Термин Март 2025 Тема 3

• 32 353
  • 800
  •   1
Отговори
# 75
Zuchero бебето може да слезе в малкия  таз, но това не означава, че ще родиш скоро. И при мен беше така с предните бременности, а преносих и двата пъти.

Тези втвърдявания на корема са подготвителни контракции, а не родилни. Не се пие нищо за тях, не са опасни и минават бързо. С предните бременности имах от 5-ти месец, но както казах родих след термин. Даже напоследък имам често и са повече от 5 на ден, но не ме притесняват.

# 76
Аз често имам втърдявания при ходене по-продължително време. Така бях и с предната бременност, че даже не знаех и че това били контракции. Обаче днес цял ден почти ми е втърден корема и сега вечерта особено много и някак ми натежа и заболя доста. Изпих два магнерота и легнах малко, та като че ли ми попремина. Чак толкова продължително не ми се беше втърдявал досега и дори с болка. Ама си е истина, че днес изпуснах съвсем да изпия магнерот в бързането и сега изпих двете хапчета, а иначе едно сутрин и едно вечер пия.

# 77
Аз знам, че и ако не се пие достатъчно вода, също се получава, затова чинно се наливам с чай/вода/супа на обяд.

# 78
Здравейте, аз да попитам как сте със спането? Аз вече почти не знам какво е това Grinning Успявате ли да си вземете достатъчно сън? В 29 г.с. съм

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 07:20 от donnagirl

# 79
Не ме отчайвай ... Аз съм в 26гс и най-редовно будувам от към 3.3.-4 до към 6, после правя една дрямка до 7-7.30 и това е. Като добавя и ставането през час, ми се събират около 5-6 часа сън за денонощие. Мислех, че това ще мине след някоя седмица и пак ще започна да спя почти цяла нощ.
Колкото до втвърдяването на корема - случва се често, особено ако походя повече или върша домакинска работа, или хапна повече. Честно казано не ги броя колко пъти се случва за денонощие. Обикновено минава за 5-10мин.

# 80
Аз с предишната бременност бях стигнала до 3х2 магнезий заради тези втвърдявания.
Сега имам по - малко и въпреки че ми е изписан 2х1, аз пия само по 1 на ден.
Но забелязах, че когато се събудя през ноща или на сутринта ръцете ми са ужасно изтръпнали като на иглички и май ще започна и вечерен прием. Няколко пъти пих преди лягане и сякаш спах по - добре и нямах тези изтръпвания.

# 81
Аз съм в 28+2 и нямам проблем със съня. Или поне все още. Нз какво предстои.

# 82
Аз имам проблеми със съня от втория месец та до днес. Но така ще е следващите години 😃😃

# 83
Аз установих, че проблемите ми със съня са от приема на кафе (по 1 капучино на ден си позволявах от 4 месец). Ако не пия, спя доста по-продължително и спокойно.

# 84
Аз си будувам с мъжа ми до към 3ч,4ч през нощта и после спя до 10,11ч сутринта. Добре ми е, наспивам си се, не се оплаквам изобщо от съня. Тялото ми си знае кога му се спи и кога не.

# 85
И с предната и с тази сега бременност рязко спираше да ми се пие кафе и минавах само на плодови чайове. Много ми е странно как се изменят вкусовете явно от хормоните. Единствено капучино съм си правила, но сигурно точно два пъти е било.
Нямам проблеми със съня, даже много ми се спи, както и с предната бременност особено към края все повече ми се спи и ставам все по-късно. 😅

# 86
Кафе не съм пила от юни месец. До 3ти-4ти месец ми се гадеше само от миризмата, дори надушвах и комшиите като си правеха Joy Сега горе долу понасям миризмата, но нямам потребност да пия. 1-2 пъти си правих фрапе и то слагах по няколко гранули кафе, колкото да направя пяна, да не пия чисто мляко.
А иначе преди да забременея сутрин задължително пиех по едно кафе със сметана преди работа. И много го обичах и на вкус и на мирис.
Наистина вкусовите усещания много се променят в този период.

# 87
Като говорим за вкусовите предпочитания, подайте киселите краставички :Д

Аз преди да разбера, че съм бременна, правихме преход до Белмекен и там исках да изям цялото домашно сирене на бабите от Юндола.

Сега обичам кисели неща и ми е мъчно, че не мога да ям туршия заради аспирина вътре. Всеки ми казва, сега по празниците ще мога да си ям без угризения. Ще си ям аз, кафявия ориз и лимеца... :/

# 88
Аз си ям туршия, какво лошо има в аспирина? Доколкото знам доста бременни пият аспирин поради тромбофилия/преекламсия, въпреки че те май пият акард, което пак е нещо като аспирин. А и аспирина е най-вече в сока, аз него не го пия.

# 89
Не всички туршии са с аспирин, така че има и подходящи.
Ние си правим от тази най - елементарната с вода и сол, без никакви други съставки. Тя е именно най - полезната, защото има живи бацили след ферментирането на зеленчуците. Единственото заради което и с нея не бива да се прекалява е по - високото съдържание на сол. По този начин приготвяме и кисело зеле и дори сега пия всяка вечер от зелевия сок, заради това че се запекох от желязото. Ползите за стомаха са огромни, защото е най - естествения пробиотик, богато на вит Ц и на вит Б12.
На тази туршия и зеле слагаме само естествен консервант - парченца хрян. Т.е няма дори консерванти.
Ако си представяте всичко с огромни бидони и хамалска работа не е задължително. Лично ние си ги правим в малки 3л буркани, като пропорцията е на 1л вода 40гр сол. Когато са в малки буркани и стават доста по - бързо.

Общи условия

Активация на акаунт