Термин Март 2025 Тема 3

• 35 181
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
При нас няма самостоятелна стая. Има ВИП стая, която не е много ВИП, защото разликата там е, че са две родилки, докато в редовна стая са по три. Не че предпочитам компания, но при нас вариант да си сама няма. Иначе и с двете деца преносих първо бях в отделението, после след ражданията бях с 2 момичета в стая и ни беше много забавно. С някои известно време даже се виждахме. Три дни бързо ще минат.
Иначе предпочитам бебето да е при мен. Даже не знам да има опция да го оставаш при тях. Достатъчно си полежах и поспах 11 години и сега чакам с нетърпение бебето да се появи, въпреки че ще има много рев и безсънни нощи.

# 511
В АГ Варна, не знам да има опция да се оставя детето след като вече са ти го донесли. Освен ако нещо няма здравословен проблем то или майката.
Там самостоятелните стаи са с общ санитарен възел и дефакто си имах контакт с момичето в съседство, дори ми даваше коластра. Имам добри спомени и също се виждахме известно време след това. Не е нещо което не може да се изтърпи, но зависи и с какъв човек ще се случиш. Но като няма опция за самостоятелна стая, тогава няма какво да решава човек.
Преди 7 години таткото стоеше с нас през деня доста часове и някак нямаше да е удобно ако сме две семейства в една стая. На другото момиче идваше съпруга и и голямото дете. На мен пък не помня на кой ден, но започна да ми се реве постоянно и си е друго да си сам с усещанията си, отколкото да досаждаш на някой. Бебето ревеше през ноща и лично аз бих се чувствала неудобно да преча на други хора.
Ако има опция бих избрала вариант да съм сама, ако няма вариант то няма какво да умува човек, а се съобразява с възможностите.

# 512
Здравейте момичета, с термин 12.3 на близнаци съм. Сутринта се събудих в 4.30ч от подмокряне. Отивам до вц и хоп червеникава течност. В момента съм в Надежда приета вече в болницата. Пуснаха ми магнезии банка. Имат съмнения за намалели около плодни води. Ще пускат някакъв тест да видят,като се поизчистя и намалее. Шийката е добре дълга и все още затворена,но нз какво ще стане. Моля ви молете се за нас. Всичко да е наред. Късмет момичета.

# 513
  • София
Стискам палци Krisito32, и се надявам всичко да бъде наред!

В Надежда ще те закрепят, попаднала си на добро място с добри специалисти.

Пиши как си, като направят тестовете и бъди смела и силна!

Късмет и всички да сте добре!

Здравейте момичета, с термин 12.3 на близнаци съм. Сутринта се събудих в 4.30ч от подмокряне. Отивам до вц и хоп червеникава течност. В момента съм в Надежда приета вече в болницата. Пуснаха ми магнезии банка. Имат съмнения за намалели около плодни води. Ще пускат някакъв тест да видят,като се поизчистя и намалее. Шийката е добре дълга и все още затворена,но нз какво ще стане. Моля ви молете се за нас. Всичко да е наред. Късмет момичета.

# 514
fearless, стиснати палчета и от мен. Вярвам, че всичко е наред 🍀

Krisito32, стискам и на теб палци

Относно хълцането, моята бебка го прави почти всеки ден. Тя е и доста активна. Аз не си спомням предните две бременности да съм усещала толкова бебето да рита, да се върти и т.н.

И мен започна да ме обзема лека паника. Аз имам вече дата за секцио в края на февруари и силно се надявам да я дочакам. Готова съм с покупките, но мм заминава в края на рази седмица за 10 дни и изпадам в лека паника 🫣 Дано бебка си стои вътре.

Някой правил ли е доплер? Правих трите фетални, всичко е наред, но лекарката ми препоръча да направя и доплер след 34 г.с. АГ ми твърди, че било излишно и сега се чудя

# 515
Krisito32 всичко ще бъде наред, дръж ни в течение как сте Hug

Четох в Януарската тема, че още едн мартенска мама tennis_coach, бременна с близнаци е приета с изтекли води и разкритие преди 2 дни. Дано да се включи.

Аз както бях спокойна ,че имам много време реших да си огледам списъка и да започна да купувам липсващите неща още тази седмица, да изпера дрехите и да подготвя багажа. Уж има време, но нищо не се знае. По-добре да съм подготвена.

Foret  лекарката от феталната ли ти препоръча доплер?  При три фетални няма смисъл според мен.

# 516
Към момента знам само,че ще ми правят доплер, запис на тонове, и като понамалее кървенето ще ми направят тест за околоплодни води. Пуснаха кръвни изследвания и чакаме да се поизчистя за да дам урина. Ще ви държа в течение.

# 517
Аз се чудя този доплер не се ли пуска като част от редовния преглед, особено след определена седмица. Това нали е кръвотока към бебето от пъпната връв или артериите на плацентата.
Според мен би трябвало да го пускат като част от рутинния преглед, дори и да не е преглед ФМ, а обикновен такъв.
Поправете ме ако греша.....

# 518
Аз се чудя този доплер не се ли пуска като част от редовния преглед, особено след определена седмица. Това нали е кръвотока към бебето от пъпната връв или артериите на плацентата.
Според мен би трябвало да го пускат като част от рутинния преглед, дори и да не е преглед ФМ, а обикновен такъв.

На мен ми го назначиха за 34 г.с,но сега ще направим извънредно поради създалата се ситуация.

# 519
  • София
На мен ми правят доплер на всеки преглед по ЖК и на всяка ФМ.

В Надежда се следя при д-р Михайлович.

Не зная дали е стандартно, или съм изключение, но съм ги информирала, че дъщеря ми се роди 2700 гр., преносена, и имам открита миналата година тромбофилия. Възможно е и заради това да се презастраховат с доплер всеки път.
Също и оценка на зрялост на плацентата.

На мен ми го назначиха за 34 г.с,но сега ще направим извънредно поради създалата се ситуация.

# 520

Не зная дали е стандартно, или съм изключение, но съм ги информирала, че дъщеря ми се роди 2700 гр., преносена, и имам открита миналата година тромбофилия. Възможно е и заради това да се презастраховат с доплер всеки път.

Фм задължително включка доплер проследяване както Аг консултации,но тук говорим за доплерово изследване от ФМ след късна фетална морфология.

# 521
  • София
То различно ли е от стандартното доплерово изследване?

Кръвоток в два съда на бебето, кръвоток от плацентата към бебето и още нещо трето имаше, което все забравям.

Фм задължително включка доплер проследяване както Аг консултации,но тук говорим за доплерово изследване от ФМ след късна фетална морфология.

# 522
fearless и  krisi стискам палци всичко да е наред и при двете!  krisi и аз по последни данни  съм с термин 12.03. На последния преглед доктора каза, че когато и да тръгне да се ражда бебчето вече не е проблем, така че аз доста се поуспокоих. Надявам се и ти да не си прекалено стресирана!

Относно стаите - в други случаи бих избрала обща стая, защото предишните ми престои ми минаваха много неусетно благодарение на момичетата, но с бебе и след раждане не бих искала нито аз нито някой друг да се съобразява с мен. При второто ми лежане едната жена, понеже беше от най-дълго, беше решила, че едва ли не всички трябва да се съобразяваме с нейните желания. Искаше да спим на затворен прозорец, 4 момичета в стая, август месец... по цяла нощ гледаше телевизия, сновеше напред-назад или хъркаше по-силно и от дядо ми, а през деня трябваше да й слушаме разговорите по телефона с часове и да ни омайва с миризмата на цигари. Успя да се скара с едното момиче, което дори се премести в друга стая заради нея. Ами в такъв деликатен момент не бих искала да рискувам и да си причинявам нещо подобно. Още повече, че аз не обичам да преча на хората и ще се притеснявам, ако моето бебе плаче.

# 523
Наистина ли в Надежда има само две самостоятелни стаи ? Някой знае ли как и кога се запазват. Ако е секцио - ясно, в момента в който получиш дата питаш на рецепция, ама ако е естествено май няма шанс. И цената хич не се ориентирам каква е ? Общо раждането знам, че е около 3000лв, но това е за двойна став.

# 524
Ще ми бъде първо раждане и съм чувала, че е хубаво да има някой (който може и да има опит) около теб, с когото да си обсъждате разни неща, дали всичко се прави както трябва. Все пак акушерките няма как да са около нас 24/7. Досега през цялото време си мислех, че искам да съм в двойна стая, но сега доста ме замислихте. И аз не бих искала аз или бебето да пречим на друга майка и бебе. Или ако ние сме спокойни, а те не са.... Ще помисля по въпроса, но като си знам късмета, няма да има свободни единични стаи като дойде моя ред 😄.

Имам въпрос, някоя да има допълнително здравно осигуряване от работодател. Аз имам и доста от разходите, включително и витамини и лекарства, си възстанових през последните месеци. Полицата ми обаче е до края на февруари. Дали след това се подновява, имайки предвид, че по това време вече ще съм в болничен? Ще питам работодателя ми в края на седмицата разбира се, но реших да питам и вас.

Общи условия

Активация на акаунт