Термин Март 2025 Тема 3

• 32 371
  • 800
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм с близнаци и на всяка ЖК и морфология ми я мерят и двете лекарки с вагинален. Казват,че той е по-точен.

# 121
И на мен ми я мерят всеки път с вагинален, а на феталните с коремен. Сега двата прегледа бяха през няколко дни, разликата в измерването беше 2 мм, като на феталната я измериха повече.
За изписването и аз нищо не съм решила💐

# 122
Аз не мисля да купувам от големите комплекти за изписване, защото според мен съдържат части, които няма да ползвам втори път. Поръчала съм едно много сладурско комплектче (боди, гащеризон и шапчица) от H&M. Засега мисля да го оставя за изпиването, заедно с едно по-тънко и едно по-дебело одеяло, зависи от времето.

# 123
Онзи ден пуснах поръчка с някои дрешки от hm и поръчх това за изписването. Нищо специално. Отгоре ще е с това гащеризонче мече пак от hm.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 15:57 от Bibi85

# 124
И аз поръчах същото комплектче.

Онзи ден пуснх поръчка с някои дрешки от hm и поръчх това за изписването. Нищо специално. Отгоре ще е с това гащеризонче мече пак от hm.

# 125
За повиване поръчах това одеялце, което става за коша за новородено. Обаче , ако е по-топло ще ми трябва някава тънка пелена. Вторият ни син е роден на 11-март, на изписването беше топло, към 15 градуса.
Така, че ако е топло ще трябва да поръчам нещо друго.

# 126
Мечето много ми хареса. Но не го откривам в сайта на h&m
Онзи ден пуснах поръчка с някои дрешки от hm и поръчх това за изписването. Нищо специално. Отгоре ще е с това гащеризонче мече пак от hm.

# 127
Поръчах го от олх. Имаше в сайта на hm подобно,  тъмно кафяво, имаше и бяло. Моето е по-светло кафяво, не исках тъмен.
Сега ще го потърся и ако го намеря ще кача линк.
П.С. Погледнах, вече го няма кафявото, има само бяло.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1230866001.html

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 16:54 от Bibi85

# 128
Момичета, моля за съвет. Трябва да избера кошара: място имаме за стандартна, в спалнята при нас. Не искам next to me.
Моята представа е, след 6м, ако е възможно да отделим детето в негова стая.
Бях твърдо убедена за дървена кошара (да махнем решетката след време), но ми вкараха мухата за сгъваема кошара за сън. И се раздвоих Sad

# 129
Здравейте, момичета! Бременна съм в 29г.с. От 2 дни получавам спазми над пъпа(горе високото в стомаха). Отидох веднага на преглед при АГ-то, слава Богу всичко с бебчо е наред и според нея няма връзка с него. Предположи, че може да е някакъв вирус или да съм раздразнила стомаха с храна. Изписа ми пробиотик и се прибрах. От пробиотика се успокоиха малко нещата, в момента пазя и диета хапвам солети, варен картоф и пия много вода. Проблема е , че хапна ли нещо дори и солети си получавам пак по 1-2 пъти спазъм. То е като остра прорязваща болка за секунди и после отшумява. Запазих час за гастроентеролог в понеделник, но ми е много притеснено. Имам чувството, че това са някакви кризи и че няма да отшуми и няма да мога да се храня, а пък вече съм много гладна и това допълнително ме изнервя, защото ме е страх и да ям, като знам че ще ме заболи. Възможно ли е да е някакво временно раздразнение, или пък от това че са разместени органите вече да е нещо моментно.. някоя от вас имала ли е гастроентерологични проблеми по време на бременността? Благодаря предварително!

# 130
И аз съм така поне от месец. На моменти ме боли доста. Аг каза, че бебето притиска жлъчката. Нищо не може да се направи сега. Като родим ще се наместят органите и няма да ни боли. Пак от притиснатата жлъчка имам и ужасни киселини и доста намалих порциите на хранене, защото после ме боли и съм с киселини. Но гладна не стоя.

# 131
И аз съм така поне от месец. На моменти ме боли доста. Аг каза, че бебето притиска жлъчката. Нищо не може да се направи сега. Като родим ще се наместят органите и няма да ни боли. Пак от притиснатата жлъчка имам и ужасни киселини и доста намалих порциите на хранене, защото после ме боли и съм с киселини. Но гладна не стоя.

Благодаря ти, Биби! Успокоих се поне като видяхме бебчо, провериха плацента, води, пъпна връв, шийката ми измериха, всичко беше наред. Просто тези спазми са зверски, за секунди са, но много болят и много ме плашат. Дано и при мен да е нещо такова от притискане и тн.

# 132
Така ще е още 2-3 месеца. Имам и болка в ребрата понякога. Бебето ще расте още и ще притиска още повече , а ако е с главата надолу може и да ни рита горе , където са жлъчката и ребрата. Четох, че е често срещана болка, която след раждане изчезва. Болката не е свързана с бебето, то е добре. Пиши, какво ти е казал гастроентеролога след прегледа.

# 133
По темата с меренето на шийката - на мен на всеки редовен преглед ми я мерят с вагинален ехограф, а на феталните с коремен.
Относно изписването и аз мисля да сложим някое от костюмчетата, които съм си взела за бебчо. Няма да е от тези специални сетове за изписване. За одеяло съм харесала такова, което става на коша за колата.
https://okaidi.bg/product/spalen-chuval-61
Ако е топло вече ще го мисля като наближи.

# 134
Здравейте, момичета! Бременна съм в 29г.с. От 2 дни получавам спазми над пъпа(горе високото в стомаха). Отидох веднага на преглед при АГ-то, слава Богу всичко с бебчо е наред и според нея няма връзка с него. Предположи, че може да е някакъв вирус или да съм раздразнила стомаха с храна. Изписа ми пробиотик и се прибрах. От пробиотика се успокоиха малко нещата, в момента пазя и диета хапвам солети, варен картоф и пия много вода. Проблема е , че хапна ли нещо дори и солети си получавам пак по 1-2 пъти спазъм. То е като остра прорязваща болка за секунди и после отшумява. Запазих час за гастроентеролог в понеделник, но ми е много притеснено. Имам чувството, че това са някакви кризи и че няма да отшуми и няма да мога да се храня, а пък вече съм много гладна и това допълнително ме изнервя, защото ме е страх и да ям, като знам че ще ме заболи. Възможно ли е да е някакво временно раздразнение, или пък от това че са разместени органите вече да е нещо моментно.. някоя от вас имала ли е гастроентерологични проблеми по време на бременността? Благодаря предварително!
И аз съм с подобни спазми близо седмица. Запазила съм си час за гастроентеролог, тъй като бях на АГ и там казаха, че всичко е наред Unamused

Общи условия

Активация на акаунт