така ще бъде и сега. Хич не се притеснявам за слънцето - нали и на морето се раждат бебенца!
В тая връзка - Вержи, много сладка Лорка!
Сега водичка не давам, но на баткото му давах вода на стайна температура.

# 131
ЧЕСТИТО ВИ ТРИМЕСЕЧИЕ Sarra!
Честито и на всички останали бебоци ставащи на 3 месеца !
Теодора  - на мама iva-bebe
Микаела - на мама Vessito,Петя - на мама avella ,Александра - на мама vi_ki,Владислав -  на мама Net ,Живко - на мама Елито

Растете здрави и весели !

ina_nk , за водата аз в началото бях много стриктна - давах само темперирана / бучвах шишето  в една купа винаги пълна с вода  върху радиатора и готово/ .
Вече развалих дисциплината - гледам само да не е ледена или вряла.
Чувала съм обаче, че някои бебета предпочитат течностите , които приемат да са с една и съща
температура....Иначе се мръщели.
Хм....звънни на доки наистина за проблема, които описваш. Ако е запечено детето, защо не пробваш с  Дуфалак ? При нас имаше ефект.  Peace
За вещите при пътуване , моля ви не ми се смейте, но аз буквално изсипах целия гардероб на Жижи в най -големия сак ( в гардероба остана една олекотена завивка и един комплект чаршафи)
За лекарства, шишета, козметика, играчки, ютия, кошара , столче за кола и количка , които също помъкнахме няма да споменавам... Rolling Eyes
А дъската за гладене и сушилката с прискърбие трябваше да оставя в София Sad
Там го повивах го на една висока маса, спеше на спалнята до мен, на същата тази маса гладех, а с прането там купих един леген и въже и перях на ръка. Препаратите за пране си носех също от нас.
Най - голям зор видях с водата защото се оказа силно варовите и трябваше да се купува изворна и да се преварява. При изваряването също мъка - всичко става бяло , все едно със сода за хляб е покрита пластмасата.
Не взех единствено коритото, но за сметка на това си домъкнах на връщане от там ново по - голямо! Mr. Green
Събран целия багаж / заедно с нашия / заемаше площ около 5 кв.м.
В колата не можеше да влезе дори и щипка за пране накрая!!!
Това беше при планирано отсъствие за две седмици..... още не съм разопаковала и изпрала всичко......!
В интерес на истината детето си изисква багаж. Като се замисля единствено кошарата ми беше излишна.
Искам ван  !!!  travel
В тоя ред на мисли.....каква вода давате ( които дават ) мацките от морските градове ? И как изварявате шишета...

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 16:36 от Magesta

# 132
Момичета тази сутрин Алекс се събуди с зачервено и подуто оченце и цял ден е така и сълзи.Много мъчно ми става като го гледам почти му е притворено.Доки каза само с вода да го премивам. Мисля че  имаше някой с подобен проблем нека сподели как и за колко време отшумя неразположението.
Много благодаря. Cry

# 133
допълнихме албума за тримесечинките ни http://snimka.bg/album.php?album_id=113612&photo=5

хехеее, аз имам нужда влакова композиция

Кети, защо не опиташ и с отвара от лайка да промиваш- струва ми се, че ако не помогне, то поне няма да навреди. Но поне лайката има противовъзпалително действие.

ооо, ina_nk звучи жестоко, но аз лично нямам идея какво да се направи, освен консултация с педито първо и той да прецени. Но моя мъж е бил най-злоядото дете на света и майка му казва, че щом той е оцелял няма страшно. Успех с диагностицирането на проблема !
Аз също не съм ходила още някъде, където да е за повече от едно пренощуване, и багажа на хлапенцето е супер мега много повече от нашия. Всеки сам си преценява без кое не може да тръгне на детенце- лекарства преди всичко и всичко останало. Дрехите сa няколко ката естествено.
Вержи грабнах ти линка към клипа на Лорка и качих и на Дани, тъкмо му направих днес един клип с фотоапарата. Само че за разлика от твоята срамежливка пред обектива, моя се е разпял като петел  Joy
http://www.vbox7.com/play:8e176a1b
... и всички мами си приличат !

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 16:57 от poli.jekova

# 134
  • Бургас
С храненето аз за себе си реших, да давам на Петър да яде, когато е гладен и тая нощ ставах три пъти  Laughing Педито да си гледа работата. Пък и ми направи впечатление, че вчера като излязахме на разходка, Петьофито беше ял в 10:00 и се събуди за папу чак в 16:00, еми ето ти я 6 часовата пауза, какво като не е през ноща. Аз три месеца съм ставала да го кърмя на нощ по 2-3 пъти, не мисля, че ще се озоря за още три месеца...... пък и повече...... Че той ако направи още една такава пауза и през ноща и на следващото мерене ще е вместо наддал, намалял.  Crossing Arms
За водичката, аз в началото преварявах Девин с розов етикет и я оставях на стайна температура..... Петър обаче вече не пие вода, плюе биберона и т`ва е. От два дена му давам чайче на Хип и него не го ще, ама поне се прежалва и де с рев, де със циврене,  изпива по 50-60 мл.
Снимки за колажа са ми пратили: Sarra, pontes, tini-mini, HEBMEHTE, liletka, desidm, Virginity, Verolina, alex_shu и Betty L.
Айде другите мами активирайте се и давайте предложения за оригиналност на колажа, както и за заглавия на нови теми, че съм вече на изчерпване.
Колажа ще е само с главичките на бебоците, иначе няма да си личи почти нищо, все пак трябва да се поберат 120 снимки на един тапет......

Общи условия

Активация на акаунт