Термин Март 2025 Тема 3

• 30 970
  • 800
  •   1
Отговори
# 45
И мен ме боли един зъб, аз последно ходих на 04.07 още преди да разбера за почистване на зъбен камък и не казаха за нови кариеси за оправяне, но аз си усещам как нещата и там ще се пропукат, че ми е слабо място. Очаквах някак по-към 09 месец да става трудно, а сега с тази болка заради този вероятно прищипан нерв, не знам как още толкова време ще се разбираме, боли ме след разходка, боли ме след седене на едно място, боли при изправяне. Въобще идилия. На своя глава леко си увеличих магнезия с едно хапче магнерот на обяд и диаспорала към 16 и 30. Прочетох, че и млечните пречат на магнезия да се усвои добре. Та, освен с желязото и с него ще се съобразявам кога какво ям.

Бтв, в моите крайности какво може и не може да се яде, бях прочела, че и със сусамът не е хубаво да се прекалява.

Мен малко ме е срам да си празная колко ме е страх от естественото раждане и цялата му продължителност. Но възстановяването след секцио е по-продължително и някак мисълта да съм непълноцнена още три месеца след бремеността - без спорт, без тежко, без да мога да си разходя кучето спокойно, че може да ме дръпне по-рязко, много ми тежи. Въобще тая непълноценност и зависимост много ми тежат в момента. Аз съм от по-еманципираните и "мога и сама" жени, та, някак ако имам право на избор, честно не знам кой вид раждане бих избрала.

# 46
И аз се притеснявам, пия алора, капки глог, мента и валериан и от време на време валидол. Втора бременност ми е, но предишния път даже бях в депресия заради раждането, сега по-леко го давам. Имам едно нормално раждане, но този път почти съм убедена, че искам секцио. Споделих на лекаря и той се изненада, но каза, че има време и не сме коментирали повече. Хич не ми се ще и секцио , ама все някакси трябва да излезе това бебе 😀.

# 47
Термин 24.03 момченце

Да попитам нещо с риск да ме нападнете:expressionless:успяхте ли напълно да спрете цигарите?

# 48
B_vas, не вдигам краката на високо. Това изобщо не се сетих, Благодаря! Ще почна да го правя.
А за секциото - въпреки, че осъзнавам, че си е операция и къде къде по-сериозно възстановяване, не ме е страх. Първа бременност ми е, и може би поради тази причина, не съм с най-правилното решение, ама не го усещам като моето - естественото раждане.
Знам, че ни е заложено естественото раждане, но когато има избор.. Simple Smile и в двата случая всяка жена е герой - за мен. Не се притеснявам да си кажа, че ме е страх от естествено раждане. Страх ме е от чакането, от процеса, от вероятните после разкъсвания (знам, че има жени, които нямат) и да не се възпалят и други Simple Smile

Този петък съм на преглед и ще питам кога се почват тонове. Би трябвало да съм в 29г.с., ама вече така се обърках, че не ги следя особено нещата в коя точно седмица съм.
За последната фетална, до момента нищо не са ми казали дали да я правя. Тя по желание ли е? Или не?

# 49
Момичета, много се притесних... Излязоха ми резултатите от ваг.секрет  - директно копи/пейст:

"Микробиол.- вагин. :
    1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки,
значително сегментоядрени левкоцити,умерено лактобактерии.
     2/ НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА ПАТОГЕННИ БАКТЕРИИ И ГЪБИ."

ясно ми е, че втора точка е ок, но първа ме притеснява, писах на АГ, не знам кога ще ми отговори.... въобще от първото такова изследване постоянно имам епителни клетки, веднъж - преди месец имах ясно изразена клетъчно възпаление, което АГ не направи на проблем, но по мое настояване ми предписа Полижинакс, в чиято листовка пък пишеше че не трябва да се използва по време на бременност... И тук, разчитайки на неохотата с която ми го предписа АГ-то, реших, че ще го ползвам при следващато изследване, ако отново излезе такъв резултат. С други думи не го приложих. Сега излиза този резултат. И подразбрах, че е в следствие от възпаление, но не ми е ясно защо постоянно във всеки резултат има епителни клетки... По време на предната бременност, нямах такива проблеми в тези изследвания....
Някоя от вас била ли е с подобни резултати по време на настоящата или предна бременност?

Допълвам за MmeBovari - и мен ме бе много страх по време на предното раждане. Да, имах и разкъсвания, които обаче много бързо оздравяха. Бях шита без упойка, честно казано не помня болка от тази интервенция. Знам, че ми препоръчаха един от рекламираните спрейове по тв за кожни проблеми, май беше Пантанол - на третия ден ми паднаха конците, а дискомфорта не го усещах след още три дни. Но аз се пазих и от секс през целия първи месец. Всъщност това ми беше едното опасение от естественото раждане - че всичко там ще се промени и на усещене за половинката и на външен вид. При мен нямаше обаче такова нещо и съм доста щастлива че избрах естественото - въпреки, че по време на раждането молех и за секцио и за упойка... Но в реалност след година ( даже още след третия месец) съм забравила и болките и всичко останало...

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 15:47 от Vicky_P

# 50
Аз нямам разкъсвания от първото раждане, но това много зависи от акушерката и като цяло как се развива процеса. За това не означава, че и сега няма да имам. Първия път нямах проблем с нормалното раждане, но сега 5 години по-късно не мисля, че е моето.

# 51
И аз си признавам, че ме е страх от естественото раждане по много причини. Слушала съм много различни неща от приятелки и приятели и усложненията могат да бъдат толкова много и за мен и за бебчето, че не ми се рискува. Не че със секциото няма рискове, но ми се струва по-безопасно за бебето и като цяло контролирано като процес.

# 52
Аз минах последната фетална, бебка вече е 1.4 кг. 29 г.с. малко напред е, не ми се караха за кг 😁, доста шаваше и си смучеше/ближеше ръката. Поуспокоих се💐 Иначе плацентата вече е 1 степен на зрялост, четох, че е нормално. Малко се е вдигнала, на 3-4 см от канала е, все още се води ниска, но можело и естествено раждане. Последните години и аз бях за секцио, страх си ме е от "непредвидените" последствия на естественото или пък да се мъча с часове и накрая пак да ме срежат... но пък, ако нямам предпоставки за секцио, чудя се да настоявам ли... ще видя какво ще каже АГ, предстои ми преглед и при нея🍀
А иначе аз в последно време си имам по няколко стягания на ден, от поне месец са въпреки магнезия, но шийката ми си е същата, с 2 мм по-къса от предната фетална, но това може да си е техническо отклонение, та явно тези БХ на този етап не са й повлияли.❤️

# 53
Сетих се, че някой беше питал и за тоновете. При мен ще започнат от 32г.с.Мисля, че в началото са на 2 седмици. И се полагат 3 микробиологии по ЗК по време на бременността.

# 54
Много полезно за микробиологиите. На мен ми е вземана само 1 път, и то като ме регистрираха. Да взема да си искам тогава., щом са 3 по ЗК.
За тонове аз питах.

# 55
  • София
Относно секцио или нормално раждане, аз предпочитам нормалното, само защото в семейството ми (и при брат ми и при брата на съпруга ми), децата са родени секцио по желание на майките, и за жалост и при двете дечица се е отразило негативно.

При едното има редовно запек (вече е на 4+ години, но от бебе е така) а другото е с атопичен дерматит.
И педиатърът на едното дете, и този на другото са казали, че децата родени секцио не се “запознават” с бактериите (вкл. полезните) населяващи родовия канал, и децата родени секцио се по-предразположени към нетолерантност на отделителната система и дерматологични проблеми.

Естествено, това е конкретно за гените при нашето семейство - от моя старата и от рода на съпруга ми. Просто в нашите семейства се е изявило, и ми се струва по-вероятно да се случи, при нас, след като се е проявило при племенниците, затова, ако имам възможност и няма риск за бебето, ще избера естественото раждане, за да се застраховам поне, че не съм предизвикала тези две състояния при бебето, а е можело да ги избегна.

# 56
На мен също основното ми съображение да искам секцио е случай в семейството ми, но няма да разказвам подробности за да не стресирам излишно тези, които са избрали да раждат естествено.

Иначе и аз съм си цял живот със запек, въпреки че съм раждана естествено 😁

# 57
Здравейте, момичета Blush

Аз съм бременна в 28 г.с. с момиченце.Терминът ми е 8.03. Nature Sparkles

Може би овулацията е била малко по-късно (при мен това е нормално) и бебето върви по-мъничко, та вероятно ще я очакваме към 18.03.

По повод естествено раждане / секцио - какво е положението с плацентата при вас? Моята е много ниско - почти изцяло покрива канала. Още от около 16 г.с. го разбрахме и от тогава съм доста внимателна. Тогава беше тотална плацента превия, като при последните няколко прегледа се беше вдигнала малко. Докторът ми е обнадежден, че може да се вдигне още, но ако не стане, ще се наложи планирано секцио. Някой има ли такъв опит?

Аз се следя в София при д-р Леков в Токуда. Засега съм се насочила към раждане там, без значение дали ще е естествено или не, но тепърва предстои да конкретизираме, тъй като докторът не изражда. Чакам да разбера повече за плацентата и вече някак си искам да имам план, струва ми се, че моментът е много близо Grinning

Другата ми основна тема е свързана с имената. Аз съм доста нерешителен човек и това ми се струва като много сложен въпрос. Grinning Преди доста време с мъжът ми бяхме говорили детето да е кръстено на моята майка - Росица. По наше желание искаме да е кръстено на някого, никой от семейството не ни настоява, но за нас носи една добавена стойност. Освен това моите любими български празници и обичаи са свързани именно с пролетта - Заговезни, Цветница, Великден и тн.

Все пак напоследък малко се двоумим Grinning От друга страна, моят баща се казва Димитър, а неговата майка е Димка и би било супер, ако измислим нещо, свързано с тях. Но на пръв поглед не се сещаме за производни, които ни допадат Sweat Smile Имате ли идеи?

# 58
Аз за Димана се сещам. Росица не бих си кръстила детето. Не се сещам и за нещо производно, което да ми звучи добре, но разбира се най-важно е вие да аи го харесвате.
Здравейте, момичета Blush

Аз съм бременна в 28 г.с. с момиченце.Терминът ми е 8.03. Nature Sparkles

Може би овулацията е била малко по-късно (при мен това е нормално) и бебето върви по-мъничко, та вероятно ще я очакваме към 18.03.

По повод естествено раждане / секцио - какво е положението с плацентата при вас? Моята е много ниско - почти изцяло покрива канала. Още от около 16 г.с. го разбрахме и от тогава съм доста внимателна. Тогава беше тотална плацента превия, като при последните няколко прегледа се беше вдигнала малко. Докторът ми е обнадежден, че може да се вдигне още, но ако не стане, ще се наложи планирано секцио. Някой има ли такъв опит?

Аз се следя в София при д-р Леков в Токуда. Засега съм се насочила към раждане там, без значение дали ще е естествено или не, но тепърва предстои да конкретизираме, тъй като докторът не изражда. Чакам да разбера повече за плацентата и вече някак си искам да имам план, струва ми се, че моментът е много близо Grinning

Другата ми основна тема е свързана с имената. Аз съм доста нерешителен човек и това ми се струва като много сложен въпрос. Grinning Преди доста време с мъжът ми бяхме говорили детето да е кръстено на моята майка - Росица. По наше желание искаме да е кръстено на някого, никой от семейството не ни настоява, но за нас носи една добавена стойност. Освен това моите любими български празници и обичаи са свързани именно с пролетта - Заговезни, Цветница, Великден и тн.

Все пак напоследък малко се двоумим Grinning От друга страна, моят баща се казва Димитър, а неговата майка е Димка и би било супер, ако измислим нещо, свързано с тях. Но на пръв поглед не се сещаме за производни, които ни допадат Sweat Smile Имате ли идеи?

# 59
Конкретно за имената,аз съм малко по усобена. Вярвам,че всяко дете трябва да има имен ден и галено име,но да не е кръстено на конкретен човек за да не взима неговата карма. Според мен всяко дете си идва със свои път и посока. А името е мн важно за късмета в живота. Ние също държим да са български имена,но още не сме се спряли на конкретни. И аз съм в 28 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт