Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 586
  • 736
  •   2
Отговори
# 585
niljaniljo, много ти благодаря 🤗
Черна станция, всеки с разбиранията си, аз не мога да нося дрехи, които не ухаят на свежест, на чистота, да имат поне лек деликатен аромат. Дори и със сапуните от едно време пак си миришеха на "чисто". А в 21ви век да облека уж изпрана дреха и да не мирише на нищо.....Иначе не бих използвала специални ароматизатори и омекотители за сушилня. Просто искам дрехите да миришат на хубаво след като ги изкарам от сушилнята.
ПП аромата на дрехите след пране не е от това, че не са изплакнати, много добре си ги плакне пералнята 😅 зависи какви ароматизатори са използвали производителите.
Търси причината в "олекотената" форма на производство и внос на ППрепарати. Покупките на същите с"нос", за сметка на качество на перилни агенти. Деиндустриализацията и окрупняването.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 18:17 от niljaniljo

# 586
Дрехите след сушилня и без омекотител си миришат на чисто, не знам защо Кактус реши, че не миришат на нищо. Само я няма онази агресивна миризма на омекотител дето после се смесва с парфюма ти и става манджа с грозде. Когато сушах на простор и ползвах омекотител се е случвало да хвърлям цели шишета от чийто аромат съм получавала стомашни позиви. А каква гняс се събира от него по маншона на пералнята...и не само там 🤐
100човека - 100мнения.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 20:59 от •mimoza•

# 587
•mimoza•, благодаря 😊 Останах с впечатление, че след сушилня дрехите не миришат на нищо, което мен не ме устройва. Някои се оплакват, че даже миришат лошо. Аз искам да си миришат съвсем деликатно на препарата за пране, който използвам. Пак ще се повторя, че не всички омекотители повреждат перални/сушилни. Всичко зависи от състава. Естествено, ако ползвам сушилня, няма да имам нужда от такъв, само ако простирам на простор. Аз никога не съм използвала агресивно миришещи препарати.
ПП И да, дрехите не миришат от това, че не са изплакнати, а от вложения вътре парфюм. Наистина някои препарати са изключително тежки, въпрос на вкус и поносимост.

# 588
Тук не мога да се съглася..с последното изречение -мирише защото не е отстранено/изплакнато.
Парфюм върху дрехата...като я изпереш - нали се маха аромата му? За да стои и след като е прана...значи не е изпрана добре дрехата?
И с омекогителя е така...неслучайно се взема с последнато плакнене...с идеята да се задържи върху прането ...

# 589
До потребителката, която питаше за аромати и т.н. Ние от година ползваме сушилня. От както сме с нея, спряхме да ползваме омекотител. Сега дрехите излизат от сушилнята по меки, отколкото преди, когато перяхме с омекотител и слушахме на простора. Не ползваме някакви топки или допълнителни неща в сушилнята. Първоначално ползвахме ароматизатор за сушилня, но вече спряхме. В момента перем с прахообразен перилен препарат на Ариел. Дрехите излизат от пералнята с много лека миризма на перилен препарат. Дори и след допълнително изплакване, ако се е наложило такова, ако съм предозирал препарата и при последната центрофуга съм забелязал остатъчна пяна. Сега след сушилнята, дрехите ухаят мноооого леко на перилен препарат. Достатъчно е свежо според нашите критерии. И при нас водата е доста твърда. Споделям скромния опит, който имаме от краткото ни съжителство със СМ Simple Smile
Вече вие можете с времето да пробвате различни варианти и ще намерите най - удачния за вас. Има доста опции за ароматизиране на дрехите.
ПП В момента жена ми е бременна и дори само от тази толкова лека миризма започва да и се гади 😂

# 590
  • до най-прекрасния мъж
Само с Ариел дрехите ми имат лек аромат, ако не ползвам омекотител. Също и с един течен Персил за бяло, който ползвах миналото лято. С други препарати за пране не миришат на абсолютно нищо още след излизане от пералнята, въпреки че преди това праховете си имат аромат. Ползвам сушилнята целогодишно вече повече от 6 години. Чистена е веднъж, миналата есен, нищо фрапантно не е излязло, нито се е задръствала, нито е удължавала цикъла на сушене. ММ реши, че иска да я отворят с един приятел и я почистиха.
Аз ползвам Ленор и Коколино/Юмош от паралелен внос. С тях дрехите ми имат приятен и лек аромат след сушилнята. И аз не мога да нося дрехи, които не миришат на свежо. За детето не ползвах до скоро никакъв омекотител, от месец някъде започнах да добавям по мъничко и към нейните дрехи, които все още пера отделно, макар и вече с нашите прахове (детето е на 3.4 г почти). С АЕГ 8000 съм, но е стар модел и не знам дали вече се предлага.

# 591
Г.Писаров, точно това ми трябва 😊 Дрехите да са с приятен много лек аромат и да са мекички. С каква сушилня сте? Аз не използвам агресивни препарати и основно са ми внос. Аз съм в деветия месец и също не понасям силни аромати.
blue.angel, много ти благодаря за отива 🤗
Teta, имала съм маркови парфюми, които и след пране не се маха аромата, ако съм пуснала на по-ниски градуси. Не, не е от това, че не са изплакнати. Налагало се е и на ръка да пера, дори и 100 пъти да изплакна, пак ще има лек аромат. Все пак самият препарат за пране си мирише и целта на добавения аромат е дрехите да миришат леко и приятно след изпиране.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 23:05 от Kactus

# 592
С АЕГ 8 ма серия сме.

# 593
Kactus, някои модели на Миле имат предвидено място на филтъра, в което се поставя ароматизатор. Ползвала съм трите броя безплатни, които дойдоха със СМ. Прането ухае много приятно, но свършват страшно бързо  и по мое мнение не излиза изгодно използването им/за 25 лв./бр./. Аз също само при пране с Ариел усещам лек мирис на препарата след сушене. С останалите препарати  за пране няма мирис.

# 594
От Ариел за бяло по дрехите остава аромат точно на чисто пране, поне на мен ми е така.
Омекотител ползвам рядко, но не е имало случай да не се усеща след сушилнята. Даже съм изненадана , че всички споделят това. Най- най- силен аромат обаче оставят перлите на Ленор, ако някои търси този ефект , да пробва.

# 595

Този ленор е хубав и миризлив за феновете на течните препарати.

# 596
Здравейте,

Моля за мнение за тези уреди:
1. https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR818A4E/p/651314
2.https://zora.bg/product/tr83m8p4e
3.https://www.technomarket.bg/sushilni/aeg-tr939m6ce-09213777
4.https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR819P4E/p/ … ab=descriptionTab

Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 12:26 от ziliana

# 597
Г.Писаров, точно това ми трябва 😊 Дрехите да са с приятен много лек аромат и да са мекички.
Скрит текст:
С каква сушилня сте? Аз не използвам агресивни препарати и основно са ми внос. Аз съм в деветия месец и също не понасям силни аромати.
blue.angel, много ти благодаря за отива 🤗
Teta, имала съм маркови парфюми, които и след пране не се маха аромата, ако съм пуснала на по-ниски градуси. Не, не е от това, че не са изплакнати. Налагало се е и на ръка да пера, дори и 100 пъти да изплакна, пак ще има лек аромат. Все пак самият препарат за пране си мирише и целта на добавения аромат е дрехите да миришат леко и приятно след изпиране.
Не  е по темата, но понеже тук стана въпрос, да кажа че вчера купих един омекотител на Tesori D'Oriente-сиво шише. Той ми замириса най-леко измежду всички други на марката. Използвам само за едни спортни фланелки на мъжа ми и едно шише се точи по две години. Слагам по съвсем мъничко, защото иначе се наелектризират в сушилнята. Излязоха с лек аромат от сушилнята.
На други неща/материи не слагам и нямам представа как ще е.

# 598
  • Пловдив
Tesori d"oriente оставя аромат след сушилня,а сивото шише е с аромат на бял мускус.

# 599
Преди години, когато ползвах омекотител (син и жълт Ленор), винаги съм имала аромата му след сушене в сушилня.
И двете ползвани от мен сушилни (Горенье и Миле) запазваха аромата.

Общи условия

Активация на акаунт