От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 18 642
  • 396
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте, предстои ми обзавеждане на нова кухня. Можете ли да ми препоръчате съдомиялна на 45см ширина?
От няколко години ползвам на Gorenje GV561D10
И съм много доволен. Но се чудя дали няма нещо по-добро на пазара.

Бюджетът ми е около 900лв.
Важни критерий са ми:
- автоматично отваряне на вратата
- чекмедже за прибори
- aqua stop или подобна защита от течове

# 121
Аз съм с вградени Бош 45 см в едното жилище и 60 см - в друго. И от двете съм много доволна, автоматично отваряне на вратата има само на програма Еко, обаче аз не я ползвам. Не намирам и нужда точно от тази функция. Ако съм будна, отварям вратата, ако не - сутрин съдовете са си изсъхнали така или иначе. Със зеолит обаче определено има разлика в бързината и качеството на изсушаване (голямата е със зеолит). Бих гледала да има повече програми за различни цели и съдове, не толкова дали се отваря вратата автоматично (включително и чрез Wi-Fi), щото вратата и аз мога да си я отворя,  ама програми не мога да си създам.

# 122
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, скапа ми се съдомиялната Бош. Вярно, че ми служи 15-18 години, но не го очаквах. Не загрява водата и вкарва супер малко количество вода. Имам съмнение, че части няма да се намерят и затова обмислям покупка на нова. Проблема е, че ползвам съдомиялна кубче. Нямам място за голяма съдомиялна. Стои на плота и имам възможност за височина до 69 см. Гледах, че Бош предлагат такава за вграждане, но само черна, което е абсурдно. Чудя се дали да заложа пак на Бош или на някаква бюджетна с удължена гаранция?

# 123
Здравейте! От една седмица имам съдомиялна Bosh https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … S8TCI04E/p/653350. Искам да Ви попитам дали има такава програма, с която мога да пускам непълна съдомиялна. Сякаш не е описано подробно в инструкциите за програмите. Все още и се уча. При първото измиване иначе бяха измити перфектно. Благодаря предварително!
Вкъщи имаме два Боша. Единия за вграждане, другия свободно стоящ. Свободно стоящия има бутон за 1/2 пълнене. Вградения няма. Не съм гледал упътването на вашия модел машина но от информацията, която дава търговеца ми изглежда почти същата, като нашата. Ние нямаме отваряне на вратата след край на програмата. Автоматичния режим определено не отразява колко съдове има а определя само степента на замърсеност на съдовете и определя на сам на каква температура да мие. Поне на мен така ми се струва. На тази програма не винаги се получава перфектен резултат на измиване. Интелигентната програма не съм я ползвал, понеже както е обяснено ми е непонятно какво точно трябва да правя з ада я ползвам. Така, че при мен няма опция за 1/2 на съдомиялната без такъв бутон. Вече ако при вашата има някакви по - специални екстри, които да засичат количеството съдове и машината сама да си определя консумацията, това трябва да проверите внимателно в упътването. Вашата е по - скъпа от тези, които съм купил аз. И е по висока серия. И тези 500 - 600 лв. разлика в цената, се надявам да не са само заради опцията - отваряне на вратата след край на програмата Simple Smile

# 124
Бих гледала да има повече програми за различни цели и съдове, не толкова дали се отваря вратата автоматично (включително и чрез Wi-Fi), щото вратата и аз мога да си я отворя,  ама програми не мога да си създам.
В допълнение на Кубратова - чрез приложението на Бош съм добавила програми, които не са заложени стандартно и за мен е предимството да има Wi-Fi. А автоматичното отваряне аз също не го ползвам. Сама си я отварям сутринта.

# 125
Моята Бошка има автоматично отваряне на почти всички програми.

# 126
Как може да се разбере дали има автоматично отваряне на вратичката? Да разчитам ли, че в характеристиките ще е упоменато?

# 127
Би трябвало да го пише, но за най-сигурно като харесате модел си изтеглете книжката и четете там, че търговците пишат избирателно.

# 128
Много ви благодаря

# 129
След, като машината е с Зеолит, не виждам смисъл да се дават още допълнителни пари за функцията "автоматично отваряне". С Зеолита съдовете аса доста добре изсушени. Ако се наложи веднага след края на програмата ада се отвори миялната, трябва да се изчака малко да изстинат съдовете. Ако не се отвори изстиват бавно. Доста време се задържа топлината в уреда. Аз обикновено наглася миялната да се включи в периода 02:00 - 03:00 ч. До сутринта е приключила с миенето и е изстинала.
Така, че преценете си добре дали изобщо имате нужда от тази екстра.

# 130
От актуалните модели на Бош с зеолит има само два модела един от 6 серия и един от 8 серия.Тази екстра не е много разпространена.

# 131
  • София
От актуалните модели на Бош с зеолит има само два модела един от 6 серия и един от 8 серия.Тази екстра не е много разпространена.

Ами скъпа екстра е, нормално е да не е много разпространена. Само че при пълноразмерните (60 см) съдомиялни за вграждане има поне 10 модела със зеолит. В тази категория по принцип е и най-голямото разнообразие от екстри и модели.

# 132
Здравейте Simple Smile Един такъв въпрос. Стъклени съдове след миене в съдомиялната побеляха. Не се случи от едно миене а постепенно. Не ми дреме за съдовете - не са някакви специални Simple Smile Питам от любопитство от какво може да е. Ползвам таблетки Феери Платинум.

И на някои от чашите се появи. А те са от един комплект. Дали е в следствие на неправилно ползвана програма 🤔 Предимно ползвам Автоматична програма или Супер 60°. Съдомиялната е Бош.

# 133
И аз съм с Бош, ползвам основно автоматичната програма и имам такива купи, но не са побелели. В момента мия с Финиш, но бях с ФП преди това. Гланц и сол слагате ли?

# 134
Водата ни е твърда и слагам сол. Настроена е според измерването, което лично съм правил. Гланца ми е на ниво 3. Но това не са петна от котлен камък или от голямо количество гланц.

Общи условия

Активация на акаунт