Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Да, факторите са много, а комбинациите от тях са още повече.
Като купувам нови дрехи, първия път ги пера на 30 градуса и суша на простора/закачалка. Така виждам с що за стока съм се сдобила Simple Smile
После си карам както си знам -по-високи градуси на пране и сушилня.

# 541

Може ли мнение за тази сушилня?

# 542
Здравейте хора, купихме си сушилня АEG серия 8000 и днес я ползвам за първи път. Пуснах да се суши бельото на ММ на програма "памук". Имам чувството, че ластиците на слиповете са леко влажни, пуснах ги на същата програма втори път, но сушилнята не счита за нужно да ги суши повече и се изключи. Къде бъркам?

# 543
Здравейте хора, купихме си сушилня АEG серия 8000 и днес я ползвам за първи път. Пуснах да се суши бельото на ММ на програма "памук". Имам чувството, че ластиците на слиповете са леко влажни, пуснах ги на същата програма втори път, но сушилнята не счита за нужно да ги суши повече и се изключи. Къде бъркам?
Може да ги пуснеш за време (напр. още половин час) или на "екстра сухо", а не на "гардероб", ако остава влажно някъде. При мен така остава на някои дрехи, когато суша на комбито, но на самостоятелната (АЕГ) не съм забелязала подобно нещо.

# 544

Ако искате мнение, давате на хората линк към модела. Не можем да гадаем  коя е….
На мен ми прилича на нещо като  уред от телешопите.

# 545
Пуснете другият път на Памук, обаче на степен Слънце, а не на гардероб и няма да има проблеми.
Аз всичко суша така и нямам пресушени или свити дрехи.

# 546
Mimkass9685 - сушилнята на ариели е с термопомпа, не е еднодневка. Има 3 години гаранция. доста пъти съм имал случаи продукти на по-неизвестни марки изкарват повече време от уж реномирани. Купувал съм различни продукти на ариели и съм бил доволен

# 547
  • София
Скрит текст:

Много е трудно да се даде обосновано мнение за уред, за който не се знае от кого е произведен. Ариели е марка на магазини Техмарт, които само продават уреди, а не ги произвеждат. Както много други фирми и търговци, те поръчват от турски и китайски производители серии уреди, брандирани с тази марка. В такива случаи човек няма как да знае каква точно техника има вътре в машината, но пък може да бъде сигурен, че не е най-добрата, поради простата причина, че добрата техника струва доста повече.

Mimkass9685 - сушилнята на ариели е с термопомпа, не е еднодневка. Има 3 години гаранция. доста пъти съм имал случаи продукти на по-неизвестни марки изкарват повече време от уж реномирани. Купувал съм различни продукти на ариели и съм бил доволен

Да, моделът е с термопомпа и точно затова може да се нарече „еднодневка“. Термопомпената система е доста по-скъпа от обикновения реотан, така че всяка термопомпена сушилня за тези пари може да се нарече „еднодневка“, без значение дали е Ариели или друга марка.

Работата на термопомпената сушилнята е силно зависима от малки технически детайли, които в евтините машини по правило не са изпипани. Просто защото ако се изпипат, няма как цената да остане ниска. На цената на тези евтини сушилни се продават машини Miele втора употреба и има кой да ги купува.

И аз съм ползвала различни продукти Ариели, някои стават, други - не. Правени са от различни производители, съответно качеството на единия не говори нищо за качеството на другия.

3-годишната гаранция не променя качеството на уреда и не му пречи да ти къса нервите, което е по-големият минус на евтините уреди, отколкото рискът да се счупят. Освен това, АЕГ и Бош в момента са с 5-годишна гаранция.

Ако пък приемем, че гаранцията оправдава цената, т.е. купуваш с идеята машината да изкара гаранционния срок, след което да я смениш, тогава може нещата да се погледнат и така:

- Ариели за 650 лв. с гаранция 3 г. = ~220 лв. годишно
- Бош за 1099 лв. с гаранция 5 г. = пак ~220 лв. годишно

Офертата е от същия магазин, ето: https://techmart.bg/sushilnq-bosch-wth83256by

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 12:38 от Vilemina

# 548
Дали  харесваме или не,  Arrielli е субективно и Arielli е персонален бранд на Magnum-D LTD, които са на българският пазар от 1995 година и са официален вносител на черна и бяла техника с марка MIDEA.
Моделът е нсй-вероятно със старият хладилен агент  както и посочения Bosch. Като Енергиен етикет и двата са А++
Една "братовчедка" на "Arielli" за пазар в САЩ.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 15:32 от niljaniljo

# 549
Съгласен съм с горното мнение, че Ариели не е марка  на техмарт предлагат се например и в метро. И още нещо за технологии :  Сушилнята с термопомпа се отличава със своята енергийна ефективност и страхотни резултати от сушене. Типичната кондензационна сушилня изсушава дрехите по-бързо от модела с термопомпа, но консумира много повече енергия.  По-скъпи са сушилните с термопомпа и се водят по-висок клас. Не бъркайте технологиите.
И са с прилично качество, да не кажа отлично. Имам на Беко турска с термопомпа ( то държах да не е кондензации на от ниския клас) и 4 години си е перфектна.
Мое мнение, а и на един познат техник: втората употреба си е втора употреба

# 550
  • София
Съгласен съм с горното мнение, че Ариели не е марка  на техмарт предлагат се например и в метро.

Да, и аз съм съгласна, че не е точно на Техмарт, а на фирма Магнум-Д, която е собственик на магазините Техмарт. Информацията е публична и достъпна, включително на сайта techmart.bg, собственост на същата фирма. По-горе се изразих кратко, защото не това беше темата.

По-скъпи са сушилните с термопомпа и се водят по-висок клас. Не бъркайте технологиите.

Не бъркам, нали и аз това казвам: по-скъпи са. Съответно, когато нещо скъпо се предлага евтино, човек би трябвало да се замисли защо и как така. Отговорът го дадох по-горе - спестено е. Ако не беше спестено, цената щеше да е х2, колкото е не само на АЕГ и Бош, ами и на китайските Haier, а дори и на някои модели Беко.

Така е. И точно по тази причина сушилни, които са по 3000 лв като нови, се продават за по 600-700 лв, т.е. четири пъти по-евтино. Използвах този пример, за да подчертая, че нова сушилня за 650 лв е евтина сушилня и съответно не е същата като скъпата сушилня, дори не е същата като среден клас сушилня. Мисля, че дамата, която зададе въпроса, ме разбра.

# 551
Привет на всички опитни и знаещи. Попрпочетох много по темите, но честно казано тотално се омотах, затова ще помоля за опит и примери. Досега не съм ползвала сушилня,, защото  имам две прекрасни южни големи тераси.
Ще трябва да обзавеждам нов апартамент, където има  помещение   в което ще настаня пералня и сушилня.
С кой комбиниран уред ще направя отличен избор / моля за линкове с модели/,, приемам и съвети за отделни уреди, отново придружени с примери.
И още нещо за което се замислям. Има ли, изобщо предлагат ли се такива поставки при които уредите са един над друг?
Предварително благодаря на всеки,, който ще отдели от времето си, за да отговори на питанията ми.

# 552
Евтините сушилни/за кого/ към момента са  с намаления и в разпродажба, поради смяна ЕЕтикет. Всички неразпродадени, няма да могат да се предлагат в търговската мрежа след определената дата и гратисен период няма да има както при пералните и др от групата. Форсмажорните обстоятелства тогава, наложиха споменатия период.
Гаранцията на Midea е 3 години и на други географски пазари.

https://mideahomes.co.nz/collections/dryer?srsltid=AfmBOoptgCP6R … anEwN9ednXQDgHoKH
В много случаи изборът на купувача не съвпада с това, което друг е детерминирал.
Конкретиката винаги е за предпочитане. Краткия ви отговор в случая беше подвеждащ.

Пролетно цвете, да предлагат се основи/бази, но трябва да са съобразени с товароподемността на машината и собственото и тегло.
В повечето случаи, марката има собствени.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 19:49 от niljaniljo

# 553
Съгласен съм с горното мнение, че Ариели не е марка  на техмарт предлагат се например и в метро. И още нещо за технологии :  Сушилнята с термопомпа се отличава със своята енергийна ефективност и страхотни резултати от сушене. Типичната кондензационна сушилня изсушава дрехите по-бързо от модела с термопомпа, но консумира много повече енергия.  По-скъпи са сушилните с термопомпа и се водят по-висок клас. Не бъркайте технологиите.
И са с прилично качество, да не кажа отлично. Имам на Беко турска с термопомпа ( то държах да не е кондензации на от ниския клас) и 4 години си е перфектна.
Дс не казвате, че термопомпените сушилни не са кондензационни?

Ариели се продава и в Гърция.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 14:41 от petiaivanov

# 554
Здравейте, момичета, моля да ми препоръчате сушилня, която да не мачка дрешките и да не им убива хубавия аромат от препарата. Разбрах, че трябва да е с термо помпа. Никога не съм имала сушилня и нямам никакъв опит. Аааа и да не ги смалява 🤣
Прочината да си вземем сушилня е появата на нов член на семейството 🤗 Имаме и домашен любимец.

Общи условия

Активация на акаунт