Термин Март 2025 Тема 3

• 30 972
  • 800
  •   1
Отговори
# 15
При мен също има подуване, но вече ме е страх какво да ям заради киселините. Имам почти от всякаква храна и сутрин след събуждане също.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 13:11 от Bibi85

# 16
[quote author=Flor7 link=topic=1718392.msg49017866#msg4901
Здравейте и от мен мили дами! Включвам се в темата - 27г.с. Термин 17 март с момченце.
Някой да се е насочил към раждане в Майчин дом София?
[/quote

Здравей! Аз съм се насочила живот и здраве към раждане в Майчин дом, с термин 19.03 съм.

Естествено или секцио, имаш ли избран лекар
[/quote
 Мисля , че в  Майчин дом не е толкова масова практика да се избира , ако няма медицински показатели за секцио.  Но при мен вчера видяхме , че се е обърнало и е седалищно , а до 26 с. беше главично. Макар да има време, ако не се обърне пак има предпоставки за секцио. Лекар съм си избрала и ме прие да раждам живот и здраве при него. При д-р Дяволов съм.

# 17
Някой с притеснения относно раждането? С паник атаки съм и не пия медикаменти заради бебчо и колкото повече наближава деня на термина все повече се притеснявам. Мисля какви ли не глупости макар че бременността върви по учебник. Бият ли успокоителни като влезеш да раждаш поне да мине всичко на филм да не го мисли човек.

# 18
Някой с притеснения относно раждането? С паник атаки съм и не пия медикаменти заради бебчо и колкото повече наближава деня на термина все повече се притеснявам. Мисля какви ли не глупости макар че бременността върви по учебник. Бият ли успокоителни като влезеш да раждаш поне да мине всичко на филм да не го мисли човек.

Мисля че всички са притеснени за този момент малко или много. Има още много време гледай да не се фокусираш върху тези мисли Hug
Аз също съм притеснена, бебето е с гръбче надолу, последният път доки каза, че това в "любимата" поза за лекарите. Въпреки това има още много време и се надявам да заеме правилната поза. Освен това при мен първото раждане беше секцио, преносено и без да усетя нито една контракция. Нямах представа дали искам с пълна или със спинална. Преди мен роди жена, която беше с пълна упойка и излизането от нея беше кошмар, жената викаше, изпадаше в различни състояния Абе направо за мен си беше шок и казах, че не искам с пълна. Сложиха ми в гръбнака, не усетих някаква особена болка, сега дори не се сещам да е имало такава. При мен стресът дойде от това, че и двете ми ръце бяха разпънати на страни и вързани. Въпреки това през цялото време до мен беше анестезиоложката, която ме подкрепяше, говореше ми, един вид ме разсейваше. В един момент ми казаха, че ще усетя лек натиск и тогава не съумях да си свия мускулите на корема, изобщо не ми дойде на акъла и ми изкараха въздуха, при което получих изненадваща болка в гърдите и се стреснах, че едва ли не не мога да дишам, помолих да ми отвържат едната ръка, за са разтрия мястото на болката, ама не ми се вързаха Grinning вместо това анестезиоложката потриваше където й кажа докато не премина паник атаката ми, която след секунди забравих, защото чух първото проплакване. Бързо изкъпаха бебето и ми го донесоха вече повито, точно тогава забравих всичко. Възстанових се изключително бързо. Сега си мисля че ако имам възможност да родя естествено бих се "вкарала" и в този филм Grinning
Важното е да си спокойна и да вярваш на екипа, наистина ти пожелавам най-лекото раждане, но каквото и да е, краят си заслужава Hug

# 19
Къде така връзват ръце? Такова нещо не бях чувала.. ужасно.
Аз с първата бременност бях много спокойна, с тази втора сега, също. Нищо не ме напряга, знам, че ще мине и замине, просто някакви процедури минаваш и накрая излиза бебето, никак не го мисля с напрежение.

# 20
Привет и от мен! В 27 г.с. и имам болки в гърба, понякога не мога да спя нощем и трудно си намирам място, но знам, че е нормално. Всички ли вече сте измислили имена? Вкъщи все още не сме.
Имам въпрос относно шарката, тъй като сега е сезон. Племенникът ми е имал контакт със заразено дете в класа му преди 2 седмици и инкубационният период изтича на 26.12, а мислих за Бъдни вечер и Коледа да сме заедно. Вие как се пазите от тези болести? Чета, че след 20 г.с. няма риск за плода, но все пак е желателно да се избягва. Имам малък имунитет към рубеола, за варицела мисля да правя тест също. В компания ли ще празнувате или ще се пазите вкъщи? Исках да се съберем с родителите и сестрите ни, но не знам дали ще се случи. Или аз ли се притеснявам прекалено много, тъй като ММ работи, дъщеря ми е на градина и като цяло и те си имат контакти. 🤔

# 21
Sunshine lady въпреки, че съм раждала нормално два пъти и знам какво ме очаква, честно да ти кажа твоята история ме наплаши малко, а нямаме нужда от това сега Relaxed

Аз пък съм супер спокойна все още, защото все си мисля, че има време. С предните две деца в 7-ми месец имах почти всички неща за бебето. Сега нямам нищо купено все още. Онзи ден поръчах едно одеялце за столче за кола на Jukki, купих си 3 пеленки за повиване и едно гащеризонче, и това е, друго нямам купено.

Трябва да мисля също за лекар, защото моята АГ изражда в болница в друг град и май се отказах от този вариант, защото в тази болница няма неонатология и при евентуален проблем трябва да местят бебето в друга болница. Може би другият месец ще се постресна малко и ще започна подготовката и пазаруването.

Mwansa за първите две деца аз си бях харесала имена и мъжът ми ги хареса. За третото ми предлага някакви безумни имена, които пък аз не харесвам. Накрая каза едно име и аз се съгласих заради значението му. Наскоро обаче ми каза: "Ама ние това име ли избрахме ?" . Но най-вероятно ще бъде то.

Напоследък избягвам да се събираме с хора, защото съм много податлива на вируси и после бавно ми минава. Обикновено на празниците се събираме в свеки с брата на мъжа ми, жена му и децата, но те често ни спестяват, че са "леко болни" и сякаш тази година няма да рискувам.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 15:46 от Bibi85

# 22
  • Варна
Някой забелязвал ли е с напредването на бременността да му се повиши леко кръвното.
До сега поддържах стойности 105, 103, 102 на 62, 64, 63 от този порядък.
От вчера насам го меря 112 и 113 на 66 и 68 и щом два дни е така очаквам тенденцията да се запази. Усещам си и главата по отвеяна затова и го измерих.

# 23
Съжалявам, че е постът ми е породил негативи в някоя от вас Confused не беше това целта. Лично аз колкото повече знам, толкова съм по-спокойна, очевидно сбърках че не писах на личното на дамата, я го изтипосах тук.
Раждала съм в провинцията, не е софийска болницата и беше преди почти 14 години, така че нещата сигурно коренно са се променили от тогава. За мен лично всяка една от вас която е родила нормално ми се струва като герой Heart

# 24
Някой забелязвал ли е с напредването на бременността да му се повиши леко кръвното.
До сега поддържах стойности 105, 103, 102 на 62, 64, 63 от този порядък.
От вчера насам го меря 112 и 113 на 66 и 68 и щом два дни е така очаквам тенденцията да се запази. Усещам си и главата по отвеяна затова и го измерих.

Ок е. Не го мислете. Важното е да не минава 120 на 80

# 25
Sunshine lady аз също не съм от София. И въпреки, че и двата пъти бях без избор на екип преди 13г. и 11 г. отношението беше повече от добре. Сега искам да е с екип, но изборът е между 4-5 лекаря, защото другите израждат във Варна и Балчик. Точно защото съм раждала два пъти нормално и защото очаквам, че може и да се наложи секцио много се притеснявам, защото не знам как протичат нещата там.

# 26
Мен повече ме притеснява пълната упойка. Преди няколко години ми правиха доста сериозна операция, явно упойката е била също сериозна, за да ме държи 5-6часа и после беше ад - една седмица повръщах, докато се изчисти.
Иначе док каза че ще е секцио, за да няма усложнения с бебетата. Така че да забравя идеята за нормално раждане.
Нормата на белтък при бременни била 51-52. Не се гледали нормалните референтни стойности. При бременност били по-ниски.
Гърба и кръста и мен вече доста започнаха да ме болят. Нощите често са безсънни, едва си намирам удобна позиция. Също като останалите почти не ям вечер, защото имам чувството че корема ще ми се пръсне.

За протокола - термин 23/03/25 две момчета Blue Heart Blue Heart До сега качени 10кг, като 5 от тях последния месец.

# 27
  • София
Момичета, аз родих нормално първото си дете и мога да споделя, че няма нищо страшно. Все пак сме в модерни времена, има упойки при нужда и те чувствително намаляват болката.

Мен упойката ме “пусна” малко преди раждането, защото се оказа че разграждам в пъти по бързо от всички нормални хора, но моят случай е 1 на милион.

И въпреки, че бях реално без упойка, по страшен е самият страх. Не е нещо ужасяващо, търпи се и е на периоди, има си пауза да презаредиш с нови сили Wink

Представете си го като тежка серия във фитнеса, една идея повече боли, но минава бързо.

Няма какво да се обърка, имате монитори да Ви следят, имате екип, поне 4 човека, в повечето болници пускат и бащата да Ви подкрепя или разсейва, има медикаменти да помагат.

Всичко е под контрол и то на хора с опит.
Мислете, че всичко ще бъде наред, и ще се случи.

Ако си имате някакви ритуали, късметлийски неща, ароматни масла за подкрепа, или любим спомен, фокусирайте се над него. Слушайте си лекарят, те дават точни инструкции, и всичко ще се подреди.

Аз бях голямо шубе като по-малка, но по време на раждането ми дойде някакъв кураж и сила, и всичко мина много бързо. Природата си знае работата.

P.S. Три часа след раждането ме пуснаха да се изкъпя, изписаха ни след 3 нощувки, а на следващият уикенд бабите ни пуснаха да се оттърсим и да идем на кино за два часа.

Различно е усещането, някак си порастваш и добиваш сили по време на раждане.

# 28
Моето кръвно също се покачва, преди беше около 110/70 и малко, сега все по-често 120/80 или много близо до това. Питах АГ, дали е от желязото и евентуално по-високия хемоглобин, отговори, че нямало зависимост. Аз за друга причина не се сетих.

# 29
  • Варна
Тъкмо.щях да отварям листовката на феро фолгамата, да видя да не се покачва кръвното от желязото. То това е различното което приемам от известно време и другото е фраксипарина.

Общи условия

Активация на акаунт