Термин Март 2025 Тема 3

• 32 289
  • 800
  •   1
Отговори
# 60
Конкретно за имената,аз съм малко по усобена. Вярвам,че всяко дете трябва да има имен ден и галено име,но да не е кръстено на конкретен човек за да не взима неговата карма. Според мен всяко дете си идва със свои път и посока. А името е мн важно за късмета в живота. Ние също държим да са български имена,но още не сме се спряли на конкретни. И аз съм в 28 г.с.

Наскоро слушах подкаст, в който говориха, че няма значение дали детето ще вземе името на някой от рода, или не, защото има родова памет и така или иначе оставаме наследници. 😅 НО и аз не искам да го кръстя моето момче на никой от рода и подкрепям това разбиране, дори не искам да познавам хора със същото име. Насочили сме се към няколко, направила съм си списъче, но ми се ще да реша в родилното. Със сигурност ще бъде традиционно българско, тъй като не съм фен на разни “Зариан, Макая, Джордж” и т.н.т ❤

# 61
  • София
Ние кръстихме първото си дете на бащата на мъжа ми. Решихме го спонтанно, на път за болницата.
Не мога да Ви опиша емоцията на дядото, когато разбра, беше нещо велико. Той е Висш военен и е корав мъж с двама сина, но щом разбра, се прибра веднага от командировка и дойде да я види (двамата си сина не беше виждал като малки бебета, бил е на мисии и беше специален момент за него).

От тогава двамата са неразделни, а най-странното е, че и визуално много си приличат. Една зодия са, и са на един акъл… Не зная дали е от името, или съдба, или понеже са като скачени съдове двамата, но са големи сладури Simple Smile

Вече има и други внучета в семейството, но някак първото му е слабост.

Сега за второто ни дете, съпругът ми каза, да избера аз. И да не му казвам докато не се роди. (Понеже идеята за името на първото дойде от него, сега било справедливо аз да избера)

Хем гледам да е българско, хем да си има светец да го пази (и имен ден Wink ), и се спрях на 3 варианта. Отделно и трите са далеч от термина като имен ден, за да си има отделен празник и да си се вълнува два пъти в годината.

Предизвикателството ми е, че не мога да реша, кое от трите Sad

Да споделя от опит, ако именният ден е няколко месеца преди/след рождения ден имате време да се настроите за партито и си изкарвате весело два пъти в годината, без да е много “нагъсто” Wink

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 11:06 от Maze_Girl

# 62
Двете ни деца са кръстени на майките ни, никой не ни е карал. Ние така решихме. Избрали сме български имена, които ни харесват и имена, които не са срещани при нашите познати и техните деца. Често ги наричам с цели имена, защото пак звучат добре.  Изобщо не се замислям за родова памет, карма и т.н., защото тогава изборът ще е още по-труден. А и честно казано ме напрягат тези неща, а и в интернет се навъдиха много "специалисти".
Иначе аз подхвърлих двете имена на децата на мъжа ми и ги одобри. Сега за третото ще му дам избора на него. Той спомена за име, което има значение, че е дар от Бога, защото е чакано и май мисля да е то. Понеже първите деца станаха до 3-4-ти месец, а третото стана след почти година опити. Даже се бях отказала и мислех да спираме с опитите, но дойде чудото.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 11:29 от Bibi85

# 63
Когато започнахме опити, исках да спазим традицията с кръщаването на родителите. Но след като при нас отне години да стигнем до тук и не знам дали ще имаме второ (а винаги съм си мечтала за 2 деца), и сме решили детето да е на никой. Ще е име, което на нас ни харесва.
Аз не съм кръстена на никой, във времена когато това е било едва ли не светотатство 😂  но съм била първо внуче и нещата са се разминали от сърдене с месеци 🤭

А за производни на Димитър,Димана - може да вземете само първата буква и имате голям избор от имена. И от двете страни, ще знаят, че детето е на тях.

# 64
Здравейте,
Ние се очакваме на 24.03.2024г. - момиченце - първо раждане.
По повод раждането и аз съм се насочила към нормално, дали с упойка или без ще се види в процеса Grinning Като много от Вас и аз съм се ориентирала към Токуда, а така или иначе ме следи д-р Богданова, която работи там.
С името бързо се ориентирахме, още на 2 месец от както разбрахме.

Аз имам питане към Вас, понеже все си мисля, че още е рано за купуване на дрехи,към кои номера сте се насочили за началото, по колко бройки сте взели и какво конкретно(дълъг ръкав, къс).

Също така относно храненето, споделяйте какво хапвате за да оставате в добра форма.
Благодаря Simple Smile

# 65
Аз вече придобивам кръгла форма Joy а се храня сравнително здравословно, пакетирани храни и боклуци почти не ям.
За имената съм си измислила, ММ още не знае, но и нещо не е много ентусиазиран.
Почти нищо не съм купувала. Изкуших се само по едно гнездо, боди с къс ръкав и по едно ромпърче. Друго всичко мисля като наближи да влизам в родилното. Горе долу съм набелязала какво ще е нужно.

# 66
Ние си имаме име, откакто разбрахме пола на ранната фетална, и така си се обръщаме към.него. Не е особено популярно или кръстено на някого, но за нас е подходящо. Взехме някакъв дълъг именик и започнахме да четем наред и така си го харесахме.

# 67
Още не съм купувала дрешки, но като размер мисля 56,62 с дълъг ръкав, че Март и Април си е студено. Обаче сега почнах да разбирам мрънкането на мъжа ми. За момчета няма мн избор 🤔 Масово розово и лилаво или акое в друг цвят, то ще и ма дантели или надпис Princess

# 68
  • София
Аз за размерите съм планирала :
* 2 бр - боди, пижама, комплекти - 50 см;
* 3 бр - боди, пижама, комплекти - 56 см;
* 2 бр - боди, пижама, комплекти - 62 см

Останалото ще купувам след раждането, след като се съобразя и с всички подаръци, които ще получим покрай раждане и погача.

Предният път получихме десетина подаръчета 50 и 56 см от приятели, и едва успя да облече всичко по веднъж Wink

# 69
При мен днес пристигнаха 5бр бодита и 1 комплектче, което просто беше сладко и много намалено от aboutyou,всички са 56размер. Иначе не бързам да купувам дрешки точно защото ни споменаха някои приятели, че имат много останали бебешки дрехи, от които да ги отървем.
А котката днес беше малко жертва на това да видя как едната дрешка би стояла 😂😅 споделям за добро настроение.
Скрит текст:

# 70
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед, в 29 г.с., и се прибрах доста притеснена. Имам стягания в корема от шести месец, които се появяват предимно вечер, понякога и докато спя. Не мога да определя дали са контракции или бебето се изпъва. Моята лекарка знае за тях. Попита ме дали още имам и дали са повече от 5 на ден. Казах и, че си имам стягания, даже в някои дни доста повече от 5 пъти на ден, но не мога да преценя от какво са точно. На Магнерот 3х2 съм. Тя буквално ми се навика, защо не съм и се обадила като са повече от 5 на ден. Сега трябвало да лежа през цялото време, никакво ставане. В същото време никога не ми е мерила шийката на матката. Преди месец ми я измериха на друго място - беше 29 мм. Вие как сте с втвърдяванията на корема, как ги усещате и по колко пъти на ден? Просто искам да се успокоя, защото след прегледа останах с ужасно притеснение, сякаш нещата са супер сериозни, а мислих да си изкарам празниците спокойно.

# 71
Аз имам втвърдявания постоянно, особено като лежа в определени пози. Така съм от 5ти месец, но шийката ми не се скъсява и АГ каза, че няма проблем. Не знам за какво ви се кара вашата при положение, че дори не е измерила вашата..
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед, в 29 г.с., и се прибрах доста притеснена. Имам стягания в корема от шести месец, които се появяват предимно вечер, понякога и докато спя. Не мога да определя дали са контракции или бебето се изпъва. Моята лекарка знае за тях. Попита ме дали още имам и дали са повече от 5 на ден. Казах и, че си имам стягания, даже в някои дни доста повече от 5 пъти на ден, но не мога да преценя от какво са точно. На Магнерот 3х2 съм. Тя буквално ми се навика, защо не съм и се обадила като са повече от 5 на ден. Сега трябвало да лежа през цялото време, никакво ставане. В същото време никога не ми е мерила шийката на матката. Преди месец ми я измериха на друго място - беше 29 мм. Вие как сте с втвърдяванията на корема, как ги усещате и по колко пъти на ден? Просто искам да се успокоя, защото след прегледа останах с ужасно притеснение, сякаш нещата са супер сериозни, а мислих да си изкарам празниците спокойно.

# 72
Току що се чух с лекарката на моя приятелка, която се следи в друг град. И тя точно това каза, че е важен и размерът на шийката на матката, а не само контракциите, както и дали има разкритие.

Аз имам втвърдявания постоянно, особено като лежа в определени пози. Така съм от 5ти месец, но шийката ми не се скъсява и АГ каза, че няма проблем. Не знам за какво ви се кара вашата при положение, че дори не е измерила вашата..

# 73
Аз също имам, но те са при пълен пикочен мехур, след хранене, неудобна поза на седене по-дълго време, повече газове от някави храни, втърдява се корема за кратко, но няма болка, при промяна на позиция и почивка се успокоява. Затова гледам във втората половина на деня да не правя кой знае какво. Пия си магнезия към пет вечерта и лека вечеря и не се юркам повече. Последния път питах моя АГ, той каза, че са си физиологични. След самия преглед се втвърди и на тръгване го му казах, ето, това получавам и той не изглеждаше притеснен. Шийката само веднъж на втората фетална ми я измериха през корема.

Това, което съм чела за БХ, повече на тях ги оприличавам. Аз още им се впечатлявам, но гледам да се успокоявам, че са БХ.

# 74
Аз съм 30та г.с днес ми измериха шийка 37мм, но бебето е много ниско долу с главата. АГ опипа с пръсти шийката и потвърди това за главичката. Нямам разкритие, дано и да нямам скоро... 🍀🍀
Ноо от днес ми каза да съм само на лежане. Направо психически съм нестабилна. Не съм предполагала, че от ниското носене на бебе ще се наложи постелен режим, но се застраховаме.

Общи условия

Активация на акаунт