Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 259
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте , а някой има ли наблюдение и отзиви от сушилня LG.
https://перални.бг/produkt/%d1%81%d1%83%d1%88%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d1%8f-lg-rh90v9av2n/.
Като функции и екстри , поне по описанието бие Бош 6та/ а и 8ма серия , но се страхувам да взема и да разбера ,защо всички препоръчват Бош и АЕГ, ..

# 46
Тук имаше потребителки, които бяха доволни. Не помня кои бяха и дали е за този модел....
Не знам, обаче, до каква степен самопочистването на кондензатора е добро.

# 47
Здравейте
Най-накрая и аз си купих днес първата сушилня.
Дано съм уцелила на хубава.
Но съм чела,че я препоръчвате😊

# 48
  • Велики Преслав
Аз съм с LG. Уникална сушилня. Компресора е мощен, фреона е голямо количество, барабана е огромен и е като първите модели silent drum(може и да не го пиша правилно мързи ме да сверявам) на Миле самия той е облицован външно във вата и още един пласт ламарина, там където не контактува с ролки или ремък. Когато ползвам топли разликата в това как туптяха в нея е огромна за разлика да речем в Сименса. Мотора на барабана е много мощен и тих. Програмите са страхотни.
Нещо, което ми харесва. Има две функции. “Time” и “Energy” -първото е бързо сушене другото е оптимално. Когато я дам на бързо сушене вдига 1000 вата и загрява много бързо. Когато суши на функция оптимално къта някъде на 450-500 вата.
За пример, 8 кг хавлии ми ги изсушава за 2 ч и 15-20 минути на функция бързо, като са изцентрофугирани на 1200 оборота. Ежедневните дрехи на микс ми ги суши за около 1:40ч

Инсталирах си приложението. Много е удобно, показва ти колко часа ще приключи и те известява на всяко приключване. Можеш да си измисляш програми и да следиш потребление.
Друго което ми харесва е, че ако трябва да удължи времето, вдига и оборотите на компресора и от там и температурата и изсушава много по бързо, вместо само да удължава. Ако е на Енерджи, не вдига обороти удължава на няколко пъти.

Относно почистването, няма как да ви дам твърдо мнение.  Свързал съм я да хвърля в канала. Чашката в която хвърля има като мрежичка и един път отварях имаше мъхчета по нея, значи се е чистила.

В резюме, наистина ЛГ ми се издигат все повече и повече в очите
-тиха (наистина много тиха)
-бързо суши
-много програми
-хубава програма за вълна  и много други.

# 49
  • Варна
Благодаря Ви. Това отговори на всичките ми зададени и незададен въпроси. Имаме пералня ЛГ , от която сме си доволни и се поинтересувахме за сушилня ЛГ. Даже звъняхме на някаквъв консултант по продажби на ЛГ и той сподели суперлативи за сушилнята за която умуваме , но на доста въпроси не можа да ни отговори , а пък и все пак едно е мнението на човек ползвал уреда и друго на консултант, който това му е работа - да си продава стоката.
Например там където ще я слагаме , в мазата /живеем в къща / не ми е проблем шумна/безшумна, но ел,мрежата ми е стара , не сме я подменяли ..и това колко вата ще харчи .. ми е важно , от гледна точка да издържат кабелите на инсталацията.. а той /консултанта не можа да каже -нищо.

# 50
Здравейте, може ли да ми препоръчате сушилня на Електролукс, тъй като много се изгубих в моделите им? Като цяло ми е важно дрехите да излизат възможно най-несмачкани и времето за сушене да е сравнително бързо. Бих искала да е до 1,500 лв по възможност.

Благодаря предварително!

# 51
Здравейте, може ли да ми препоръчате сушилня на Електролукс, тъй като много се изгубих в моделите им? Като цяло ми е важно дрехите да излизат възможно най-несмачкани и времето за сушене да е сравнително бързо. Бих искала да е до 1,500 лв по възможност.

Благодаря предварително!
https://zora.bg/product/ew8h358s-1

# 52
Мога ли да сложа мокрите дрехи в сушилнята и да и задам за по-късно отложен старт?

# 53
Можеш. Нали за това има отложен старт.

# 54
И друго да питам,мога ли да пусна заедно хавлии с чаршафи на програма за чаршафи или тях на тази за памук?

# 55
  • Велики Преслав
Аз по-често пускам заедно чаршафи и хавлии заедно. Чаршавите са дебели и са чист памук.

# 56
На програма памук или за чаршафи?
А якета на коя се пускат-имам за завивки(duvet),outdoor?

# 57
На програма памук или за чаршафи?
А якета на коя се пускат-имам за завивки(duvet),outdoor?
Якетата на outdoor.
Относно чаршафи и кърпи: зависи колко са и колко са големи. Ако има някакви малки кърпи, могат да се наврат на топки из чаршафите и да стоят мокри, а сушилнята да върти ли върти....

# 58
  • Пловдив
Здравейте! От много време искам да си взема сушилня. Изчетох предишната тема и съвсем се обърках. Искам да си взема сушилня АЕГ. Имам пералня на същата марка - 9 кг. Бих желала и сушилнята да бъде 9 кг. Гледах от сайта на АЕГ, сравнявах и пак не мога да реша. Дрехите са памучни, синтетика, връхни якета (изкуствена материя), работни униформи (идея си нямам каква материя са, може би нещо изкуствено), вълна имам няколко одеяла само, олекотени завивки (имам и памучни и смесени). Спряла съм се на няколко модела, като съм гледала и програмите (поне на тези, които ги пишеше).
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR939I4CE/p/652308 Тази е 9 кг и с най-много програми - някаква бърза, пухени якета и олекотени завивки. Като цена е най-скъпата - 2000 лв в Технополис.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR839P4CE/p/651352 На тази не мога да открия какви са и програмите. 9 кг е. Цена - 1850 лв в Технополис.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR819P4E/p/651302 Тази също е 9 кг. Има по-малко програми, в сравнение с първата - липсват бързата, пухени якета и олекотени завивки. Цена в Технополис - 1400 лв. Някаква по-специална програма ли е олекотени завивки? Примерно те не могат ли да се сушат на памук?
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR818A4E/p/651314 Тази вече е 8 кг. Цена в Технополис - 1600 лв.
Ще се взима на изплащане, няма голяма разлика в цените на първите две сушилни. Не знам дали е по-добре да е 9 кг, а не 8 кг. За другите неща в продуктовия фиш не съм много наясно.
Ще помоля за вашето мнение за една от тези 4 сушилни - коя е по-добрата в сравнение цена/качество. Благодаря на всички, които ще се включат с мнение!

# 59
  • Велики Преслав
Всичките са хубави. Все с едни същи термопомпи са. Разликата идва от програмите и серията. Хубаво обаче е, щом пералнята е 9кг и сушилнята да е толкова поне.

Общи условия

Активация на акаунт