Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,  набързо се сдобих със
сушилня SAMSUNG DV80T5220AE/S7 КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++, 8.0 kg
Питането ми е дали преизчислява времено сама по време на сушене.
Никога не я зареждам напълно.

Старата ми преизчесляваше, а на  тази  смесената програма е 3часа....
Абсурдно ми е 3 часа да върти едни чорапи, гащи и едно тънко шушляково елече.
В началато е така, но по време на цикъла си го редуцира до доста по-малко време. Има си датчици за влазност и спрямо колко са влажни си редуцира времето.

# 691
Rumbata77, благодаря за отговора.
Страта ми бе така, но леко се ошашках като прочетох отзиви за новата, че е с дълги програми.

Друго което ме притесни, че новите нямат филтър на топлообменика. Тия филтри на вратичката един в друг голяма глупост.

# 692
  • на Мелмак
Не са глупост тези филтри. Вие защо мислите така?

# 693
  • до най-прекрасния мъж
Аз също се питам при добър филтър на вратата какво е притеснителното да липсва такъв пред топлообменника? Моето АЕГ е с двоен филтър на вратата, долу няма. Почиствам топлообменника веднъж на няколко сушенета, преди няколко месеца ММ я отвори с един приятел да я почисти. Каза, че нищо фрапантно е нямало, замърсена е била, но не прекалено. Ползвам си и омекотители, нищо притеснително няма при редовно почистване и поддръжка.

# 694
Здравейте,
Може ли мнение от собствениците на Миеле? Някой има ли проблем с изключително дразнещо ритмично потракване? Често срещан проблем ли е? https://www.youtube.com/watch?v=_Z08tbZ0gB8

Поразрових се в нет-а и има доста такива оплаквания, които идват като резултат от технология на Миеле за датчика за влага, при която карбонови четки се търкат през цялото време с барабана.

От скоро са я променили, но май всички СМ на пазара в момента са със старата.

# 695
Ами не е невъзможно това да е причината. Ако са изтъркани.

ПС..тия дни разглобявахме старата пералня, и точно четките вадихме...та синът ме ограмотява ...и точно това го бях питала-какво става като се изтъркат. Марката е друга...но то е същото.

# 696
Нямам проблем с никакво ритмично потракване на СМ Миле.

# 697
Ами не е невъзможно това да е причината. Ако са изтъркани.

ПС..тия дни разглобявахме старата пералня, и точно четките вадихме...та синът ме ограмотява ...и точно това го бях питала-какво става като се изтъркат. Марката е друга...но то е същото.
Не е същото. Никак даже. При пералнята става въпрос за четките на мотора. Когато те се изтрият, се чува стържене, а не почукване, а ако загасиш лампата, на тъмно ще видиш и  искри.

Моята сушилня Миле е на около 10 години и проблем не съм имала.

# 698
Аз имах такова тракане и на 2те ми сушилни Miele, както и на моя приятелка, да това е фабричен дефект, дори да ги сменят няма гаранция, че няма да започне пак да трака. Това е масов проблем в чуждестранните форуми доста е изписано по въпроса.

# 699
blackjack, при Miele TWF760WP  няма такъв шум., обаче  при Бош  е осезаемо почукването.
blue.angel,  моите СМ също имат добри двойни филтри на вратата, но и третият събира доста прах и се налага често почистване. Мисля, че е по-лесно да чистя филтъра в сравнение с кондензатора.

# 700
Именно... да се чисти топлообменика е по-пипкаво и  рисковано да се огъне.
А за двойният филтър- не мисля, че ще изкара дълго тая пластмаса при толкова огъване при затваряне и отваряне при почистване.

# 701
  • до най-прекрасния мъж
За 6 години съм сменила филтъра веднъж, понеже се закачи на пръстена ми и се раздра мрежата (почиствам мъховете с ръка). Пластмасата е абсолютно здрава и нищо ѝ няма. За ламелите си има гребенчета за по 7-8 лв от китайските сайтове, стават като нови. Въпреки че не мога да кажа, че се кривят при почистване. Аз по-скоро го ползвам за почистване.

# 702
  • на Мелмак
Издръжливи са пластмасите Wink

# 703
# 704
Чорапите на коя програма се сушат?

Общи условия

Активация на акаунт