Термин Март 2025 Тема 3

• 32 363
  • 800
  •   2
Отговори
# 105
rozi4ka222 може ли да ти пиша съобщение? Да не флудя излишно групата

# 106
rozi4ka222 може ли да ти пиша съобщение? Да не флудя излишно групата
Да, разбира се.

# 107
Аз цял живот обичам кисели краставички и туршии, та не е от бременността при мен. Но напоследък много сладко ям и ми се яде, повече от нормалното, чакам момиче🩷 отпуснах се този празничен месец, дано се спра скоро.
На една онлайн лекция казаха, че бебета постоянно се въртят, можело и в последния момент на раждането да се обърне. И аз имам чувството,  че бебка често се върти (по ритниците), та не знам дали като застанат в една позиция и дълго си остават на нея

# 108
И моето бебе явно се върти, защото ритниците са на различни места. От 3 дни обаче и аз усещам хълцането му  и явно главичката е долу, защото там го усещам. С първата бременност бебето беше седалищно в 9-ти месец и лекарката го обърна с ръце с главата надолу. Не беше болезнено. Сега се съмнявам, че някой ще го направи.

# 109
Аз да попитам, за края на март според вас с какво е подходящо да се облече детето при изписването. С предното ми беше лесно, че беше средата на юли и беше топло, но сега очаквам да е студено края на март.
В темата за подготовка за малкия човек се обсъждат някои неща на дълго и широко, а мен честно казано целта ми е да не се затрупвам с излишни вещи и дрехи и ще купувам само необходимия минимум.
Разглеждах нещо от този сорт:

Изглежда ми практично, защото ще може да се ползва и след това.

# 110
Аз смятам да използвам плетено одеалце Alize puffy, то също ще може да се използва след това, но пък ако е по топличко не знам колко ще е удачно.

# 111
Аз също мислех просто да облечем детето удобно, така че да го поставим в кошницата за колата и отгоре ще завием с одеяло. Надявам се за 30-ина минути от болницата до вкъщи да не го простудим.
А тези неща може би може съвсем в края на бременността да се вземат - нали може таткото да донесе остатъчен багаж, като влезем в болницата и според времето да се прецени, защото март е супер непредвидим според мен - някои години сняг, други - слънце и пролет.

# 112
Аз не смятам да купувам дрехи специално за изписването. Мисля просто да избера някой от комплектите, които ще купя да си го обличам ежедневно и да е завит с по-тънко или по-дебело одеалце, в зависимост от температурата. Одеалата също не смятам да купувам специално. Вече съм взела едно тъничко от мерино вълна, ако е по-топло, но и без това ще трябва и по-дебело за по-студените дни. Иначе за 10мин в/пред болницата ми се струва излишно да се купуват някакви специални неща, да не говорим и колко са натруфени повечето комплекти за изписване..

# 113
Момичета, извинявайте, че рязко сменям темата, но някоя запозната ли е дали в този етап на бременността, може да се сме лекарят от ЖК?

# 114
Мисля, че имаш право по всяко време на една смяна. Доколкото знам става с направление от личния лекар.

# 115
Момичета, да попитам на вас мерят ли ви редовно шийката? И ако да, с вагинален ехограф или коремен?

# 116
На мен въобще не ми я бяха мерили, или поне не са ми казвали. Премериха ми я в 27 г.с. по мое желание. Знам, че най-точно се измерва с вагинален ехограф, но аз не бях преглеждана с такъв от 13 г.с. някъде. И въпреки това ме наплашиха, че трябва да лежа постоянно заради стяганията в корема, които имам понякога. Доколкото знам рискът от преждевременно раждане се изчислява на база размер на шийката, евентуално разкритие и наличие на контракции.
Момичета, да попитам на вас мерят ли ви редовно шийката? И ако да, с вагинален ехограф или коремен?

# 117
За изписването, не мисля да купувам нещо специално. С някое от дрехите, които по принцип ще си носи. И одеяло, което също ще е за ползване и занапред. От болницата до колата, за 10м, аз не виждам смисъл. А и аз не искам тази олелия цялата рода да ми се изсипе пред болницата.
Шийката ми я мерят с вагинален, но не всеки път. Вчера беше по мое желание, а преди това 1м не беше замервана.

# 118
По месец и повече минава между две измервания на моята, но винаги с вагинален досега, за първи път сега на последния преглед ми я измериха с коремен и затова се чудя дали има разминаване, имам спомен че някъде бях чела че с вагинален е по точно и ми е малко притеснено, моята си е проблематична по принцип.

# 119
На мен са ми я мерили веднъж до сега в 20та седмица на феталната морфология с вагинален ехограф.
За изписването също нямам намерение никакви префърцунени комплекти (повечето които съм гледала не стават за нормална употреба). Ще избера нещо от нормалните дрехи - гащеризонче или ромпър и едно одеяло.

Общи условия

Активация на акаунт