От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 18 459
  • 396
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От три дни положението вкъщи е почти военно 🤪Не търпи отлагане покупката.И аз гледах някои хвалени модели наживо и хич не се впечатлих визуално от видяното.Ще рискувам ,пък няма да векувам с нея.10 години гаранция на мотора и 5 на всичко останало звучи добре за спокойствие.Останалото явно е късмет

# 76
  • София
Ние също взехме Миеле в крайна сметка, по-назад писах, че търсим по спешност и ние Blush. Предишната ни издържа 20 години, надявам се и тази поне толкова да издържи, един вид инвестиция - а не на всеки 5 год. да сменяме.
Имат 2 модела на 45 см и за единия пишеше в сайта им, че не го поддържат на склад, а трябват 30-60 дни за доставка Hushed, а за нас това беше невъзможен срок. Но случайно го имаха наличен и решихме, че това ни е късмета. Grinning
Имах резерви за кошниците, защото всичките модели се предлагат с 3 чекмеджета, а не както бяхме свикнали с две и кошничка за приборите. Но много бързо свикнахме, безшумна е, съдовете излизат идеално почистени и дори изглежда, че събира повече отколкото предишната ни, засега нямам оплаквания.

На Whirpool пералните са известни с качеството си още отпреди години, за другите им уреди - нямам представа.

# 77
Ние също взехме Миеле в крайна сметка, по-назад писах, че търсим по спешност и ние Blush. Предишната ни издържа 20 години, надявам се и тази поне толкова да издържи, един вид инвестиция - а не на всеки 5 год. да сменяме.
Имат 2 модела на 45 см и за единия пишеше в сайта им, че не го поддържат на склад, а трябват 30-60 дни за доставка Hushed, а за нас това беше невъзможен срок. Но случайно го имаха наличен и решихме, че това ни е късмета. Grinning
Имах резерви за кошниците, защото всичките модели се предлагат с 3 чекмеджета, а не както бяхме свикнали с две и кошничка за приборите. Но много бързо свикнахме, безшумна е, съдовете излизат идеално почистени и дори изглежда, че събира повече отколкото предишната ни, засега нямам оплаквания.

На Whirpool пералните са известни с качеството си още отпреди години, за другите им уреди - нямам представа.
Да де-преди години. Сега са собственост на Беко. Ликвидирани са.
Толкова бяха известни с качество, че когато за първи път се появиха моделите 6-то чувство, а това беше мнооого отдавна, направо си идваха дефектни от завода. Спомням си гръмките реклами на Метро и доста хора около мен се редяха на опашки и си купиха. Само една не сдаде багажа за няма и година. Толкоз за качеството им- на десет бройки, една оцелява.
Защото не желая да инвестирам в такъв уред.И Белото работеше безпроблемно и бях доволна до онзи ден.Проучвала съм,избирала съм информирано.Зная какво търся като функции и кое ми е важно.В случая 2 години гаранция на Бош и двойната цена не ме блазнят Simple Smile А и те не са вечни Вярвам че има читави уреди и на цена под 1000 лв.Простп се опитвам да събера мнение за работата на тази марка съдомиялни.(Не знам защо бях скептична към нея,но мъжа ми купи на своя глава преди години пералня Whirpool,която се опитвам да ликвидирам безуспешно вече 17 години .Еми-работи си перфектно ).Сега питането ми е за миялните им
Миялните им бяха горе-долу читави, но сега с новата собственост стават уреди-еднодневки, а пък вие си въздушайте по стаите уреди, но тях ги няма.
Никой не Ви кара да инвестирате. Ясно е, че знаете какво търсите, но само да не стане като с онази пералня Индезит в темата за пералните.....Те и Индезит, и Конелиано бяха читави...едно време, обаче. Ето, Бекото е умряло за 5 години. Това не ми се вижда много дълъг срок за такъв уред.
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … 75EMX05E/p/652397

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 08:31 от petiaivanov

# 78
  • София
Petiaivanov, препоръчай моля съдомиялна Neff за пълно вграждане, 60 см. Предстои покупка на съдомиялна и не знам какво да избера.

# 79
Petiaivanov, препоръчай моля съдомиялна Neff за пълно вграждане, 60 см. Предстои покупка на съдомиялна и не знам какво да избера.
Виж този модел:
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-neff-s157ycx04e
Със зеолит и rackMatic система, която е доста удобна:
https://www.youtube.com/watch?v=aZ9Ggy_-bKo

И малко по-семпъл модел откъм екстри, но не и програми:
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-neff-s155ecx00e-open-dry

# 80
Здравейте, дали някой е ползвал съдомиялна Електролукс. Харесах си тази
https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/built- … washer/eea23200l/
заради двете перки, но дали някой може да сподели мнение?

# 81
Здравейте, дали някой е ползвал съдомиялна Електролукс. Харесах си тази
https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/built- … washer/eea23200l/
заради двете перки, но дали някой може да сподели мнение?

Ползвам свободностоящ Електролукс в лятна кухня, а вкъщи съм с вградена АЕГ.
И двете реално са една марка.
Къщната работи безпроблемно (да чукна на дърво) 8-ма година, а лятната — около 5.

# 82
И аз имам Електролукс вградена. Използвам я рядко, защотото е в постройка на двора, но мие супер. Обикновено я натъпквам след гости с много посуда и винаги всичко е измито. Изобщо не съм и разглеждала програмите, тя сама си тръгва на Еко и на другия ден я разтоварвам. Скоро видях, че има уайфай и то защото тук четох, иначе изобщо не бях обърнала внимание😆

# 83
  • София
Здравейте, пак съм аз с досаден може би въпрос.
Преди някошко седмици писах тук за избор на съдомиялна и ме посъветвахте да взема Bosch SMS4EMI06E.
Все пак докато дебнех промоции видях и този модел със зеолит и уж made in germany sms6zci10e , който идва около 300-350 лв по скъп.
Интересува ме заслужава ли си тази разлика в цената защото четох противоречиви мнения за зеолита и за това кой сглабя в Германия

# 84
На зеолита му няма нищо. Добре си е.
Цената е по-висока не защото по немско сглобяват по-добре от турско, а защото цената на труда и разходите за енергия, "зелени данъци" и осигуровки са по-високи. А това, че търговците и самите немци лепват едно знаменце на продуката, си е лов на шарани.
Немците просто си оставят по-високия клас уреди да се произвежда при тях, а по-ниските класове -някъде по-наизток Simple Smile
Естествено е по-високият клас уред да има по-качествени компоненти и екстри и е по-скъп, и могат да му вземат по-голяма печалба Simple Smile , а пък като му сложат немското знаменце и българинът, нали се е наслушал на митове и легнди за немското качество, веднага отваря портфейла.
Накратко: вземете си уредът/моделът, който на Вас харесва, като се абстрахирате от предразсъдъци. Всеки един уред на Бош минава контрол на качество и тест.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 13:25 от Не се сърди, човече

# 85
Здравейте,
Понеже за първи път ще купувам съдомиялна машина, ще помоля за препоръки.
Изчитайки темата, разбрах, че е важно да има:
горно чекмедже за прибори,
опция за съкращаване на времето
 и сушене със Зеолит
Ще ми трябва 45 см свободно стояща.
Спирам се на марките АЕГ и Бош.
Та, ако може да дадете мнение, като бюджета е около 1000 лв.

# 86
АЕГ нямат зеолит и СМ със зеолит са доста над 1000 лв.

# 87
АЕГ нямат зеолит и СМ със зеолит са доста над 1000 лв.
Благодаря, значи зеолита отпада, остават другите критерии...

# 88
Аристон! Измива всичко и приборите ...реално скърцат от чистота. Имах и Миеле ...в задната част чиниите не винаги ги измиваше хубаво!

# 89
Аристон! Измива всичко и приборите ...реално скърцат от чистота. Имах и Миеле ...в задната част чиниите не винаги ги измиваше хубаво!
Дайте ѝ препоръка с линк към модела или сходен модел да видим къде се продава.

Общи условия

Активация на акаунт