Термин Март 2025 Тема 3

• 32 381
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
Честита Коледа 🎅 да бъдем здрави❤️
Последните месеци как се усеща бебето? В смисъл аз съм със задна плацента и имам чувството, че вече усещам всяко едно движение... защото като цяло доста я усещам, сутрин и преди обед не е много активна,но след това... ако е много активно бебето дали значи нещо? 🍀 не са силни ритници, наскоро я измериха 1.5 кг

# 151
Весела Коледа и от мен,момичета! Simple Smile Бъдете здрави, пазете се и нека стигнем до желаната гестационна седмица за добре износени бебчета.

Аз усещам БХ контракциите, предимно е само стягане на корема, но не съм усещала болка откакто ми увеличиха Магнерота на 4х2 на ден. Иначе леки менструални болки усетих днес + втърдяване на корема, но не знам какви точно се водят, ако едното е само втвърдяване тези бяха с менструални болки, значи са по-различни от нормалните. Ако някой знае да сподели? В 30г.с съм.
Всеки ден ги усещам и двете как мърдат, вече не ги усещам само като легна ами и като стоя на стол или като се движа също.

На 8.01 съм на последната ФМ при Проф.Марков от Марковс Клиник да видим бебетата и дали си вървят нормално с килограмите, понеже в 22г.с ходих при него и бяха всяко по 478 и 471гр и ми каза, че вървят точно за седмицата в която бях. Имате ли предположения в 32г.с колко горе долу може да са като килограми ?

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 00:09 от tennis_coach

# 152
tennis_coach за приблизителни размери гледам в приложението Premom. Последно бях на ЖК в 26 г.с. и АГ ми каза, че бебето е 900гр., в приложението точно 900гр.беше ориентировъчното тегло в тази седмица. Разбира се може да има леки разминавания. За 32 г.с. рамерите трябва да са около 1.900 кг.

# 153
Момичета някоя тук има ли контракции и ако да, може ли да ми ги опише. Корема ми стана нещо болезнен твърд, пих но шпа, магнезий, няма голяма разлика и почивам. Дайте съвет.

# 154
Аз имам стягания, буквално целият става твърд/стегнат и "тежък", помага ми да си легна/седна. Да се хидратирам редовно и да пишкам редовно. Понякога дори движенията на бебето го втърдяват. Понеже пътувахме по празниците, лежах повече, и от това вече и кръстът ме боли.

# 155
Весела Коледа! Пожелавам на всички най-вече здраве, късмет и щастливи бебчета март месец 🍀

Очакваме момиче 🩷 на 09.03

Да ви питам, малко по малко приготвям списъка за голямото пазаруване (не, че не сме взели някоя друга дреболия на промоция през последните седмици) и се чудя за спане, освен чувалче за сън, вие какво мислите да използвате?

С дребните покупки взех и една пелена за повиване, от тези с лепенките, но тя е просто памучен плат и си мисля, че на около 22 градуса няма да е достатъчно само с нея. Вие какво сте решили по този въпрос?

# 156
Момичета някоя тук има ли контракции и ако да, може ли да ми ги опише. Корема ми стана нещо болезнен твърд, пих но шпа, магнезий, няма голяма разлика и почивам. Дайте съвет.

Здравей, аз съм така от известно време. Корема ми се стяга, даже се изкривява. Често ми се случва напоследък, може би по 10-12 пъти в деня. Бях на магнерот 3х2 , но нямаше ефект, сега съм на 2х1 диаспорал да видим с него как ще е, но не виждам разлика и от него за сега. На мен не ми помага и да лежа, пак си ми се втвърдява вече не знам какво да правя честно казано. Притеснено ми е, в понеделник бях ба лекар, всичко беше наред, сега съм чак на 10.01, но не знам дали ще издържа до тогава, доктора каза да си взема Коринфар да пия, ама никак не ми се иска понеже е много силно, въпреки че повечето ми приятелки си изкараха бременностите с него, имаха страшно много контракции.

# 157

Здравей, аз съм така от известно време. Корема ми се стяга, даже се изкривява. Често ми се случва напоследък, може би по 10-12 пъти в деня. Бях на магнерот 3х2 , но нямаше ефект, сега съм на 2х1 диаспорал да видим с него как ще е, но не виждам разлика и от него за сега. На мен не ми помага и да лежа, пак си ми се втвърдява вече не знам какво да правя честно казано. Притеснено ми е, в понеделник бях ба лекар, всичко беше наред, сега съм чак на 10.01, но не знам дали ще издържа до тогава, доктора каза да си взема Коринфар да пия, ама никак не ми се иска понеже е много силно, въпреки че повечето ми приятелки си изкараха бременностите с него, имаха страшно много контракции.

Аз съм в същата ситуация, при мен Доаспоралът  действаше добре, но ми причиняваше ужасни газове и дискомфорт в червата, а от там контракциите ставаха още повече. Наложи се да мина на Кордафлекс(същото като Коринфар), а съм с ниско кръвно, но това не ми повлия. Само ако го пия на гладно усещам замайване известно време, затова го пия по време на хранене или след. Засега той ме спасява от контракциите, пак си имам, защото се оказа, че бебето притиска жлъчката и храносмилането ми е нарушено вследствие на това.  Но действа по-добре от магнезия. Оказа се че я други държави изписват или Магнезий или Нифедипин за овладяване на контракциите.

# 158
Какво общо има Коринфар-а с БХ? Аз го приемам от началото на бременността, но заради риска от високо кръвно и прееклампсия. За контракциите не виждам как би повлиял. За тях се приема магнезий и евентуално но-шпа.

# 159
Какво общо има Коринфар-а с БХ? Аз го приемам от началото на бременността, но заради риска от високо кръвно и прееклампсия. За контракциите не виждам как би повлиял. За тях се приема магнезий и евентуално но-шпа.

Вече масово се използва Коринфар/Коринкер за стопиране на контракции. Съдържа Нифедипин, който от своя страна отпуска мускулатурата. На запад изписват почти само това лекарство. От няколко години и тук се практикува така. Аз се консултирах с др Любомир Христов от Надежда, тъй като той ми следи шийката и с още 2ма лекари и тримата ми изписаха Коринфар, а и от приятелки знам, че само това лекарство им е туширало контракциите. На мен също магнезия отдавна не ми действа. Пих Магнерич, Магнерот , Диаспорал в конски дози и нищо.

# 160
А в какви дози го приемате? Аз калто казах от началото го приемам 2х10мг превантивно, както и магнерот 2х1, но от 5ти месец съм с контракции. За щастие обаче не скъсяват шийката и не предприемаме допълнителни мерки кум момента.

Вече масово се използва Коринфар/Коринкер за стопиране на контракции. Съдържа Нифедипин, който от своя страна отпуска мускулатурата. На запад изписват почти само това лекарство. От няколко години и тук се практикува така. Аз се консултирах с др Любомир Христов от Надежда, тъй като той ми следи шийката и с още 2ма лекари и тримата ми изписаха Коринфар, а и от приятелки знам, че само това лекарство им е туширало контракциите. На мен също магнезия отдавна не ми действа. Пих Магнерич, Магнерот , Диаспорал в конски дози и нищо.

# 161
Контракциите, които описвате не са опасни и са подготвителни. Пийте повече вода. Иначе и аз ги имам и стават все повече. Пия магнезий, ако усетя някакви болки пия но шпа. Взимам си топъл душ и почивам. Щом минават и лекаря казва, че всичко е наред значи са подготвителни контракции, а не тези преди раждане.
Другите контракции са болезнени, усещат се ,като стягане на корема с едновременна силна болка в корема и кръста.

# 162
Контракциите, които описвате не са опасни и са подготвителни. Пийте повече вода. Иначе и аз ги имам и стават все повече. Пия магнезий, ако усетя някакви болки пия но шпа. Взимам си топъл душ и почивам. Щом минават и лекаря казва, че всичко е наред значи са подготвителни контракции, а не тези преди раждане.
Другите контракции са болезнени, усещат се ,като стягане на корема с едновременна силна болка в корема и кръста.

Знам, че са подготвителни. Проблемът обаче е , че при мен са многоо. По 10-15-20 съм имала на ден, зависи, като стана от леглото също корема си седи твърд, а знам че все пак дори и да са подготвителни не е ок да са прекалено чести.

А колкото до дозите на Коринфара, изписан ми е 3х1(20мг).

# 163

Знам, че са подготвителни. Проблемът обаче е , че при мен са многоо. По 10-15-20 съм имала на ден, зависи, като стана от леглото също корема си седи твърд, а знам че все пак дори и да са подготвителни не е ок да са прекалено чести.

А колкото до дозите на Коринфара, изписан ми е 3х1(20мг).

На мен това ми е втора бременност и е доста по-зле от първата. При мен контракциите трудно се овладяват, имам много чувствителна матка. И когато се раздразни от нещо като газове в червата нещата стават трудни за овладяване. Почват да стават силни и по много. Така че има жени като мен, които без тежка артилерия не можем да си изкараме бременността...
До 5ти месец бяха леки и не ми създавах грижи, но след това започнах да скъсяват шийката и да стават чести и понякога болезнени. Първата бременност успях от 32ра до 36та, защото бях в Майчин дом на системи Гинипрал, които ме спасиха да не родя още в 32ра.

Аз също пия Кордафлекс, който ми е изписан от доктор Христов, в по-тежките дни 3х1, понякога разреждам на 2х1.

# 164
И моите са много, онзи ден за 1 час имах поне 5-6. Докрая на деня не съм ги броила, но и моите са доста. И това е от скоро. Но не се притеснявам. Никога не са ме притеснявали БХ. С първите две бременности започнаха от 5-ти месец и бяха доста, а и двата пъти родих след термин. Пиех само магнезий и не съм почивала, а все бях в движение.
При положение, че си минала преглед скоро и лекаря е казал, че всичко е наред не бих се притеснявала. Ако има скъсяване на шийката вече е друго нещо.

Общи условия

Активация на акаунт