Термин Март 2025 Тема 3

• 32 376
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
Вие как сте настроени с пътуването по празниците?
Идната седмица, живот и здраве, ще съм 29 г.с., и си мислех да се прибера вкъщи за Коледа, около 120 км са, повечето по магистрала. На миналия преглед забравих да питам АГ, дали е ок да се пътува, няма да има срещи с много хора, само родителите ми и баба да видя, че после ще ми е съвсем сложно в началото на година. Досега всеки месец съм пътувала до там, последно началото на ноември, но се чудя сега с тия прогнози и трафик, няма да шофирам аз.

# 136
Аз се чувствам окей и нямах предпоставки да ограничавам пътуването. Ние вчера пътувахме и хванахме кошмарния трафик, но то единствено неприятното за мен поне беше, че не бяхме подготвени за толкова дълъг път (по принцип за 2ч30мин, а вчера - 7) със някакви снакс, та това би ми била препоръката - носи си провизии. Носих си при мен в колата Магнерот и Папаверин, ако усетя стягания, но беше окей. Утре мислим да пътуваме обратно, защото в последния момент си запазих час за фетална ехокардиография и ми беше важно.

# 137
Щом се чувстваш добре, едва ли има причина да не пътуваш.
Аз в началото на годината трябва до София да ходя на ФМ (ще съм в 30гс), също са около 120км е едната посока. По принцип избягвам излишните пътувания, защото ми става лошо дори на магистралата и като не мога аз да шофирам ми е съвсем зле.

# 138
Аз се прибрах за празниците (130км), но ще пропусна юбилей на приятел на вила, която е на 3 часа път от София. Притеснява ме, че е прекалено далеч и ако стане нещо, не може да се приберем достатъчно бързо.

# 139
Ние ще ходим след един месец до Сърбия, вие за 120 км се притеснявате. Ако нямате някакви сериозни оплаквания, не мисля, че въобще трябва да се замисляте. Успех !

# 140
Аз си пътувам всеки месец по 300 км, някой път и 600 за прегледи, които са ми в два различни града. Не е проблем, но все пак по бавно се кара, и почивки.

# 141
Момичета, моля за съвет. Трябва да избера кошара: място имаме за стандартна, в спалнята при нас. Не искам next to me.
Моята представа е, след 6м, ако е възможно да отделим детето в негова стая.
Бях твърдо убедена за дървена кошара (да махнем решетката след време), но ми вкараха мухата за сгъваема кошара за сън. И се раздвоих Sad
Ние взехме https://aiko-bg.com/product-15865012578?gad_source=1&gclid=Cj0KC … kr7YaAqpPEALw_wcB която след като отрасне си става на легло 120/60. Смятам че поне до 3-4 годишна възраст може спокойно да си е там. Сгъваемата кошара според мен е излишна стига да не пътувате много насам натам. Пък и на мен не ми изглежда много естетически пригледна :Д
Мами, като размери на дрешките какви взимате? Ще пазарувам главно от пепко и синсей и виждам размери 56, 62. Чудя се 56 дали няма да го израсте по-бързо.

# 142
Момичета, как сте с Бракстън хикс контракциите? Имате ли, ако да по колко горе долу и изкривява ли ви се корема?

# 143
Напоследък БХ контракциите ми доста зачестиха. Вдигнах малко Магнезия пък ще видим. От ден два почнах да се събуждам с изтръпнали пръсти на ръцете. Не знам това пък на какво се дължи.
Относно дрехите, за сега съм взела основно 62размер, но ще купя и 56. Предполагам бързо ще го израсне, но в началото ше е така 😂.

# 144
И аз това питах онзи ден в една тема. Въпреки, че ще ми е трето дете съм забравила колко малки са бебетата. Купих доста дрешки 56 р-р и ми се видяха много малки. Но ако бебето се роди малко 62 ще му е доста голям размер. Колкото и малко да се ползват в началото ще започна с 56 р-р.
Аз както мислех, че е рано да пазарувам накупих някои дрешки от HM, одеяло за повиване и по-тънка завивка. Вчера поръчах още малко дрехи и с дрехите съм готова вече. Онзи ден си намерих стария списък какво ми трябва за родилното, както и какви дрехи за бебето трябва да нося. Може би в края на януари, началото на февруари ще купя останалите неща. От няколко дни имам подготвителни контракции, а от две вечери ми се струва, че имам нормални контракции със стягане в корема и болка в кръста и корема едновременно. Разпознавам си ги, не ми е за първи път. И ме хвана параноята въпреки, че е рано да накупя някои неща.

# 145
Весела Коледа, момичета!
БХ не са опасни, ако не скъсяват шийката, но трябва да се следи. Аз имам много често от 5 месец насам, но не взимаме специални мерки, защото за момента не оказват влияние.

За дрехите аз не мисля да прекалявам с 56 размер. Очаквам да получим и като подарък, така че ще купувам допълнително при нужда.

# 146
Не се притеснявам от БХ, с предните бременности имах от 5-ти месец и родих и двата пъти след термин. Разпознавам обаче нормалните контракции, защото съм раждала два пъти нормално. На 6.01 и 07.01 съм на ЖК и фетална и ще видим как е положението.
Понеже ще ми е трето раждане и все си мисля, че третото раждане може да е преди термин. Рано е още за раждане, но исках поне дрешките да са купени. Количка, кошара и кош за новородено ще оставя за най-накрая.

# 147
Биби, отговорът ми беше по-скоро към Михаела, която пита за БХ. Иначе и аз ако усетя родилни контракции доста бих се притеснила, защото е рано все още да излизат бебчетата..

# 148
При мен засега не са притеснителни, защото ги усетих два пъти, само вечерта и след душ, но-шпа и почивка минаха. Може и да съм се преуморила нещо. Но единият ден усетих БХ контракции 3-4 за час. Може би са си пак подготвителни. Дано да няма избързали бебета и да стоят поне до 36-та седмица 🥰

Момичета, моля тези, които не са добавени в списъка да напишат тук или на лично съобщение термин и пол . Доста ни е празен списъкът още.

# 149
На мен пък ми е странно, че нямам никакви особени стягания на корема. Това дали е нормално?
Усещах в 4 месец някъде и започнах да пия магнезий, като АГ ми каза 2х1, но понеже бяха много слаби и на рядко аз пия само по 1.
Сега вече почти не усещам, много рядко и то ако съм вървяла по - дълго или нещо да съм се преуморила.
Моя термин е за 03.04, но понеже ще съм секцио знам че ще отиде за края на март, но не знам точна дата. Пол момиче.

Общи условия

Активация на акаунт