Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Стига бе, жена. Петя не е тук на заплата, 24/7.

# 241
Стига бе, жена. Петя не е тук на заплата, 24/7.

Разбира се, точно затова написах че може и утре Wink

# 242
  • Велики Преслав
Втората българска сушилня

18 kW нагреватели и два двигателя по 370 вата броя. 30 кг капацитет.

# 243
Ok. Нека е утре. В момента сайта на Технополис се обновява, а искам да погледна по всички техно-магазини.

Работи вече сайта. Но ако не ти е удобно сега може и утре.
Това са модели, сравними с параметрите на Горенье-то:

https://www.emag.bg/sushilnja-electrolux-termopompa-9-kg-11-prog … uce/pd/D0P13LYBM/

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW7D394UCE/p/653194
Разликата между двата модела е дизайнът. Клас на кондензация А, мощни (R290), смарт функции, осветление в барабана, всякакви програми.
АЕГ е собственост на Електролукс.

Бош, АЕГ и LG  имат модели на със смарт функции, които значително надвишават цената, която си задала.

От това, което виждам на пазара и това, което искаш, както подчерта многократно, ако бях аз, бих си сменила малко критериите и бих се лишила от удобството на безжичната свързаност, например.
Относно Горенье-то, този клип трябва да ти говори много за една машина, която е едва на 8 месеца, а вече издава такъв стържещ звук:
https://www.youtube.com/shorts/xzR5wsb7Ffo
Накратко: там където свършват цените на Горенье, започват на други марки и модели. Не казвам, че са ниски цените, напротив, но такава е реалността на пазара и тя не зависи от теб и мен! Този факт, обаче, не е случаен и е свързан с качеството на вложените материали и конструирането на машината.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 08:51 от petiaivanov

# 244
Имате ли сушилни позиционирани в коридора и вградени в стенните коридори. Предстои ми да си проектирам гардероб, на който отдолу ще е само сушилнята (без пералня). Чудя се как е най-правилно да се сложи сушилнята на земята или качена на дъската на гардероба с крачета. За врата се отказах да предвиждам, че когато работи не ми харесва да е отворена, ще ни пречи при преминаване от там.
Имам такава сушилня сложена е над пералня и гардероба е с плъзгаща се врата.

# 245
Ok. Нека е утре. В момента сайта на Технополис се обновява, а искам да погледна по всички техно-магазини.

Работи вече сайта. Но ако не ти е удобно сега може и утре.
Това са модели, сравними с параметрите на Горенье-то:

https://www.emag.bg/sushilnja-electrolux-termopompa-9-kg-11-prog … uce/pd/D0P13LYBM/

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW7D394UCE/p/653194
Разликата между двата модела е дизайнът. Клас на кондензация А, мощни (R290), смарт функции, осветление в барабана, всякакви програми.
АЕГ е собственост на Електролукс.

Бош, АЕГ и LG  имат модели на със смарт функции, които значително надвишават цената, която си задала.

От това, което виждам на пазара и това, което искаш, както подчерта многократно, ако бях аз, бих си сменила малко критериите и бих се лишила от удобството на безжичната свързаност, например.
Относно Горенье-то, този клип трябва да ти говори много за една машина, която е едва на 8 месеца, а вече издава такъв стържещ звук:
https://www.youtube.com/shorts/xzR5wsb7Ffo
Накратко: там където свършват цените на Горенье, започват на други марки и модели. Не казвам, че са ниски цените, напротив, но такава е реалността на пазара и тя не зависи от теб и мен! Този факт, обаче, не е случаен и е свързан с качеството на вложените материали и конструирането на машината.

Благодаря ти за информацията и отделеното време . Понеже каза ,че горението било бавно сега сравнявам времената на двете предложени от теб Електролукс и Горението и ето резултатите :
Електролукс : Времетраене на програмата ‘на стандартната програма за памук при
пълно зареждане в минути 219
Горение: Време на стандартна програма памук при пълно (Tdry)  [min]   215

Относно клипчето и аз намерих подобни клипчета за сушилни Бош от класа им към 2000 лв. , така че да наистина е смущаващо само за 8 месеца да се чува това, но явно не е само при Горение , а и при доста по-скъпи модели има подобни неща. Но нали всъщност затова и дават по 5г. гаранция в крайна сметка. Друг е въпроса, че да се разправяш със сервизи след няма и година ползване си е извращение Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:20 от andrea18

# 246
Дефект или повреда може да се случи с всеки уред на всяка марка, въобще - с всичко, което е човешка направа. Ама въпросът вече е до честотата и рискът това да се случи (при спазване на указанията за работа и нормална грижа за уреда),  които пък са право пропорционални на вложените материали, конструктивни решения и качество на изработка. Там вече нещата са несравними. 
Всеки има глава на раменете си и може да прецени откъде идват разликите в цените и какво лично него го устройва.
Само ми е странно защо някой пита за препоръка, а като му се даде такава, започва да убеждава и себе си и останалите участници в темата, че видиш ли, няма разлика между Горение и Бош, щото и за Бош имало клипче, ама Горението има плюс пред него, че е по-евтино. Тогава не виждам смисъл да се пита, взема се каквото е наумено и се приключва.

# 247
Дефект или повреда може да се случи с всеки уред на всяка марка, въобще - с всичко, което е човешка направа. Ама въпросът вече е до честотата и рискът това да се случи (при спазване на указанията за работа и нормална грижа за уреда),  които пък са право пропорционални на вложените материали, конструктивни решения и качество на изработка. Там вече нещата са несравними.  
Всеки има глава на раменете си и може да прецени откъде идват разликите в цените и какво лично него го устройва.
Само ми е странно защо някой пита за препоръка, а като му се даде такава, започва да убеждава и себе си и останалите участници в темата, че видиш ли, няма разлика между Горение и Бош, щото и за Бош имало клипче, ама Горението има плюс пред него, че е по-евтино. Тогава не виждам смисъл да се пита, взема се каквото е наумено и се приключва.

Точно защото имам глава на раменете си и мога да гледам, мисля, сравнявам и разсъждавам и правя анализ на предложените продукти и на харесаните от мен. Също така трябва да ви кажа ,че за Бош, Електролукс и АЕГ има много повече критични коментари и клипчета ,от колкото за това Горение. И не смятам ,че ценовата ралзика идва само от много по-качествените вложени материали, защото съм в друг бизнес и много добре знам как се формулират цените, като в много случаи изобщо пряко не се влияят от вложени материали и труд , а от други фактори Wink Позволете ми да не съм като зомбинарана и щом масата казва Бош или Аег , значи те са върха на сладоледа нали ! Питането за препоръка е сондиране на мнения и най-вече от такива ,които имат и ползват конкретните уреди, а иначе и аз влизам и сравнявам характеристиките и показателите на уредите.

# 248
Също така трябва да ви кажа ,че за Бош, Електролукс и АЕГ има много повече критични коментари и клипчета ,от колкото за това Горение.

Нормално,  вероятно се купуват повече.

# 249
Цените не се формулират, а се формират и е нормално в тях да се включва и печалба, както и разходите за материали и труд, които вероятно са значително по-високи при производители като Бош, АЕГ, Миле и прочие. Те пък не са станали утвърдени и водещи производители пред други ей така, на гола поляна и името им е дошло именно от качеството на продуктите, а не защото някоя домакиня се е събудила и е решила да си купи Бош (да речем), вместо Беко при равни параметри и качество на изпълнение.
Виждам, че си имате ясно изразена позиция за различните марки и качествата им, при което положение наистина не виждам какви мнения сондирате и коментирате, при това нападателно, просто нямате нужда от тях.

# 250
Дефект или повреда може да се случи с всеки уред на всяка марка, въобще - с всичко, което е човешка направа. Ама въпросът вече е до честотата и рискът това да се случи (при спазване на указанията за работа и нормална грижа за уреда),  които пък са право пропорционални на вложените материали, конструктивни решения и качество на изработка. Там вече нещата са несравними.  

Точно защото имам глава на раменете си и мога да гледам, мисля, сравнявам и разсъждавам и правя анализ на предложените продукти и на харесаните от мен. Също така трябва да ви кажа ,че за Бош, Електролукс и АЕГ има много повече критични коментари и клипчета ,от колкото за това Горение. И не смятам ,че ценовата ралзика идва само от много по-качествените вложени материали, защото съм в друг бизнес и много добре знам как се формулират цените, като в много случаи изобщо пряко не се влияят от вложени материали и труд , а от други фактори Wink Позволете ми да не съм като зомбинарана и щом масата казва Бош или Аег , значи те са върха на сладоледа нали ! Питането за препоръка е сондиране на мнения и най-вече от такива ,които имат и ползват конкретните уреди, а иначе и аз влизам и сравнявам характеристиките и показателите на уредите.
andrea18, какъв анализ се опитвате да представите? Ако е сравнителен, то той се прави при равни други условия. /тук включете и компетентност за материали/
При вас не открих константи и променливи. Ако търсите най-евтин спрямо други,то дайте дерминанти.
След като никой не пише, че ползва СМ на Gorenje след придобиването и от Hisense, няма да получите отговор.
Включете и това, че придобиването на една марка от друг често включва и ⬇️ в търсенето.
Може ли да ми дадете мнение за тези 2 машини и защо разликата в цената е 530 CHF

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 13:01 от niljaniljo

# 251
Спряхме се на Милето с плътната врата, но не можем да го поръчаме докато не измислим какво ще правим с водомерите, които ще останат без достъп като сложим сушилнята върху пералнята. Всички варианти са кофти и не знам какво да правим. Мислех, че дистанционни водомери ни решават проблема, но се оказа, че веднъж годишно трябва да пускаме служител на Софийска вода да ги види...

# 252
Сушилните са леки.
Веднъж годишно ще я сваляте, ако съвсем няма друго място в дома ви за тези уреди.

Тъкмо ще използвате свалянето на сушилнята да почистите и под пералнята, че прах се трупа.

# 253
Е, има място в спалнята, в хола Smile Ама не си я представям там.
Май ще трябва да изместим ревизионния отвор, защото и на нас ни трябва достъп до крановете, за да може превключваме към топлата вода от бойлера при нужда. Така се бях настроила.... Виждам го като едно доста дълго отлагане.

# 254
Защо да не може да я поръчате, Барбалена? Дори и да трябва разместване или някакви корекции по разположението на водомерите, поръчаното не пречи, през това време дори временно може да си работи другаде (поне вода не иска, само ток), а вие ще имате стимул да го измислите достатъчно бързо във времето, ако действително се налага Simple Smile
Аз така позиционирах сушилнята в селската къща в друго помещение, не където е трайно предвидено. Освободих половината килер (той е 4 кв.м, достатъчен е) от един скрин и стелаж и там я настаних - работи си, аз съм доволна, пък когато направим мокрото помещение до банята, ще я преместя. Малко се затрудних и сгъчках някои неща не на мястото им засега, че там ходим рядко и не успявам да организирам добре всичко,  обаче пък не ми се иска да губя време в чакане и да търпя още неудобствата от простиране през мокрите и студени сезони. Родих се и не съжалявам, че я взех преди да съм готова с предвиденото помещение.

Общи условия

Активация на акаунт