Термин Март 2025 Тема 3

• 32 337
  • 800
  •   1
Отговори
# 90
Аз си хапвам трушия по няколко пъти седмично. Хапва ми се киселичко - странно, защото не съм по киселото. То не съм и по сладкото също и се радвам, че и сега рядко ми се дояжда.
За спането - има вечери, когато не мога да спя, а други спя дълбоко. Не съм забелязала дали нещо ми влияе или не на съня.
Всяка сутрин си пия кафе, не съм го спирала. Дори киселини като имах пак го пиех. Това си е моя наркотик и грях Simple Smile
Записах се за последната фетална в 32г.с ще ми я правят. АГ каза, че нямало нужда според нея, но аз реших да отида.
Тонове ми казаха, чааак 34г.с. че ще почваме. Струва ми се тооолкова далечно Simple Smile
Само на мен ли ми се струва или наистина има много време до м.Март?

# 91
Аз съм на кисели краставички основно. Моето най - любимо нещо от 30 седмици насам. 😁
Някой намерил ли е лек за болките в гърба? Все още не е, но мисля, че за напред ще става по - драматично. Случи ми се дори да се събудя вечер от болка и само, ако спя по гръб е добре, но нали не трябва.  Движението(вървенето) само задълбочава нещата. Очудена съм, че имам този проблем предвид, че тренирах с тежести преди да забременея.

# 92
Има много време Simple Smile

Аз понеже чета и февруарската тема и там момичетата напредват, всичко са си напазарували, започнали са им тоновете, аз си броя дните, ден по ден ...

За аспирина, ако не е станало ясно, аз съм от по-хипохондрично настроените хора и всичко чета предварително. Та, има статии, в които пише да се избягва и че не е препоръчителен. Но аз и обикновен билков чай не пия, само липа и шипка. Дори медът ми е липов, а не някакъв букет, нали. (Моите си тъпотии).

# 93
А всички, на които им се хапва туршия или кисели краставички, с момичета ли сте? 😀
Интересно ми е, понеже майка ми са ѝ се ядяли много кисели краставички с мен, а и аз сега втора бременност с момиче и също кисело ми се дояжда, та може да има нещо общо това с храната, въпреки че бях скептична. 😅

# 94
И аз съм основно на туршия и всичко що е кисело, а съм с две момчета. Така, че едва ли има закономерност. А пък на сладко не налитам, което е много странно, защото по принцип много обичам и преди да забременея почти всеки ден хапвах шоколад.  Което пък е много хубаво, защото и сега се чувствам като хипопотам, а представям си ако ми се дояждаше и сладко....

# 95
Ооо, не мога без кисели краставички и туршия, въпреки че съм с момченце Mask

Днес бях на преглед, в 28 г.с. младежа е 1 240 гр. Преди две семици беше с главата надолу, сега пак се е завъртял седалищно, но аз така или иначе ще съм секцио. Проблемът, който се появи при мен е изтъняване на стената на матката, имало опасност да се разкъса, за това трябвало да се предвиди по-ранно раждане, термина ми е за 19.03, но трябвало да планираме секциото за началото на март. Отделно от това ще ходя на коремен хирург да ме прегледа, тъй като преди да забременея имах някакви наченки на слабинна херния и ако се наложи да присъства на секциото и да се оперира и хернията. Както си мислех, че има много време изведнъж ми се скъси рязко и като се замислих остават има няма два месеца, единия от които къс, а все още нищо не съм купувала. Надявам се като спра работа да имам повече време за покупки и да се настроя за събитието.

# 96
И аз съм с момче и умирам за туршия и кисели краставички, а не мога да кажа, че преди съм им била луд фен Grinning
Относно позицията на бебето - в 24та седмица беше с главата надолу, вчера на прегледа в 28ма беше напречно .. но има време да се намести

# 97
Аз съм с момче, и ми се хапва киселичко (никога толкова туршия не съм яла колкото сега).
Имах периоди, в които ми се ядяха определени храни и като им се наситя повече не искам и да чуя за тях. Сега съм на вълна - зелеви сърми 😆 постни или не, както дойдат. 
За позицията на бебето, лекарката ми каза, че тепърва щяло да продължава да се върти. Не знам дали е така, опитните мами в групата да кажат Simple Smile

# 98
О, да, зелевите сарми са ми любими и на мен. 😀

# 99
И аз обожавам туршии и през бременността много кисели неща ми се ядоха, въпреки че сега и сладкото ми е супер слабост. Ограничих си туршиите обаче заради моите драматични болки от газове 🥹🥲 по мъничко и в първата част на деня ми е супер. И супер вкусно ми е кисели краставички с фъстъци или фъстъчено масло.

Мислех си, че ще изляза в по-рано майчинство от работа, но май ще си откарам до края на януари, приятно ми е да имам структура и не ми тежи. И аз много спичам, че времето минава все по-бързо и е супер вълнуващо, но сякаш бих си постояла бременна още. (Сигурно ще се смея на това последното ми изречение преди термин, защото си спомням моите приятелки как нямаха търпение вече да раждат накрая , за да им олекне) 😂

# 100
Какво мислите за Дни на отворените врати? Аз се чудя има ли смисъл да ходя.
Има ли някоя, която да ражда в АГ-Варна?

# 101
  • Сливен
Здравейте момичета. Да се впиша и аз, че много трудно успявам. За мен беше много динамичен месец - репетиции, концерти(хореограф съм и обучавам над 100 танцьора) Едва ходя вече. Добре съм, но се измарям бързо + 10 кг съм. Излизам в отпуск вече, но пак ще ходя на репетиции да въвеждам колежката, която ще ме замества.  Общо взето, ще ходя на репетиции докато не родя и се чувствам добре - иначе ще ми е скучно и ще ми е мъчно за децата. Тази година изпращам 12 абитуриента, с които имам много спомени- концерти и турнета по цял свят.
Чакам момиче с термин 26. 03. Този път нямам дилема с името. Държим да е на някого, дори да е буква само. Дъщеря ми е кръстена на баща ми Емил- Емилия. Синът ми е Ивайло- кръстен на свекърите Иван и Ивелина. Сега ще е на майка ми Стефка- най- вероятно Стефания живот и здраве.
Относно раждането- 2ма родих нормално, много боляха контракциите, но раждането мина леко и добре без упойка. Сега като ми е за 3ти път малко ме е страх. Каквото прецени лекарят- нормално, секцио. Важното е да мине без усложнения.
Нищо не съм пазарувала и не бързам. Към края на 8ми. Не се притеснявам. Става за 2 часа. А и ще наследим от братовчеди и приятели.
Пожелавам Ви светли празници!

# 102
fearless и на мен ми е хубаво да съм бременна. Може би, защото бременността ми не е проблемна и защото ще ми е за последен път. Но само заради едно нещо искам да минава времето вече: киселините. Този път е нещо страшно, почват ме от сутринта, през деня също имам поне още 1-2 пъти. Вече ме е страх какво да ям. Кисели краставички и туршия обичам, но и от тях имам киселини после.
Аз както не бях пазарувала нищо за бебето вчера направих поръчка за няколко бодита, шапки, ромпърчета и цели пижамки от HM.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 20:42 от Bibi85

# 103
Моето бебе на последния преглед бе с крачетата надолу, но АГ каза че всичко е наред... Нищо не ми говори, честно казано не помня нищо от прегледите по време на предната бременност.
Колкото до яденето - допреди седмици умирах за сладко, а ще имам уж момченце.
През изминалата бременност умирах за солено.
В момента обаче имам жестоки киселини и тежест в стомаха, което ми намаля желанието за апетит. Всъщност не знам колко намаля, защото днес като мислихме за празничното меню, предлагах само десерти... 😆 Със 7 килограма нагоре съм общо от началото на бременността. Коремът ми е много голям, личи си вече и с връхна дреха, че съм бременна... Все повече става трудно ставането, лягането.... Не искам да си помисля какво ще стане в последния месец...

# 104
Какво мислите за Дни на отворените врати? Аз се чудя има ли смисъл да ходя.
Има ли някоя, която да ражда в АГ-Варна?
Аз мисля да раждам в АГ Варна, там ми е първото раждане. Въпреки това имам някакви колебания и мисля да отида на отворените врати. Видях че за декември съм ги изпуснала и за трите болници, сега чакам кога ще има дати за януари.

Общи условия

Активация на акаунт