От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 18 451
  • 396
  •   1
Отговори
# 315
Даже, вероятно, за да се измият приборите в това чекмедже, би следвало да има някаква дюза за разпръскване на вода и на "тавана" на машината...така си го представям, иначе как ще се измият.
Да. С 3 са. На дъното, на тавана и една м/у двете кошници.
Ето така изглежда нашата, прилично голяма е и мие перфектно:
Скрит текст:

И от мен глас за чекмеджето за прибори. Кошницата в старата миялна заемаше място за цял комплект чинии. На това място може да се сложи и купа за салата, тиган или друг съд. В сегашната ни миялна на това място има подвижна приставка за чинии, която се сгъва, когато се ползва за тави, тигани и т.н.

# 316
  • София
По някаква абсолютно ирационална причина, този Неф ми е много симпатичен, но ще си наложа щипка разум за анализ още малко Simple Smile Мисля да ида да ги видя и на живо как са...на пипане Simple Smile

На пипане едва ли ще усетите голяма разлика, това е една и съща машина с малки разлики в дизайна (вкл. копчетата за управление), правят се в една и съща фабрика.

Щом сте свикнали с 90-минутната програма и не усещате липсата на 60-минутна, спокойно можете да изберете Неф-а и да му се наслаждавате - хем предлага една програма повече, хем е на по-добра цена.

Даже, вероятно, за да се измият приборите в това чекмедже, би следвало да има някаква дюза за разпръскване на вода и на "тавана" на машината...така си го представям, иначе как ще се измият. Сегашната ми си има гладък корпус и перка под горната кошница и се е случвало (рядко) ако някой е нахлупил тава горе, да не се е измило добре дъното - не откъм "храната", а отдолу на тавата. В този смисъл, горна дюза за вода е страшен плюс. Надявам се, че машината работи и без най-горното чекмедже, ако се налага да се сложи нещо високо (рафтовете и чекмеджетата на хладилника ги мия от време на време Simple Smile )

Да, на тавана има въртяща се дюза, която измива и от горната страна. Машината работи без най-горното чекмедже, но пространството, което то освобождава, не е кой знае колко голямо. За 5 години съм го вадила 2-3 пъти.

По-интересното е, че машината може да работи и без второто чекмедже за съдове, само с долното - ето така:

Скрит текст:

Това се отнася за всички модели Bosch, Neff, Siemens и останалите от групата. За целта е необходим допълнителен аксесоар - разпръскваща дюза, която се слага на мястото на захранване на горното чекмедже. Дюзата може да се купи от Амазон:
https://www.amazon.de/-/en/DL-pro-Siemens-612114-00612114-Dishwa … 2-2447947-0880711

има я и в комплект с други аксесоари:
https://www.amazon.de/-/en/dp/B001YO6I7U/

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 23:56 от Vilemina

# 317
  • София
Здравейте,може ли мнение за този модел съдомиялна,нямам възможност за по-скъп модел вмомента,до сега бях с Беко ,изкара 2 години,и не желая повече да купувам на тази марка.
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … 70?tab=reviewsTab

Мисля, че моделът e добър и цената си заслужава. За малко повече пари можете да вземете и Bosch, само че модел без чекмедже за прибори:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/spv2hkx42e/

# 318
Мандаринка, днес получихме тази BOSCH SMV4HCX19E за лятната кухня,  но от друг магазин. Не е с пластмасово дъно като показания Неф. Въпреки, че имаме и Бош с пластмасово дъно от 3 години и това не го отчитам като недостатък. На тази от линка визуално ми харесаха бутоните. Иначе бях решила да взема най-евтината от 4-та серия, защото рядко ще се ползва. Може да погледнеш и този модел. По-късно ще дам отзиви, след монтирането.
За мен съдомиялната може да е  без програма за самопочистване, без автоматично отваряне на вратата. Държа обаче да има WiFi, за да си изтеглям допълнителни програми. На сегашната, която ползвам, си изгеглих такава за 29 минути. На нея мия чашите, защото няма стандартно зададена такава.

# 319
Здравейте! Помагам на зълва ми в избора на бюджетни уреди за кухнята й. Дали може да ми препоръчате 45 см съдомиялна, който да е сполучлив.

# 320
Здравейте! Помагам на зълва ми в избора на бюджетни уреди за кухнята й. Дали може да ми препоръчате 45 см съдомиялна, който да е сполучлив.
Бюджетни, но трябва да кажеш сумата, че то вече на тези цени и хиляда лева клонят към бюджетни Simple Smile

# 321
Да,вярно. Нещо около 600 лв.

# 322
За тази цена няма да намери нищо сполучливо. Просто влез в сайта на някой от техно магазините и виж цените.
Ето един Уърлпул, който е намален и е с щогоде с приемливо качество и дълга гаранция:
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-whirlpool-wsfo3o23pfx

# 323
То хубаво, но напоследък, както казва и Петя, бюджетното е доста разтегливо и при това не просто е с по-малко или никакви екстри, а направо некачествено - и като изработка (съответно надеждност във времето), и като начин на работа и резултати. За мен под определена цена (за всеки вид уред - различна) буквално не си струва покупката - и 500 лв да струва и да изглежда добре в сравнение с друго за 1000, точно тия 500 буквално ги изхвърляш на боклука и ги губиш, демек никак не излиза бюджетно, само подвежда, че е такова.  
При това положение бих се ориентирала и към купуване на изплащане, а не към некачествени вещи, които утре - вдругиден ще трябва да сменям, а ще се мъча и с експлоатацията им.

# 324
  • София
Момичета, благодаря ви много за ценните насоки! Колкото и абсурдно да звучи, на живо си припознах Neff-a за моята (нямам обяснение, вероятно защото в магазина са напраивли по-уютен кът на Неф, тип "кухня", а Бошовете са в редичките с останалите миални Joy ), Но не този, който бях пуснала, а друг модел, защото трябваше да вземем мострата (то никъде в сайта им не става ясно, че е мостра, всъщност). В крайна сметка отнесохме към къщи тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … 55EVX04E/p/653905
След първо пускане имам чувството, че някоя от перките, някак си ... трака, а не се е удряла в нищо (винаги поверявам). Чуваше се едно притропване на всеки тласък на водата в началото на програмата, но се надявам да се намести. Никой не си спомняше старата колко шумна е била - явно се свиква с шумовия фон, а сега се бяхме вторачили в нея, притихнали, и я изпитвахме Joy
Сутрина си беше отворила вратичката сама (явно тази го прави) и всичко беше идеално сухо, дори една големичка пластмасова купа и тигана, който по правило оставаше с няколко капки по дъното. Така че отчитам успешна придобивка, благодарение на вас Heart
Но понеже съм в някаква черна техно-серия, снощи пералнята почти се запали Rolling Eyes
Скрит текст:
Преди десетина дена се развали кафемашината - айде, не е болка, случва се. После гръмна на щерката монитора - лошо, но поне компютъра не пострада. Купихме нов монитор - топ приоритет си беше  Joy  После панирам едни шницели на котлона, ама много слабо се пържат. Реших, че са виновни котлоните (индукционни са моите), но се оказа, че дъното на тигана се поразлепило в единия ъгъл и не прави добър контакт. Отдъхнах си. После същото, но с тенджера...невероянто, но факт. После миалната - знаете там, отказа да работи. Сега пералнята. Сутрина ММ ме бъзика, каза "избирай хладилник, той е на ред". Ама хич не ми е смешно Scream
А пералнята е Миеле, на 11-12 години, мисля да ѝ викам майстор, все пак. Някак си, скърца, барабана беше страшно нагорещен, но не вътре, а там, при вратичката - сякаш се трие в маншона (или както се казва онова гумено уплътнение при вратата). Дано е поправимо, че...до черния петък ще съм заменила де що има техника в къщи и няма да мога нищо да си купя от него Sunglasses

# 325
  • София
Беко.

В моите упътвания пък пише ножовете да се поставят в чекмеджето с остриетата надолу. Ще ме караш сега да чета пак, да не съм се объркала, ама що години така ги подреждам Simple Smile
Във всеки случай няма изтъпени, ама ще погледна пак...

Това с остриетата надолу е за кошницата и е, за да не си срежеш ръката.
Но аз ножове вече мия само в горното чекмедже.
Преди много бързо ми се изтъпяваха ножовете, когато ги миех в кошницата.

# 326
  • на Мелмак
Мандаринка, то не е смешно, но поне по намаления се развалят Hug

# 327
[
Скрит текст:
quote author=ragazza84 link=topic=1717739.msg50429820#msg50429820 date=1762495355]
Беко.

В моите упътвания пък пише ножовете да се поставят в чекмеджето с остриетата надолу. Ще ме караш сега да чета пак, да не съм се объркала, ама що години така ги подреждам Simple Smile
Във всеки случай няма изтъпени, ама ще погледна пак...
[/spoiler]

Това с остриетата надолу е за кошницата и е, за да не си срежеш ръката.
Но аз ножове вече мия само в горното чекмедже.
Преди много бързо ми се изтъпяваха ножовете, когато ги миех в кошницата.
[/quote]
Аз нямам кошница, пише го за чекмеджето - специално проверих пак в упътването, да не би да съм сгрешила.
То всъщност принципът трябва да е същият - остриетата да не са обърнати към ръката, за да не се порежеш.

# 328
За моята съдомиялна, АЕГ, също пише остриетата на ножовете да са надолу, за да не се затъпят.

# 329
Аз ножове, които не желая да се затъпяват не слагам в миялната Simple Smile В къщи жена ми си има нож, който ползва и аз имам няколко които ползвам. Жена ми не желае нейния нож да е остър и понякога го слагам в миялната, ако съвпадне момента Simple Smile Тези, които аз ползвам и искам да са остри се мият на ръка Simple Smile Все пак  е един нож. По - бързо ми е да го измия на ръка даже Simple Smile Иначе обикновените за хранене ги мия в миялната. Обикновено ги слагам с острието надолу. Не съм обръщал внимание какво пише в упътването Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт