Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 629
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Никога сушилня не ми е сеивала дрехи. Ако съм имала нещо свито, то проблемът е бил в мен- я дреха, която не бива да се суши в сушилня, я неправилна програма.

# 526
И моите две не свиват - едната е комби,  самостоятелната - АЕГ. Действително трябва внимателно да се преценява програмата, а отделно са от значение (съществено при това) съставът и качеството на тъканите, тук включвам и кроене и ушиване (за да не се деформират, усукват и т.н). Според мен даже може повече да зависи от тъканите, а не от сушилнята, но тук не съм категорична, защото освен сегашните две, други не съм ползвала. Забелязвам, че памучни материи с различна оплетка (не знам така ли се казва) реагират различно - имам дамско бельо от памук на една марка (не я помня сега, италианска), което леко се свива при пране, но при гладене се възстановява, останалото не реагира, а е все памук. Възможно е да има и други разлики в обработката на тъканта, но няма как да ги знам.   

# 527
Дрехи, съдържащи еластан  също не е добре да се сушат в сушилня - развалят се, но не от първо, а от системно сушене. Например дънки - преразтягат се на произволни места - най- често около ханша, бедрата, коленете.

# 528
  • на Мелмак
Знам, девойки, знам за качеството.
Купувам такива дрехи. Поне по цените трябва да са качествени. Но се свиват с 1-1.5 см. Освен ако не ги изкарам полумокри,което не ми е опция.

# 529
Знам, девойки, знам за качеството.
Купувам такива дрехи. Поне по цените трябва да са качествени. Но се свиват с 1-1.5 см. Освен ако не ги изкарам полумокри,което не ми е опция.

Aз даже нямам истинска сушилня, а комби, и пак ми е свила две блузи на кръст, които си бяха явно некачествени. Просто не проумявам за какво редовно свиване става дума. А суша почти всичко под строй, най-вече на памук.

# 530
  • на Мелмак
И аз имам комби, което е оплювано тук, но нищо не ми е свило. Затова и попитах.

# 531
И аз имам комби, което е оплювано тук, но нищо не ми е свило. Затова и попитах.
Момичета, наистина ли Милето не свива?
Ей сега пак се разправяхме с ММ за дрехите му, не иска да ги слагам в сушилнята, че му се свиват. Сименс е моята. Ако не свива, директно да я взема?
Или друга? Нямям ограничения в бюджета. Моля, предложете ми Simple Smile
Е, как така?
Последно — свиват ли се или не се свиват 🤷🏼

# 532
  • на Мелмак
У нас имам два отделни уреда, сушилнята е Сименс, в друг имот имам ЛГ, комби и то слим. Верно рядко го ползвам, защото ходим един, два пъти месечно, може и на два месеца веднъж, но там нямам свити дрехи. Ако сложа повече, излизат намачкани.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 08:15 от etty775

# 533
Здравейте! Може ли мнение за този уред, още по-добре, ако някой я има същата. Сегашната ми свива дрехите и то доста. Знам, че трябва да се гледа етикет/материя, но ако трябва да спазвам това правило, означава, че нищо не трябва да суша в нея. Дори и дрехи, които имат символ за сушене в сушилня също се свиват.

# 534
У нас имам два отделни уреда, сушилнята е Сименс, в друг имот имам ЛГ, комби и то слим. Верно рядко го ползвам, защото ходим един, два пъти месечно, може и на два месеца веднъж, но там нямам свити дрехи. Ако сложа повече, излизат намачкани.

Нещо, което не се уточни в началото - този Сименс с термопомпа ли е или с реотани?

# 535
...Дори и дрехи, които имат символ за сушене в сушилня също се свиват..
Те и символите за сушене са различни, но и някой трябва да ги гледа 😉

# 536
  • гр. София
Имам Sharp KD-GHB8S7GW2 8kg купувана от магазин с транспортни дефекти 2021г. Досега не ми е свила нищо, освен долнището на една нова пижама на мъж ми. Ползвам я само зимата. Лятото пера вечерта, простирам на балкона и сутринта прибирам. Доволна съм от машината, не съм използвала всички програми. Няма специална програма за сушене на вълнени дрехи, само за освежаване.

# 537
  • на Мелмак
Черна станция - термопомпа.

# 538
Това със свиването на дрехи 🤔 Не знам, доста обширна и сложна тема според мен. Всеки ще даде различно мнение от различния си опит. От година сме със сушилня АЕГ. Първа сушилня ни е. Ползваме предимно програма памук. Средна степен на сушене от три. Не делим дрехи, нито по цвят, нито по материя. Честно да кажа, даже и етикетите не гледаме. Да и дрехите ни не са някакви маркови и за това и не им придиряме толкова Simple Smile За това време през което ползваме сушилнята, едва днес жена ми каза, че има свита дреха. На детето някаква блузка, която струва 3 лв., купена от КиК. Други купени с въпросната и за същата цена, не се свиха. Мои дънки, купувани от някакъв магазин, дънките от типа 2 чифта за левче. Като излязат от сушилнята са леко свити, после като ги облека се нормализира положението. Също така, тези избледняха много от прането. Други дънки, от друг магазин, пак евтини - нямат мърдане при сушене, нито при пране. Памучни чорапи - след сушене са леко свити, но като ги обуя се отпускат. Блузи с високо съдържание на памук. Не знам какви са примесите - ако имам свита, свива се още в пералнята. Сушилнята не я свива повече. Явно най - голямото значение си остава качеството на използваните тъкани, независимо дали говорим за маркови дрехи или не. Сушилнята също е от значение, но съвременните вече са толкова модерни и деликатни, че дори и при неправилно избрана програма може и да няма проблеми с дрехите. Разбира се тук изключвам вълна коприна и подобни изключително деликатни материи. Говоря за масовките Simple Smile

# 539
  • на Мелмак
Да, с термопомпа,  самопочистваща се, от което аз съм доволна. Тук това също не се тачи много, за разлика от преди 7-8г,когато ми беше препоръчана пак от тази тема.
Да, колкото потребители, толкова мнения. Мен не ми пречи, че ми се свиват малко, но ММ се дразни. Имам приятелка с Миле, втора употреба, дали не беше и без термопомпа, много е доволна, нищо не ѝ се свива.
Затова и тук питам пак, все пак повече потребители има на тази марка.
Не мога да взема например едно Миле, едно АЕГ, да ги пробвам, да видя от дрехи ли е, от предпанелното устройство ли е, от машината ли е? Ако са обувки/дрехи - мериш, ходиш, връщаш, оставяш. Тук не е така.
Радвам се на коментари от първо лице, сушилня ползвам почти всеки ден, не помня от колко години, но са примерно 7-8.

Общи условия

Активация на акаунт